راهکار مشترک اردوغان و پوتین برای حل بحران قره‌باغ

 شبکه «سی‌ان‌ان» خبر داد که رجب طیب اردوغان ، رئیس جمهور ترکیه و ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه بر سر برقراری گفتگوی دوجانبه در مورد بحران قره باغ توافق کردند.

اردوغان و پوتین بر آغاز گفتگوی سیاسی و ایجاد گروه مشترک در مورد مسأله قره باغ به تقلید از لیبی و سوریه به توافق رسیدند.

این کانال تلویزیونی افزود: نیرو‌های آذربایجان با آغاز روند سیاسی، عملیات نظامی خود در قره باغ را که دیروز (یک‌شنبه) پس از تسلط بر شهر شوشه آغاز کردند، متوقف خواهند کرد.

سی‌ان‌ان محتوای ارتباط تلفنی میان اردوغان و پوتین در شنبه شب گذشته، پرده برداشت و به نقل از منابع دیپلمات بیان کرد که پوتین با پیشنهاد اردوغان برای برقراری مذاکره میان روسیه و ترکیه در مورد قره باغ و آغاز روند سیاسی جدی موافقت نمود.

این منابع بیان کردند که این گفتگو‌ها در روز‌های آتی به صورت دوجانبه خواهد بود و با تأکید بر لزوم پیگیری دقیق تحولات میدانی در دو روز آینده، می‌توان الگویی غیر از مینسک تدوین کرد.

این کانال با اشاره به این که ارمنستان در مورد پذیرش عقب نشینی تدریجی از هفت منطقه در اقلیم قره باغ به روسیه پیشنهادی ارائه کرده است، اظهار کرد که بعد از آزادی شهر شوشه، آذربایجان پیشروی را متوقف خواهد کرد و به میز مذاکرات روسیه و ترکیه خواهد پیوست.

«الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، دیروز (یک‌شنبه) رسما از آزادی شهر راهبردی شوشا در منطقه قره باغ کوهستانی و خروج آن از کنترل نیرو‌های ارمنستانی خبر داد.

در حالی که دقایقی بعد از انتشار این خبر وزارت دفاع ارمنستان خبر تسلط جمهوری آذربایجان بر این شهر را رد و اعلام کرد، درگیری‌ها در شوشا ادامه دارد.

رئیس جمهور آذربایجان با انتقاد از مذاکرات گفت:  نزدیک به ۳۰ سال است اراضی ما تحت اشغال است و در روند گفتگو‌ها، ارمنستان فقط به دنبال تلف کردن وقت و طولانی کردن روند مذاکرت بوده و می‌خواست شرایط اشغال همچنان ادامه یابد و قدرت‌های مختلف هم در طول این سال‌ها ما را به صلح در این شرایط دعوت می‌کردند، اما قاطعیت، جسارت و اراده سیاسی مردم موجب شد ما به این دعوت‌ها رضایت ندهیم.