
دربهای ضدسرقت، یکی از بخشهای اصلی ساختمانهای امروزی هستند. قفلهای نصب شده روی این دربها امنیت بالایی داشته و بخش اصلی درب هستند. معمولاً این قفلها کیفیت خوبی دارند و به جز در شرایط خاص، نیازی به تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت وجود ندارد. بااینوجود، برخی مواقع این تعویض برای برقراری و حفظ امنیت ضروری است.
بهتر است بعد از اثاثکشی به منزل جدید حتماً مغزی قفل درب ضد سرقت خود را عوض کنید. حتی اگر تمامی کلیدهای منزل به شما تحویل داده شده باشد، باز هم احتمال خطر هست. همچنین در طولانیمدت، این قفلها ممکن است کارایی اولیه خود را ازدستداده و رخنه امنیتی در آنها ایجاد شود. بهتر است هر 10 الی 15 سال یکبار نیز، به تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت خود اقدام نمایید. در ادامه بهترین آموزش تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت را توضیح خواهیم داد.
انواع قفلهای درب ضد سرقت
برای حفظ امنیت در دربهای ضد سرقت از دو مدل قفل در آنها استفاده میشود. هر مدل از این قفلها، مکانیزم خاص خود را داشته و برای اهداف خاصی مناسب هستند. لازم به ذکر است که نوع قفل نقش مهمی در تعیین قیمت و امنیت آنها دارد.
قفلهای کلیدی
اولین نسل قفلهای مناسب برای دربهای ضدسرقت، قفلهای کلیدی هستند. این قفلها دارای دو کلید هستند. کلید اصلی و کلید کارگری. کلید اصلی همان کلیدی است که برای باز و بسته کردن درب به شما تحویل داده میشود. کلید کارگر،کلیدهایی است که در هنگام ساختوساز در اختیار کارکنان ساختمانی قرار میگیرد. این کلید قابل کپیکردن نیست و به همین دلیل بعد از پایان ساختوساز کسی نمیتواند با آنها وارد ساختمان شود.
قفلهای هوشمند
قفلهای هوشمند، دارای مکانیزمهای مدرنتری برای حفظ امنیت ساختمان هستند. در این قفلها از المانهایی مانند اثر انگشت، کارت، اپلیکیشن، ورود رمز و حتی تشخیص قرنیه برای باز شدن درب استفاده میشود. البته این قفلها دارای کلید یدکی نیز هستند که در مواقع لزوم میتوانند درب را باز کنند.
مکانیزم کار قفلهای درب ضد سرقت
باید بدانید که ساختار قفل دربهای ضدسرقت بسیار با هم متفاوت است و به شرکت تولیدکننده برمیگردد. کیفیت این قفل بهشدت در تعیین قیمت تأثیرگذار است و معمولاً مدلهای ایرانی و ترکی کیفیت بهتری دارند. تمامی قفلها از دو بخش مغزی و زبانه ساخته شدهاند. کلید در داخل مغزی قفل قرار گرفته و با باز و بسته کردن زبانه، درب را کنترل میکند. دربهای ضدسرقت دارای دو نوع مغزی هستند. میتوانید برای مشاهده انواع مغزی قفل درب اینجا کلیک کنید.
نحوه تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت
همان گونه که اشاره شد، قفلهای دربهای ضدسرقت مدلهای متنوعی دارد. بهتر است قبل از تعویض حتماً مدل قفل فعلی خود را شناسانی و خرید مغزی جدید را بر مبنای قفل خود انجام دهید. برای تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت شما نیاز به پیچگوشتی و در صورت لزوم آچار دارید.
- در مرحله اول، لازم است تا فاصله بین قسمت جلو و پشت قاب را اندازهگیری کنید. این فاصله در مدلهای مختلف متفاوت است و حتماً باید قبل از خرید ابعاد آن مشخص شود. در اکثر قفلهای جدید این فاصله بین 6 الی 6.5 سانتیمتر بوده و نوع پیچهای قاب داخلی و خارجی نیز یکسان هستند.
- بعد از انتخاب مغزی متناسب با قفل، مرحله بعد خارج کردن مغزی فعلی است. برای این کار ابتدا قسمت داخلی دستگیره را خارج کنید. برای بازکردن راحت پیچها، با یک دست بدنه دستگیره را نگه دارید یا از پیچگوشتی برقی استفاده کنید. دقت کنید که گاهاً این پیچها مخفی بوده و برای بازکردن نیاز به پیچگوشتی آلن دارد.
- پس از بازکردن پیچها، دو طرف دستگیره را گرفته و دو بخش را همزمان جدا کنید. دقت کنید که بعدازاین مرحله درب بسته نشود.
