درخواست آمریکا برای پایان محاصره اوکراین

بلینکن با به اشتراک گذاشتن فیلمی از روند تولید غلات و دانه های روغنی و فرآورده های آن و افزایش قیمت جهانی این محصولات تصریح کرد: محاصره این کشور توسط روسیه مانع خروج این کالاها از اوکراین می شود و میلیون ها نفر را در سراسر جهان با خطر سو تغذیه و خشک سالی مواجه می کند. این محاصره باید خاتمه یابد.

ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز با بازنشر توییت بلینکن نوشت: اقدام روسیه در اختلال مسیر آبی دریای سیاه که بخشی از جنگ بی رحمانه آن در خاک اوکراین است، باعث افزایش قیمت غذا و کمبود مواد غذایی در سراسر جهان می شود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: ما از کرملین می‌خواهیم به محاصره اوکراین پایان دهد و برای جلوگیری از رنج و سختی گسترده، با انتقال غذا از اوکراین موافقت کند.

پیش از این، دبیر کل سازمان ملل متحد اظهار داشت که تولیدات کشاورزی اوکراین باید دوباره در بازارهای بین‌المللی عرضه شود.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل  روز چهارشنبه در نشست خبری  مشترک با  ارئیس جمهوری اتریش در وین تاکید کرد که "جنگ بی معنی" در اوکراین "باعث ویرانی، خرابی و رنج عظیم در این  کشور شده" و تاثیر زیادی بر "غذا، انرژی و اقتصاد" اوکراین داشته است.

درخواست آمریکا برای پایان محاصره اوکراین

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که امنیت غذایی یک نگرانی عمیق است و محور دیدارهای اخیر وی در مسکو و  کی یف بوده است.

وی گفت: ما به اقدام سریع و قاطع برای اطمینان از جریان ثابت غذا و انرژی نیاز داریم. این اهداف می توانند از طریق حذف محدودیت‌های صادراتی، تخصیص مازاد و ذخایر به کسانی که به آن‌ها نیاز دارند و رسیدگی به افزایش قیمت مواد غذایی برای کاهش نوسانات بازار بدست آیند.

سازمان ملل متحد در پی وقوع جنگ در اوکراین گزارش  قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح خود رسیده است و با یک طوفان کامل روبرو هستیم که اقتصاد بسیاری از کشورها را تهدید می کند.

بر اساس این گزارش، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آنها زیر خط فقر به سر می برند، بشدت در معرض کمبود و قطع  مواد غذایی، انرژی  و سیستم های مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر می شود.

 ۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب می کنند. این کشورها شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، قیمت‌ها بر اثر جنگ اوکراین بالا رفته است. در این میان قیمت نفت با افزایش بیش از ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته و قیمت گاز طبیعی با افزایش ۵۰ درصدی در مقایسه با چندین ماه گذشته رو به رو شده است. قیمت کودهای کشاورزی نیز ۲ برابر قبل شده است. تورم در حال افزایش بوده و خریداری انرژی، روندی فرسایشی پیدا کرده و پیشرفت و توسعه متوقف شده است.

روسیه و اوکراین سبد نان جهان نامیده شده اند. آن دو کشور هر دو صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند.  جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانه‌های روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است.

 در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند.

وزارت کار آمریکا در تازه ترین گزارش خود  اعلام کرد که شاخص قیمت مصرف کننده در این کشور، معیاری گسترده برای قیمت کالاهای روزمره از جمله بنزین، مواد غذایی و اجاره بها، در ماه آوریل در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته آن ۸.۳ درصد افزایش یافت.

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در حالیکه قیمت ها در کشورش رکورد می‌زند و او در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره برای مهار تورم بالا در کشورش تحت فشار است ، روز سه‌شنبه به وقت محلی در گفتگو با آمریکایی‌ها حاضربه پذیرش مسولیت در قبال افزایش قیمت‌ها نشد.

 رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد که از سختی مردم آگاه است  و دولت او و بانک مرکزی آمریکا در حال تلاش برای حل این مشکل اصلی هستند.

همزمان شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا اعلام کرد قیمت بنزین در آمریکا به بالاترین حد خود در تاریخ این کشور رسیده است.

بر اساس آمار انجمن خودروی آمریکا، میانگین قیمت بنزین در جایگاه های سوخت این کشور در روز سه شنبه به وقت محلی  به  ۴.۳۷ دلار به ازای هر گالن (۳.۸۸لیتر) رسید و این قیمت از آخرین رکورد ۴.۳۳ دلاری قیمت بنزین که در ۱۱ مارس ثبت شده بود، فراتر رفت.

 میانگین قیمت هر گالن بنزین در سال گذشته ۲.۹۷ دلار بود.

بایدن در چند ماه اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را مقصر جنگ اوکراین و افزایش قیمت ها در کشورش معرفی کرده است، همچنان تاکید دارد که همه گیری کرونا، همراه با مسائل زنجیره تامین و جنگ روسیه با اوکراین، مقصر افزایش تورم هستند.