سعید علی عسگری کیست؟ موج بعدی اقتصاد دیجیتال با دارایی ‌های دیجیتال

سعید علی‌عسگری، مدیرعامل میلی در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵» با اشاره به روند تحول اقتصاد دیجیتال گفت: توسعه این حوزه در سال‌های گذشته بر پایه ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی شکل گرفت، اما اکنون وارد مرحله‌ای شده‌ایم که دسترسی به اعتبار، خدمات و دارایی‌های دیجیتال اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

او با بیان اینکه موج بعدی اقتصاد دیجیتال به دارایی‌های دیجیتال گره خورده است، اظهار کرد: این دارایی‌ها در آینده صرفاً ابزار حفظ ارزش سرمایه نخواهند بود، بلکه می‌توانند به پشتوانه انجام انواع معاملات در بستر پلتفرم‌های دیجیتال تبدیل شوند.

مدیرعامل میلی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تنظیم‌گری پرداخت و تأکید کرد: کسب‌وکارهای فعال این حوزه از اصل قانون‌گذاری استقبال می‌کنند، اما معتقدند مقررات باید با مدل عملیاتی پلتفرم‌ها سازگار باشد.

علی‌عسگری افزود: «اگر قواعد بدون شناخت ماهیت فعالیت این کسب‌وکارها تدوین شوند، بخشی از ظرفیت اقتصاد دیجیتال از بین خواهد رفت و نوآوری به تدریج محدود می‌شود.»

وی در پایان بر اهمیت تعامل مستمر میان بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی، مدیریت ریسک و پرهیز از ایجاد انحصار در بازار تأکید کرد و توسعه اقتصاد دیجیتال را نیازمند تنظیم‌گری هوشمند دانست.

چرا سعید علی‌عسگری از «موج دوم اقتصاد دیجیتال» سخن می‌گوید؟

چرا سعید علی‌عسگری از «موج دوم اقتصاد دیجیتال» سخن می‌گوید؟

اقتصاد دیجیتال ایران در سال‌های گذشته بیشتر با اینترنت، پرداخت آنلاین و خدمات ارتباطی شناخته می‌شد؛ اما به باور سعید علی‌عسگری، مدیرعامل میلی، مرحله تازه‌ای در حال آغاز است؛ مرحله‌ای که دارایی‌های دیجیتال به یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های اقتصاد تبدیل خواهند شد.

علی‌عسگری در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵» تأکید کرد که دارایی‌های دیجیتال در آینده تنها نقش حفظ ارزش سرمایه را ایفا نمی‌کنند، بلکه می‌توانند پشتوانه انواع خدمات مالی و معاملات دیجیتال باشند. به گفته او، همان‌طور که پرداخت آنلاین زیرساخت تجارت الکترونیک را ساخت، دارایی‌های دیجیتال نیز می‌توانند زیرساخت نسل جدید خدمات مالی باشند.

او در ادامه به چالش تنظیم‌گری پرداخت و گفت مهم‌ترین مسئله امروز اقتصاد دیجیتال، نبود قانون نیست؛ بلکه کیفیت اجرای مقررات است. از نگاه مدیرعامل میلی، تنظیم‌گری زمانی موفق خواهد بود که علاوه بر ایجاد شفافیت و کاهش ریسک، امکان رقابت، نوآوری و رشد کسب‌وکارهای قانونی را نیز حفظ کند.

این دیدگاه، یکی از مهم‌ترین مباحث امروز اقتصاد دیجیتال ایران است؛ اینکه چگونه می‌توان میان حفاظت از حقوق کاربران و توسعه فناوری، نقطه تعادل پایداری ایجاد کرد.

سعید علی‌عسگری مهم‌ترین پشتوانه اعتماد کاربران، وجود واقعی دارایی آنهاست

سعید علی‌عسگری: مهم‌ترین پشتوانه اعتماد کاربران، وجود واقعی دارایی آنهاست

سعید علی‌عسگری، مدیرعامل میلی در گفت‌وگو با اکوایران، حفاظت از دارایی کاربران در برابر تهدیدات سایبری را یکی از اولویت‌های اصلی پلتفرم‌های مالی دانست.

او با اشاره به حملات سایبری ماه‌های اخیر گفت: «تجربه دو جنگ و حملات سایبری اخیر نشان داد زیرساخت‌های مالی کشور، مانند بسیاری از خدمات دیجیتال، ممکن است در معرض تهدید قرار بگیرند. به همین دلیل، تقویت مستمر امنیت زیرساخت‌ها به یک اولویت دائمی تبدیل شده است.»

مدیرعامل میلی افزود: تیم‌های فنی به‌صورت مستمر در حال به‌روزرسانی سامانه‌های امنیتی هستند تا احتمال اختلال یا آسیب به حداقل برسد.

او مهم‌ترین عامل اعتماد کاربران را وجود پشتوانه واقعی دارایی‌ها دانست و تصریح کرد: تمام طلایی که کاربران خریداری می‌کنند، به‌صورت فیزیکی موجود بوده و در مراکز نگهداری امن ذخیره می‌شود؛ بنابراین حتی در شرایط خاص، اصل دارایی کاربران محفوظ خواهد ماند.

علی‌عسگری در پایان تأکید کرد که افزایش تاب‌آوری سامانه‌ها و تقویت امنیت، مهم‌ترین مسیر حفظ اعتماد کاربران در اقتصاد دیجیتال است.

شاید مهم‌ترین پیام امروز اقتصاد دیجیتال همین باشد؛ اینکه توسعه فناوری، نه در غیاب قانون، بلکه در سایه مقرراتی اتفاق می‌افتد که امکان رشد را نیز حفظ کنند.