- مرحله بعدی، بازکردن چرخهای لنگر با مغزی درب است. چرخها نیز بهواسطه پیچ متصل هستند و با بازکردن پیچها، چرخ لنگر جدا میشود. دقت داشته باشید درصورتیکه مغزی جدید با قفل قدیم شما مطابقت دارد نیازی به تعویض کامل این بخش نیست. برای اطمینان مغزی جدید و قدیم را در کنار هم قرار داده و مقایسه کنید.
- این مرحله، زمان نصب چرخ لنگر و مغزی جدید است. چرخ لنگر جدید را در جای خود گذاشته و پیچهای آن را محکم کنید. دقت کنید که چرخ لنگر باید در دستگیره درب سفت شده و محکم شود. اگر احساس کردید سوراخ قبلی کوچک است با دریل و ابزارهای دیگر آن را با چرخ لنگر جدید منطبق کنید.
- پس از پایان تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت، لازم است تا دستگیرهها را مجدداً نصب نمایید.
قفلهای مخصوص درب دستشویی و حمام دارای سیلندر و مغزی هستند. این قفلها از داخل باز و بسته شده و برای تعویض آنها نیاز به سیلندر و مغزی قفل شاسی دار است. مراحل تعویض مغزی قفل این نوع قفل ها به شرح زیر است:
- درست مانند مغزی معمولی، ابتدا پیچهای قفل را باز کنید.
- پس از بازکردن پیچها، پوکی و کاسه رزت را خارج کنید تا به مغزی قفل برسید.
- پیچ مغزی قدیم را بازکرده و مغزی را تعویض کنید.
- پس از تعویض مغزی، از کارکرد صحیح آن اطمینان حاصل کرده و قفل را مجدداً ببندید.
تعویض مغزی قفل درب حیاط
اگر متوجه ورود مشکوک به منزل، خرابی مغزی قفل و یا گیرکردن آن شدید، یکی از کارهای مهم تعویض مغزی قفل است. مراحل تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت حیاط درست مانند روش ذکر شده است. در هنگام تعویض مغزی، حتماً به سیلندر و مغزی، جایگذاری صحیح آنها و بسته شدن کامل بستها و پیچها توجه کنید. دقت کنید که در هنگام تعویض درب بر روی شما بسته نشود.
نکات مهم در هنگام تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت
تعویض مغزی درب ضدسرقت، کاری آسان و درعینحال نیازمند دقت زیاد است. بهتر است در هنگام تعویض نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- درصورتیکه احساس کردید مکانیزم قفل شما پیچیدهتر است و به مراحل بیشتری برای تعویض احتیاج دارد، حتماً با متخصصین در این زمینه صحبت کرده و سرخود اقدام به بازکردن قفل ننمایید.
- برای راحتی و تسلط بهتر در هنگام تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت، بر روی یک صندلی بنشینید و حتماً از کمک فرد دیگر استفاده کنید.
- دقت کنید که قفل انتخابی شما کیفیت لازم برای تأمین امنیت منزل را داشته باشد.
- در هنگام باز و بسته کردن بخشهای مختلف، از ایجاد فشار بیش از حد در بخشها جلوگیری کنید. ممکن است این فشار منجر به شکستن بخشهای داخلی قفل ضد سرقت شود.
- قبل از نصب مغزی قفل ضدسرقت جدید، حتماً درب و یراقآلات آن را رگلاژ کنید.
- پس از اتمام نصب، مغزی جدید را روغنکاری کنید.
- اگر پس از نصب، متوجه گیرکردن قفل، صدا دادن آن و بسته نشدن قفل شدید مجدداً یراق آلات را برای عیب احتمالی بررسی کنید و یا از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید.
- دقت کنید که امکان نصب قفل دربهای ضدسرقت بر روی دربهای معمولی نیز وجود دارد. اما مقاومت درب نیز نقش مهمی در بالابردن امنیت دارد و قفل بهتنهایی تأمینکننده امنیت نیست.
بخش مهمی از امنیت دربهای ضدسرقت برعهده قفل آنها است. درصورتیکه شما تازه به محل جدید اثاثکشی کردهاید یکی از کارهای مهم برای تأمین امنیت، تعویض مغزی قفل درب ضدسرقت است. دربهای ضدسرقت معمولاً دو مدل قفل شببند و ساده دارند. تعویض این مغزیها نیاز به تخصص و تجهیزات دارد. در این مقاله بهترین و سریعترین راه برای تعویض مغزی قفل دربهای ضدسرقت شرح داده شد. با این وجود درصورتی که شما تخصص لازم در این زمینه را ندارید، حتماً از یک متخصص برای این کار کمک بگیرید و کار تعویض را به تنهایی انجام ندهید.