موضع ثابت الجزائر درباره صحرای غربی

«سلیمان شنین» رئیس مجلس الشعبی الوطنی(مجلس نمایندگان) الجزائر تأکید کرد که موضع این کشور در قبال صحرای غربی ثابت است.

او گفت که منشور سازمان ملل و دیگر معاهدات و قوانین مربوط به حقوق بشر بر حق ملت‌ها برای تعیین سرنوشت تأکید دارد.

به نوشته روزنامه «رأی‌الیوم»، رئیس مجلس نمایندگان الجزائر گفت که موضع این کشور در خصوص حق ملت‌ها برای تعیین سرنوشت ثابت و غیرقابل معامله، چشم‌پوشی و تجدیدنظر است.

او افزود که «مسئله صحرای غربی مسئله استعمارزدایی است و دلیل آن عدم روابط تاریخی و حقوقی بین ملت صحرای غربی و اشغالگری مغرب است».

جبهه پولیساریو یک سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی است. این گروه در سال ۱۹۷۳ به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعمار اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه ایجاد شد. پولیساریو پس از خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶، جمهوری دموکراتیک عربی صحرا را در مستعمره پیشین اسپانیا ایجاد کرد و به مخالفت با اقدام اسپانیا در تقسیم صحرای غربی میان مغرب و موریتانی پرداخت.

موریتانی و پولیساریو در سال ۱۹۷۹ با یکدیگر صلح کردند و بدین ترتیب بخش جنوبی جمهوری صحرا (به نام وادی الذهب) به این جمهوری بازگشت اما پادشاهی مغرب تمام منطقه شمالی صحرای غربی را که «الساقیة الحمراء» نامیده می‌شود، در اشغال خود نگاه داشت و ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو بر روی مقاومت علیه مغرب متمرکز شده است.

مغرب خواهان حکومت خودگردان وابسته به خود در صحرای غربی و وجود دولت و پارلمان محلی تحت حاکمیت خود در این منطقه است و می‌گوید اگر قرار به برگزاری همه‌پرسی باشد باید در خصوص خودمختاری این منطقه و نه برای جدایی از مغرب باشد. اما جبهه پولیساریو مخالف این طرح است و خواهان برگزاری همه‌پرسی تعیین سرنوشت برای صحرای غربی است.