راز تقویت حافظه برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر!

با توجه به افزایش امید به زندگی و همچنین افزایش میانگین سنی در جامعه شاهد افزایش جمعیت سالمندان طی سالهای آتی خواهیم بود. افزایش جمعیت سالمندان به دنبال خود شیوع بیماری های مرتبط با سن را به همراه خواهد داشت. یکی از مهمترین بیماری هایی که با افزایش سن سلامتی و وضعیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد آلزایمر است. از این رو افراد جامعه باید علاوه بر افزایش آگاهی خود از این بیماری، روش هایی را برای پیشگیری و تاخیر در بروز این اختلال در خود در پیش بگیرند.

انعطاف پذیری مغز و حافظه

مطالعات نشان می دهند که دمانس در اثر تخریب بخشی از مغز به نام هیپوکامپ که مسئول تشکیل خاطرات است اغاز می شود. ایجاد پلاکهای آمیلوئیدی و تاو که دارای ساختار پروتئینی هستند در مغزباعث می شوند تا سلول های مغزی دچار اختلال در عملکرد خود شوند. با از دست رفتن عملکرد این سلول ها، سلول های مغزی دچار مرگ می شوند و زمینه را برای بروز بیماری آلزایمر فراهم می کنند.

انعطاف پذیری پایین در مغز باعث زوال عقل زودرس خواهد شد. همچنین مطالعات نشان می دهند که قابلیت انعطاف پذیری بیشتر مغز باعث بهبود عملکرد سایر نواحی مغز نیز می شود. این امر باعث کند شدن روند پیشرفت بیماری آلزایمر خواهد شد.

پرستار سالمند و آلزایمر

راه کارهایی برای جلوگیری از ابتلا به زوال عقل

در مورد زوال عقل در دوران سالمندی و روش های پیشگری از آن اصلاع متداولی وجود دارد که بیان می کند یا از حافظه خود استفاده کن یا آن را ازدست خواهی داد. در صورتی که از قابلیت ها و ظرفیت مغز به صورت مداوم استفاده نشود باعث بروز اختلالات شناختی در فرد خواهد شد.

توصیه های ساده ای برای جلوگیری از زوال عقل توسط محققین این حوزه ارائه می شود که در عین سادگی در تقویت حافظه بسیار موثر هستند.

روابط بین فردی خود را بسازید

دانشمندان هنوز نمی دانند که روابط بین فردی چگونه باعث تقویت مغز افراد می شود. کسانی که تا قبل از دوران سالمندی روابط اجتماعی گسترده تری دارند با افزایش سن و ورود به دوران سالمندی از حافظه بهتری برخورداند.

یکی از فرضیاتی که در این مورد عنوان شده است بیان می کند، افرادی که روابط اجتماعی بیشتری دارند به دلیل اینکه به مخاطب خود گوش می دهند، برای پاسخ دادن به سوالات طرف مقابل فکر می کنند و یا خاطرات خود را بازیابی می کنند با تحریک مغز به تاخیر در تحلیل سلول های مغزی کمک می کنند.

نکته: سعی کنید هر روز برای ایجاد روابط جدید تلاش کنید. با یک دوست قدیمی تماس بگیرید. یک نامه بنویسید، فعالیت های منظمی را طبق برنامه ریزی انجام دهید و برای بهبود کیفیت روابط خود از تجربیات خود استفاده کنید و از این طریق به تحریکات مغزی خود کمک کنید.

تمرین های تقویت حافظه انجام دهید.

محققان توصیه می کنند تا زمانی که می توانید به آموزش و یادگیری بپردازید. هرچه بیشتر ذهن خود را درگیر کنید به همان میزان می توانید از بروز الزایمر پیشگیری کنید.

درگیر شدن در چالش های جدید به ایجاد اتصالات جدید بین سلول های عصبی مغز کمک می کند. از سوی دیگر علاقه و انگیزه ای که برای یادگیری وجود دارد نیزبه عنوان یک فاکتور محرک می تواند موجب تقویت حافظه شود.

نکته: برای یادگیری هر چیز جدیدی هدف تعیین کنید. مانند یادگیری ویژگی ها وتاریخچه یک فرد معروف، مکان و یا فعالیت خاص سعی کنید به اطلاعات قبلی خود بیافزایید و دانسته های خود را بسط دهید.

پرستار سالمند و آلزایمر

از متد های تقویت حافظه استفاده کنید

مغز قادربه ثبت مقدار مشخصی از اطلاعات در یک واحد زمانی است. حتی اگر فرد دارای حافظه بسیار قوی باشد این توانایی محدودیت هایی دارد.

برای جلوگیری از فراموشی از یادداشت برداری روی دفترچه یاداشت، یاداور تلفن همراه و برچسب های یادداشت استفاده کنید.

همیشه وسایل خاصی را در جای مشخصی قرار دهید تا کمتر دچار فراموشی شوید. اطلاعات جدید را باصدای بلند برای خود تکرار کنید. در مورد موضوعات جدید بر جزئیات آن بیشتر دقیق شوید. تحقیقات نشان می دهد در صورتی که تمایل به یادآوری داشته باشید می توانید خاطرات خود را بازیابی کنید.

نکته: در هر زمان به چیزهایی که در ذهن شما در لحظه وجود وجود داشت مانند عطرها، زمان ها و انچه می دیدید فکر کنید. برای تقویت حافظه خود از تمام حواس خود استفاده کنید.

تقویت حافظه نه تنها عملکرد روزانه شما را بهبود می بخشد بلکه به جلوگیری از زوال عقل کمک می کند.

خواب کافی داشته باشید

برنامه خواب منظم از طریق تثبیت خاطرات کمک بسیاری به تقویت حافظه شما خواهد کرد. خواب کافی را در الویت خود قرار دهید. سالمندان در این سنین به 7 تا 9 ساعت خواب نیاز دارند.

پرستار سالمند و آلزایمر

حافظه درمانی در حال حاضر برای جلوگیری از ابتلا به زوال عقل و یا کم کردن سرعت ابتلا به این اختلال شناختی با هدف ارتقا کیفیت زندگی سالمندان به صورت خدمات اختصاصی از سوی مراکز معتبر مراقبتی در حال ارائه است. همچنین اگر احساس میکنید حافظه شمات با اختلال مواجه شده است و زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار داده است باید با یک پزشک مشورت کنید.

از سوی دیگر مراقب و پرستار سالمند در این زمینه نقش به سزایی دارند. زیرا زمان زیادی را در کنار سالمند به سر می برند و می توانند اوقات فراغت سالمند را با فعالیت های مناسب در جهت تقویت حافظه و به دور از انزوا پر کنند. مرکز پرستاری آپامه با کمک نیروهای پرستار سالمند خود در جهت حافظه درمانی سالمندان فعالیت های گسترده ای انجام داده است. علاوه بر این در کنار خدمات ویژه دوران سالمندی خدمات پرستار بیمار و پرستار کودک نیز توسط این مرکز ارائه می شود.

برای دریافت مشاوره رایگان میتوانید از طریق سایت https://www.mehreapame.com با کارشناسان مرکز اپامه در ارتباط باشید .