تحرکات مشکوک فرانسه برای غارت منابع انرژی یمن

پس از گزارش‌هایی که نقش فرانسه را در تجاوز به یمن برملا کرد، اکنون فرانسه در تحرکات مشکوک خود در استان‌های اشغالی یمن، نفت و گاز را با توجه به بحران ناشی از عملیات روسیه در اوکراین در اولویت خود قرار داده است.

به گزارش شبکه المسیره، پاریس علاوه بر حمایت‌های لجستیکی و سیاسی از ریاض و ابوظبی، تجهیزات و امکانات نظامی لازم را به آن‌ها می‌دهد و افزون بر آن در نبرد‌های سواحل غربی یمن نیز به طور مستقیم دخالت می‌کند.

در این گزارش آمده است که زمانی که وزارت دفاع فرانسه تلاش کرد مشارکت مستقیم خود را در حمله به الحدیده به بهانه مین‌روبی از گذرگاه‌های آبی توجیه کند، این بهانه نیز در تلاش برای طفره رفتن از هرگونه تبعات انسانی و حقوقی مطرح شد.

این اعلام مستقیم پس از آن صورت گرفت که روزنامه فرانسوی لوفیگارو، مشارکت یگان‌هایی از نیرو‌های ویژه فرانسه را در حمله به الحدیده برملا کرد.

المسیره افزود، این شمّه کوتاهی از نقش فرانسه در تجاوز علیه یمن است. با وجود تغییر دولت‌های فرانسه در هفت سالی که از تجاوز به یمن می‌گذرد، اما موضع پاریس تغییر نکرده است. موضع فرانسه در قبال یمن قبل از اینکه پاسخ به درخواست عربستان و امارات باشد، یک موضع خصمانه است. پاریس در پی انقلاب بیست و یکم سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی به خاطر طمع ورزی‌های نفتی خود که فقط در سایه وجود رهبری وابسته محقق می‌شود- همانند نظام‌هایی که قبلا در یمن وجود داشت- استقلال یمن را به نفع خود نمی‌بیند.

رخداد چند روز پیش یعنی سفر سفیر فرانسه به شهر المکلا و اقدام او به اعلام یک طرح صوری؛ در چارچوب رقابت به سوی مناطق ثروتمند و دارای گاز قرار دارد.

چندی پیش نیز «ابوبکر القربی» وزیر خارجه سابق یمن اعلام کرد که گروهی از نیرو‌های نظامی فرانسه وارد بندر بلحاف در جنوب استان شبوه در حدود ۲۳۰ مایلی شرق عدن شدند. منابع غربی گفته‌اند که هدف از ورود این نیرو‌ها تأمین امنیت تأسیسات مهم صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) در آنجاست.

تحرکات مشکوک فرانسه برای غارت منابع انرژی یمن

القربی از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۱۴ به عنوان وزیر امور خارجه یمن مشغول بکار بوده است و در خبر خود درباره ورود نیرو‌های فرانسوی به یمن گفت: زمینه سازی‌ها برای صادرات گاز از تأسیسات بلحاف یمن با توجه به افزایش شدید قیمت گاز بین‌المللی و کاهش گاز ورودی روسیه به اروپا در حال انجام است.

تأسیسات گاز ال ان جی یمن در بلحاف از سال ۲۰۰۶ وارد مدار تولید شد و در آوریل ۲۰۱۵، یک ماه پس از حمله ائتلاف متجاوز عربستان سعودی به یمن از کار افتاد و از آن زمان غیرفعال باقی مانده است. از آن زمان، بلحاف به پایگاه اصلی عملیات نیرو‌های اماراتی در یمن تبدیل شده است.

«محمد صالح بن آدیو» فرماندار شبوه در زمان آغاز جنگ در یمن، امارات را متهم کرد که شبوه را به دلیل تأسیسات گازی تصرف کرده است. منطقه اطراف بلحاف برای مدت طولانی به عنوان پایگاه القاعده در شبه جزیره عربستان در نظر گرفته می‌شد و امارات نیز متهم به کمک تسلیحاتی به آن‌ها بود. تحقیقات عفو بین‌الملل و سی‌ان‌ان در اوایل سال ۲۰۱۹ نشان داد که سلاح‌های غربی فروخته شده به امارات بعداً در دست گروه‌های وابسته به القاعده قرار گرفته است.