وظایف پرستار بیمار مبتلا به کرونا در منزل چیست؟

اگر به بیماری کرونا  COVID-19 مبتلا هستید و یا پرستار بیمار مبتلا به کرونا شده اید  ممکن است با سوالاتی در این خصوص روبرو باشید. سوالاتی از قبیل اینکه بیمار در چه شرایطی نیاز به کمک های اورژانسی دارد؟ تا چه مدت قرنطینه مورد نیاز است ؟

 

برای جلوگیری از شیوع این بیماری چه اقداماتی لازم است انجام گردد؟ این مقاله اطلاعاتی که لازم است در این خصوص بدانید را در اختیار شما قرار می دهد.

پرستار بیمار مبتلا به کرونا

مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا در منزل :

اکثر  افرادی که  به بیماری کرونا مبتلا شده اند،  تنها بیماری با علایم بسیار خفیف را تجربه می نمایند و به راحتی با اندکی استراحت در منزل بهبود می یابند . بهبود کامل علائم بیماری ممکن است چند روز  طول بکشد و فرد بیمار  احتمالا پس از طی یک هفته احساس بهتری خواهد داشت.

 لازم است پرستار بیمار مبتلا به کرونا بداند که هدف  از درمان این بیماری "تسکین علایم"  تا حد ممکن است  و درمان عمدتا شامل استراحت کافی ، مصرف مایعات به مقدار کافی و استفاده از داروهای مسکن  است.

ضروری است که به  عنوان پرستار بیمار مبتلا به کرونا ، توصیه های پزشک معالج  را به خوبی دنبال کرده و در مورد مراقبت های مورد نیاز و رعایت شرایط قرنطینه  برای بیمار اقدامات کافی را به عمل آورید.

اگر در مورد روش های درمانی و نحوه استفاده از داروها ابهامی دارید با پزشک در این خصوص مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه داروها اجتناب نمایید.

 یک پرستار بیمار مبتلا به کرونا لازم است در امور روزانه بیمار به او کمک و یاری رساند . به عنوان مثال در تهیه مواد غذایی سالم و تازه و همچنین در تهیه و مصرف داروهای مورد نیاز به بیمار کمک نماید. حتی گاهی لازم است اگر بیمار دارای حیوان خانگی می باشد به مراقبت از حیوان خانگی او نیز بپردازد.

یک نکته مهم در خصوص پرستار بیمار مبتلا به کرونا وجود دارد و آن هم سلامت عمومی شخص پرستار است زیرا مراقبت از یک بیمار مبتلا به کرونا  دارای پیچیدگی های زیادی می باشد و ممکن است بر سلامت پرستار تاثیر بگذارد.

اگر دارای سن بالایی هستید و یا به یک بیماری پزشکی مزمن مانند بیماری قلبی ، ریوی یا دیابت مبتلا هستید  ، ممکن است بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماری کرونا باشید و خطرات جدی این بیماری در کمین شما باشد پس بهتر است پرستاری از این بیمار را به شخص دیگری بسپارید.

لازم است پرستار بیمار مبتلا به  کرونا از سلامت عمومی کاملی برخوردار باشد و هیچ گونه بیماری مزمن و زمینه ای جدی نداشته باشد.

وظایف پرستاربیمار کرونایی

علائم هشدار دهنده نیاز به کمک های اورژانسی :

ضروری است پرستار بیمار مبتلا به کرونا پیوسته علایم حیاتی او را تحت نظر گرفته و در صورت مشاهده علایم هشدار دهنده سریعا با  پزشک تماس حاصل نماید. اگر بیمار علایم هشدار دهنده را نشان داده باشد بلافاصله به مراقبت های پزشکی خاص نیاز دارد.

علائم اورژانسی شامل موارد زیر هستند :

  • فرد بیمار نمی تواند از خواب بیدار شود
  • بیمار دارای مشکلات جدی تنفسی است
  • احساس درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
  • سردرگمی جدی
  • تغییر رنگ چهره یا لبها به رنگ کبود یا آبی

مواردی که بیمار مبتلا به کرونا باید رعایت نماید:

اگر به بیماری کرونا  مبتلا هستید ، با رعایت اقداماتی قادر خواهید بود از  شیوع ویروس COVID-19 جلوگیری نمایید.

