عبدالحسین بیات امروز در یک گردهمایی نفتی با بیان اینکه دشمن با برنامه ریزی ۲ ساله قصد داشت با تحریم بنزین ایران را فلج کند، گفت: اهمیت خودکفایی در تولید بنزین در مجتمعهای پتروشیمی حتی در خود مجموعه وزارت نفت هم به خوبی تبیین نشده است.

به گزارش مهر، معاون وزیر نفت با بیان اینکه برنامه‌ریزی دشمن برای تحریم بنزینی ایران بسیار دقیق بود، تصریح کرد: دشمنان طوری برنامه‌ریزی کرده بودند که با تحریم فروش بنزین به ایران و پایان ذخایر بنزین از ابتدای فصل بازگشایی مدارس ایران با بحران کمبود بنزین روبرو شود.

به گفته مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دشمنان برنامه ریزی رسانه ای برای ایجاد تشنج در کشور را نیز انجام داده بودند.

وی با بیان اینکه به مدت سه هفته تولید بنزین در صنایع پتروشیمی در سکوت رسانه ای انجام شد و اجرای این طرح بدون هیچ گونه مشکلی نتیجه داد، اظهار داشت: در این مدت تمام تلاش شد که ضمن تولید بنزین مشکلی در تولید محصولات پتروشیمی پیش نیاید و صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز بدون خوراک نمانند.

این عضو ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت با اشاره به گذشت ۱۰۰ روز از آغاز طرح تولید بنزین در صنایع پتروشیمی، اظهارداشت: در حال حاضر صنعت پتروشیمی آمادگی تولید روزانه بیش از ۱۷ تا ۲۰ میلیون لیتر بنزین را دارد.

به گفته این مقام مسئول، در صورت نیاز می توانیم با اضافه کردن مجتمعهای پتروشیمی اصفهان و تبریز به چرخه تولید بنزین میزان تولید این فرآورده نفتی را افزایش دهیم.

بیات با تاکید بر اینکه با حذف بنزن از چرخه تولید بنزین در برخی مجتمعها مشکل آلودگی آن هم به سرعت مرتفع شده است، افزود: با این اقدام از ظرفیت خالی مجتمع پتروشیمی نوری هم به طور کامل مورد استفاده قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص آخرین وضعیت صادرات محصولات پتروشیمیایی با بیان اینکه در هفت ماهه امسال بیش از ۹ میلیون تن محصول به ارزش ۵.۳ میلیارد دلار صادرات انجام شده است، گفت: صادرات محصولات از نظر ارزشی ۵۲ درصد و از نظر وزنی ۲۷ درصد رشد داشته است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: علاوه براین، میزان فروش داخلی محصولات پتروشیمی در مهر ماه به ۶۵۰ هزار تن رسید که ۵۵ درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.

این مقام مسئول همچنین در خصوص روند خصوصی سازی صنایع پتروشیمی، توضیح داد: تاکنون ۲۱ هزار ۵۱۸ میلیون سهم واحدهای پتروشیمی به روشهای مختلف به بخش خصوصی واگذار شده که از این طریق بیش از ۹۰ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال عاید دولت شده است .