واکنش آمریکا به توقیف کشتی اماراتی حامل سلاح

سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز دوشنبه از توقیف یک فروند کشتی اماراتی خبر داده بود که بدون مجوز وارد آب‌های این کشور شده است.

نیروهای مسلح یمن تصاویری از این کشتی نظامی باری اماراتی را به همراه تجهیزات و جنگ افزارهایی که قرار بوده علیه ملت یمن مورد استفاده قرار گیرد، نشان دادند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه سه شنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای توقیف این کشتی نظامی باری حامل سلاح در نزدیکی بندر حدیده یمن را محکوم کرد و مدعی شد این اقدام نقض آزادی دریانوردی در دریای سرخ است و تجارت بین المللی و امنیت منطقه را تهدید می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد این اقدام حوثی‌ها (انصار الله) در زمانی انجام می‌شود که همه طرف ها باید تنش زدایی کنند و به گفت‌وگوهای سیاسی فراگیر بازگردند.  

این مقام وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهایش گفت که از حوثی‌ها می‌خواهیم که فورا کشتی و خدمه را بدون آسیبی آزاد و تمام اقدامات خشونت‌آمیزی که روند سیاسی پایان دادن به جنگ در یمن را به تعویق می‌اندازد، متوقف کنند.

ند پرایس همچنین در بیانیه دیگری اعلام کرد آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی با "عبدالله بن زاید آل نهیان" وزیر خارجه امارات متحده عربی درباره افزایش حضور نظامی روسیه در مرزهای اوکراین و سایر موضوعات دو جانبه و منطقه ای از جمله تحولات یمن، اتیوپی و سودان گفت و گو کردند.

ادعای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی است که سخنگوی نیروهای مسلح یمن درباره توقیف یک فروند کشتی اماراتی حامل سلاح و تجهیزات نظامی در آب های سرزمینی کشورش گفت: برای نخستین بار نیروهای یمنی موفق شدند در یک عملیات نظامی منحصر به فرد، یک فروند کشتی نظامی باری را در حین انجام فعالیت خصمانه در پهن دریا توقیف کنند.

به گزارش شبکه خبری المسیره، سرتیپ یحیی سریع تاکید کرد که این کشتی، حامل تجهیزات نظامی شامل خودرو و جنگ افزار نظامی مورد استفاده علیه ملت یمن بوده است.

نظامی ارشد یمنی افزود: نیروهای ما از هفته ها پیش این کشتی اماراتی را که چندین عملیات خصمانه در آب های ساحلی یمن انجام داده بود، زیر نظر داشتند.

واکنش آمریکا به توقیف کشتی اماراتی حامل سلاح

وی توقیف کشتی اماراتی را در راستای دفاع مشروع از کشور و ملت یمن برشمرد و گفت: این کشتی به بندر الصلیف منتقل شده است.

سریع یادآورشد که نیروی دریایی یمن در چارچوب ماموریت خود برای دفاع از آب های سرزمینی یمن تمامی فعالیت های خصمانه کشتی های جنگی متجاوزان را زیر نظر دارد.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار داده‌اند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبه رو هستند.