هوآوی برای شکست بیش از حد بزرگ است!

هوآوی در کنار اینکه دومین تولید کننده بزرگ گوشی های هوشمند است یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های مخابراتی دنیا نیز می باشد و تجهیزات ساخت آن در اغلب شبکه‌های ارتباطی یافت می‌شود. پیشرفت روزافزون این کمپانی در ماه‌های اخیر موجب ترس آمریکا شد اما شواهد نشان داد این شرکت آن‌قدر بزرگ و پیشرفته شده که متوقف کردن آن ناممکن به نظر می‌رسد، امری که بیشتر به ضرر شرکای آمریکایی است و باعث اعلان لغو این تحریم ها شد.

 اخیراً کِلِیر دافی، در یادداشتی که در CNN Business منتشر شده، نوشته دولت آمریکا به این سادگی‌ها نمی‌تواند جلوی موفقیت‌های هوآوی را در شبکه‌های 5G  بگیرد.

هرچند در ابتدای تحریم هوآوی از سوی آمریکا برخی تصور می‌کردند که این پایان راه این شرکت است، اما خیلی زود مشخص شد آمریکا نمی‌تواند به این سادگی‌ها همه کشورها را از به‌ کارگیری تجهیزات 5G ساخته شده توسط هوآوی منصرف کند. اخیراً دونالد ترامپ در نشست سران گروه G20 با عقب‌نشینی از تصمیم پیشین خود که سازندگان آمریکایی را از همکاری با هوآوی منع کرده بود، اعلام کرد آنها دوباره می‌توانند با هوآوی همکاری کنند.

1

عقب‌نشینی ترامپ از تحریم هوآوی می‌تواند بازتاب‌دهنده نقش تاثیرگذار این شرکت برای شبکه‌های موبایل دنیا و تأمین‌کنندگان آمریکایی باشد. در همین باره پاول تریولو، مسئول سیاست‌گذاری فناوری جهانی در گروه اوراسیا  گفته است: «این یک کمپانی 110 میلیارد دلاری است  و از آنجایی که به شدت با زنجیره تأمین، استانداردها و زیرساخت‌های حیاتی دنیا در هم تنیده است، حذف آن به شیوه فعلی کار بسیار دشواری است».

هوآوی، 5G  و زیرساخت‌های حیاتی

هوآوی بزرگ‌ترین کمپانی مخابراتی دنیا است و بیش از 2 میلیارد دلار را به تحقیق و توسعه محصولات 5G اختصاص داده است. همچنین این کمپانی اعلام کرده با بیش از 30 کشور جهان برای50 قرارداد تجاری برای شبکه‌های5G  توافق کرده‌است.

همین حالا نیز تجهیزات ساخت هوآوی در شبکه‌های 4G بسیاری از اپراتورهای بزرگ در اروپا و دیگر مناطق دنیا در حال استفاده هستند که همین امر باعث می‌شود مهاجرت به 5G با تجهیزات هوآوی برای آنها سریع‌تر و ارزان‌تر تمام شود. بر پایه تخمین‌های گروه GSMA، تنها در اروپا استفاده نکردن از تجهیزات 5G ساخت هوآوی 62 میلیارد دلار خرج بر روی دست اپراتورها می‌گذارد و آنها را 18 ماه از ارائه شبکه 5G دور می‌کند.

2

در همین باره پاول تریولو از گروه اوراسیا معتقد است رقبای هوآوی به اندازه‌ای بزرگ نیستند که بتوانند خلأ حاصل از حذف این کمپانی را جبران کنند و اروپا و دیگر بازارهای توسعه‌یافته با مشکل جدی مواجه می شوند. تریولو می‌گوید اگر اپراتورها مجاز به استفاده از تجهیزات ساخت هوآوی نباشند، هزینه‌های مهاجرت به 5G به شدت بالا می‌رود؛ چرا که رقبای هوآوی قیمت‌گذاری‌های بسیار بالاتری دارند.

هرچند تجهیزات ساخت هوآوی در ایالات متحده به طور گسترده در شبکه‌های مخابراتی مورد استفاده قرار نگرفته است، اما تا 40 درصد ارزان‌تر از محصولات رقبا است و همین ممنوعیت هوآوی را برای آمریکا دشوارتر کرده است.

وابستگی شرکت های آمریکایی به 5G

شرکت های آمریکایی به هوآوی به عنوان یک مشتری بزرگ نیاز دارند. هوآوی تنها در سال 2018 میلادی 11 میلیارد دلار از تأمین‌کنندگان آمریکایی نظیر اینتل، میکرون و گوگل خرید کرده است که مطمئناً از دست دادن چنین مشتری بزرگی برای آنها بسیار دشوار خواهد بود. شاید جالب باشد بدانید هوآوی بزرگ‌ترین مشتری میکرون است و به تنهایی 13 درصد گردش مالی نیمه اول سال 2019 این سازنده آمریکایی تراشه را به خود اختصاص داده است. در چنین شرایطی ممنوعیت فروش کالا به هوآوی ضربه سختی به سازندگان آمریکایی وارد خواهد کرد.

میکرون اعلام کرده که توانسته خلأهای قانونی را برای ادامه فروش محصولات خود به هوآوی رفع کند. از سوی دیگر، نیویورک تایمز نیز در گزارشی مدعی شده اینتل هم توانسته راه‌های قانونی برای فروش محصولات خود به هوآوی پیدا کند.

سازندگان آمریکایی تراشه این نگرانی را دارند در صورتی که نتوانند محصولات خود را به هوآوی بفروشند، ممکن است سایر سازندگان چینی نیز به آنها به عنوان تأمین‌کنندگان غیرقابل‌اعتماد نگاه کنند که عواقب مالی هنگفتی برای این شرکت‌ها خواهد داشت. پاول تریولو می‌گوید در این صورت ممکن است کمپانی‌های چینی در برنامه‌های خود برای 5 تا 10 سال آینده تجدیدنظر کنند و  وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهند.