غرب به دنبال تنبیه روسیه است به خاطر این دلیل

«گنادی گاتیلوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین‌المللی مستقر در ژنو، کشورهای غربی را به تنبیه روسیه به خاطر استقلال این کشور متهم کرد.

براساس گزارش خبرگزاری تاس، گاتیلوف گفت، کشورهای غربی در حال استفاده از شورای حقوق بشر سازمان ملل برای اهداف و مقاصد سیاسی بیشتر و تنبیه روسیه به خاطر سیاستهای مستقل خود است.  

این دیپلمات روس در پنجاه و یکمین نشست شورای حقوق بشر در ژنو، پیش نویس قطعنامه ضد روسی توسط کشورهای غربی را ساخته و پرداخته القائات و تلقینات ایالات متحده و کشورهای اقمار آن خواند.  

وی اضافه کرد، این قطعنامه نمونه دیگری از این است که چگونه کشورهای غربی از شورای حقوق بشر برای دستیابی به اهداف سیاسی خود استفاده می کنند و هدف واقعی آنها «ایجاد یک اهرم فشار دیگر بر روسیه» است.

وی تصریح کرد: این یک تلاش دیگر برای تنبیه مسکو به دلیل سیاست خارجی و داخلی مستقل و همچنین نگه داشتن روسیه به عنوان یک دستور کار برای ادامه اتهامات واهی و غلط به این کشور در این شورا است.  

 قطعنامه کشورهای غربی در شورای حقوق بشر سازمان ملل به دنبال تعیین یک نماینده ویژه حقوق بشری در روسیه به مدت یک سال است. این مسئولیت دربردارنده گردآوری، بررسی و ارزیابی اطلاعاتی در زمینه مسائل حقوق بشری در این کشور و گزارش به پنجاه و چهارمین نشست شورا و همچنین هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل است.  

به نوشته خبرگزاری تاس، همانطور که گاتیلوف در سخنرانی خود گفته، این پروژه براساس نیات و توهمات آشنای آمریکا و کشورهای مطیع این کشور ساخته و پرداخته شده است و نویسندگان آن پنهان نمی‌کنند که هیچ علاقه‌ای به مذاکره با روسیه در این زمینه ندارند.

نماینده روسیه در ژنو با اشاره به این موضوع می‌گوید،  آنها آشکارا اعتراف می‌کنند که به حکم جدید و کانال جدید برای دریافت اطلاعات از نهادهای جامعه مدنی روسیه نیاز دارند.  

وی با انتقاد شدید از رویه کشورهای غربی تاکید کرد، این اقدامات برای کل مسائل حقوق بشری سازمان ملل مخرب است. و یک گام دیگر از استراتژی غرب برای تبدیل کردن شورای حقوق بشر سازمان ملل و سیستم حقوق بشری سازمان ملل به طور عام به عنوان ابزاری برای خدمت به منافع گروه خاصی از کشورها است.  

وی در نهایت از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست که از این پیش نویس ضد روسی حمایت نکنند.  

رای گیری در شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است امروز جمعه در مقر این سازمان در در ژنو برگزار شود.

به دنبال آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در زمستان گذشته،  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در فروردین ۱۴۰۱، تحت فشارهای آمریکا عضویت روسیه در شورای حقوق بشر را با ۹۳ رای موافق به حالت تعلیق درآورد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده است، ۴۷ عضو دارد که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می شوند که بدین ترتیب دارای ۴۶ عضو شد و عضویت روسیه که تا سال ۲۰۲۳ باید عضو این شورا می بود، تعلیق شد.

 ۲۴ کشور از جمله الجزیره، بلاروس، کوبا، کره شمالی، ایران، قزاقستان، چین، روسیه، سوریه، ازبکستان، تاجیکستان و ویتنام در این رای گیری به تعلیق عضویت روسیه در شورای امنیت رای منفی دادند. هند، مصر و آفریقای جنوبی هم در زمره کشورهایی بودند که رای ممتنع دادند.