  • ضروری است بیمار از محل کار ، مدرسه و اماکن عمومی دوری نماید ، مگر اینکه نیاز به مراجعات پزشکی ضروری داشته باشد.
  • با کمک پرستار بیمار لازم است فرد مبتلا به کرونا، با خودرو شخصی جابه جا گردد و به هیچ عنوان از  وسایل حمل و نقل عمومی استفاده ننماید.
  • بهتر است تا آنجایی که ممکن است و فضای منزل اجازه میدهد ، بیمار در یک اتاق جداگانه مستقر گردد و دور از سایر اعضای خانواده نگهداری گردد.
  • اگر حمام و دستشویی دیگری در منزل وجود داشته باشد بهتر است سایر اعضای خانواده از فضاهایی که بیمار از ان استفاده می نماید دوری نمایند.
  • بهتر است پنجره اتاق بیمار باز باشد تا همواره هوای تازه در فضای اتاق گردش نماید.
  • تا آنجا که ممکن است باید از استفاده از فضاهای مشترک با بیمار اجتناب گردد.
  • لازم است بیمار در صورت حضور ضروری در بین اعضای خانواده حداقل 6 فوت (2 متر) از آنها فاصله داشته باشد .
  • لازم است پرستار بیمار پیوسته سطوح لمس شده توسط بیمار را ضدعفونی نماید. دستگیره در اتاقها ، شیر آب دستشویی و حمام ، کلیدهای روشنایی ، وسایل الکترونیکی مانند کنترل تلویزیون و تلفن و سطوحی مانند مبل و صندلی ها از جمله مواردی هستند که چند باز در روز نیاز به ضدعفونی دارند.
  • استفاده از هرگونه وسیله مشترک بین بیمار و اعضای خانواده ممنوع می باشد. لوازمی مانند ظروف غذا خوری ، حوله ، ملافه و وسایل الکترونیکی باید به صورت جداگانه برای بیمار تهیه و تخصیص داده شود.
  • لازم است بیمار و پرستار بیمار مبتلا به کرونا همواره در حضور یکدیگر از ماسک استفاده نمایند. بر طبق دستورات بهداشتی این ماسک باید چندین باز در روز تعویض گردد و ماسک قدیمی با رعایت کامل مسائل بهداشتی دور انداخته شود.
  • شستشوی مکرر دستها با آب و صابون حداقل به مدت 20 ثانیه و یا استفاده از ضدعفونی کننده دست که حاوی حداقل 60 درصد  الکل باشد از موارد مهم جلوگیری از شیوع این بیماری است.

پرستار بیمار کرونایی و بهداشت

مدیریت و پرستاری از بیمار مبتلا به ویروس کرونا  نیاز به مهارت، صبر ، دانش و همدلی  فراوانی دارد. پرستار بیمار مبتلا به کرونا  باید از این نکته اطلاع داشته باشدکه این بیماری دارای علایم و عوارض پیچیده ای می باشد و از این رو باید  با مهارت  دانش فراوان به مراقبت از بیمار اقدام نماید

مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا در منزل گاهی به دلیل نیاز به تخصص و مهارت،  اغلب از عهده خانواده فرد بیمار خارج است. از این رو مراکز پزشکی و پرستاری در منزل  قادرند تا خدمات تخصصی و پزشکی مورد نیاز را  توسط مراقبین و پرستاران حرفه ای به خانواده های عزیز ارائه نمایند.

مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن کادری مجرب و پشتیبانی شبانه روزی به صورت تخصصی به ارائه خدمات مراقبتی در زمینه پرستار سالمند، پرستار کودک  و پرستار بیمار می پردازد.

کافیست برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با سوابق ارزشمند این مرکز به وب سایت   https://parastareaval.com مراجعه فرمایید.