تداوم دخالت ترکیه در لیبی

برخی رسانه‌های غربی گزارش دادند که ترکیه هنوز در حال ارسال سلاح به پایگاه هوایی «الوطیا» در غرب «طرابلس» در لیبی است.

به نوشته روزنامه «الاشرق الاوسط» به نقل از خبرگزاری ایتالیایی «نوا» دو  فروند هواپیمای باری ترکیه چندی قبل در پایگاه هوایی الوطیا فرود آمدند. محموله یکی از این هواپیماها سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی بود که منحصرا متعلق به کشورهای عضو ناتو است در حالی که هواپیمای دوم  تعدادی تجهیزات لجستیکی و نیروهایی سوری وفادار به ترکیه به عنوان مزدور  را برای جنگیدن در کنار نیروهای دولت وفاق ملی در لیبی به همراه داشت.

نیروهای متعلق به دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس و ترکیه سال گذشته توافق نامه‌های امنیتی را امضا کردند که زمینه را برای آنکارا برای اعزام نیروهای خود و مزدوران سوری  علیه نیروهای ارتش ملی لیبی هموار کرد.

دیدبان حقوق بشر سوریه نیز تایید کرده که ترکیه علیرغم توافق نامه آتش بس با میانجیگری سازمان ملل متحد در اکتبر 2020 توسط طرف‌های متخاصم در لیبی، هنوز حدود 8000 مزدور سوری را در لیبی حفظ کرده است.

بحران لیبی و درگیری میان دولت وفاق ملی با شبه‌نظامیان وابسته به خلیفه حفتر، به محلی برای درگیری‌های نیابتی میان میان مصر، امارات از یک سو و ترکیه و قطر از سوی دیگر تبدیل شده است. همزمان با امضای تفاهمنامه همکاری نظامی-امنیتی دریایی میان آنکارا و طرابلس و ارسال تجهیزات نظامی از ترکیه به لیبی، دولت‌های امارات و مصر نیز کمک‌های تسلیحاتی خود از خلیفه حفتر را افزایش داده‌اند.

چندی قبل برخی منابع خبری مدعی آموزش نظامیان لیبی توسط نظامیان ترکیه شدند.به تازگی یک مقام ارشد سازمان ملل متحد در امور لیبی  با هشدار نسبت به وقوع بحران جدی و نقض تحریم‌های تسلیحاتی در لیبی  گفت که حداقل ۲۰ هزار جنگجو و مزدور خارجی در این کشور حضور دارند.