انتقاد روسیه از ماجراجویی‌های نظامی کشورهای غربی

«واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای در جلسه شورای امنیت به شدت از ماجراجویی‌های نظامی کشورهای غربی انتقاد کرد.

طبق گزارش خبرگزاری ایتارتاس، نبنزیا در این جلسه که پنجشنبه شب برگزار شد گفت که غرب باید ابتدا ماجراجویی‌های نظامی خودش را محکوم کند و به کسانی که بابت اقدامات آن کشورها آسیب دیده‌اند غرامت پرداخت کند.

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: «من به جهان غرب یک توصیه می‌کنم. اگر می‌خواهید ستیزه‌جویی را محکوم کنید، از خودتان شروع کنید. با محکوم کردن ماجراجویی‌های نظامی خودتان، محدودیت‌های اقتصادی،‌تان جنگ‌های استعماری و نواستعماری مرگبارتان، نسل‌کشی‌ها و سرقت از مردمان بومی به الگو تبدیل شوید.»

وی اضافه کرد: «به دولت‌ها و ملت‌هایی که بابت اقدامات شما آسیب دیدند غرامت پرداخت کنید. چنین اقدامی ما را در داشتن نظم جهانی عادلانه‌ای که در آن جایی برای استثناگرایی خودخوانده هیچ‌کس نیست، نزدیک‌تر خواهد کرد.»

انتقاد روسیه از ماجراجویی‌های نظامی کشورهای غربی

نماینده روسیه در سازمان ملل متحد همچنین خاطرنشان کرد مسکو در ماه‌های گذشته شاهد حجم عظیمی از ریاکاری از جانب غرب بوده است. او خاطرنشان کرد در جریان درگیری‌های اوکراین کشورهای غربی «ناگهان یادشان آمد که چیزی به نام قوانین بین‌المللی وجود دارد.»

او اضافه کرد: «وقتی ناتو به یوگسلاوی، عراق، افغانستان، لیبی و سوریه حمله می‌کرد قوانین بین‌المللی فقط یک مانع آزاردهنده به نظر می‌آمدند. کشورهای غربی در راستای تلاش‌های عبث خود برای توجیه ستیزه‌جویی علیه ملت‌های مستقل مجبور به ابداع مفاهیم مسمومی مانند "مداخله بشردوستانه"، "جنگ علیه تروریسم" و "حملات پیش‌دستانه" شد.»

واسیلی نبنزیا در ادامه از اینکه افسران نظامی انگلیس، آمریکا و سایر کشورهای غربی بابت ارتکاب جرائم جنگی در عراق، افغانستان و سوریه هرگز محاکمه نشده‌اند انتقاد کرد. 

او گفت: «نتیجه چنین روندی همیشه یک چیز بوده است: کشته شدن انبوهی از انسان‌ها بدون آنکه کسی پاسخگو شناخته شود.»

  بعد از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اواخر ماه فوریه کشورهای غربی روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرده‌اند. «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه آوریل گفته بود که «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه  در حال «نسل‌کشی» در اوکراین است.

روسیه این اتهامات را تکذیب و از آمریکا بابت حمایت‌های تسلیحاتی از اوکراین و تلاش برای گسترده‌تر کردن دامنه درگیری‌ها انتقاد کرده است.

روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازی‌زدایی» از این کشور اعلام کرد.

روسیه همچنین اعلام کرده  اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.

اوکراین ساعاتی بعد از حمله روسیه اعلام کرد تمامی ارتباطات دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده است. کشورهای غربی در واکنش به اقدام نظامی روسیه تا کنون در چندین نوبت تحریم‌هایی را علیه اکثر نهادهای مالی، بخش انرژی و نخبگان سیاسی مسکو اعلام کرده و از جمله ارتباط چند بانک این کشور با سامانه پیام‌رسان بانکی سوئیفت را قطع کرده‌اند.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز گذشته (پنجشنبه) در یک سخنرانی ویدئویی برای پارلمان لوکزامبورگ مدعی شد در حال حاضر ۲۰ درصد از خاک اوکراین در کنترل نیروهای روسیه است.

زلنسکی پیش‌تر، در مصاحبه‌ با پایگاه خبری «نیوزمکس» با بیان این که سخت‌ترین وضعیت در شرق اوکراین و جنوب دونتسک و لوهانسک برقرار است، گفت: روزانه ۶۰ تا ۱۰۰ سرباز را به دلیل کشته شدن در عملیات و حدود ۵۰۰ نفر را به دلیل جراحت از دست می‌دهیم. 

روسیه از ابتدای عملیات نظامی خود در اوکراین تأکید کرده که هیچ برنامه‌ای برای اشغال سرزمین‌های اوکراینی ندارد، بلکه هدفش غیرنظامی کردن و نازی‌زدایی از این کشور است.