ضرب الاجل ۷۲ ساعته صنعا به سازمان ملل درباره کشتی توقیف شده یمنی

دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا دیروز پنجشنبه به سازمان ملل متحد 72 ساعت مهلت داد، کشتی کانتینربر یمن که پس از بازرسی در جیبوتی توقیف شده است رفع توقیف شده و به بندر الحدیده وارد شود.

در همین راستا «حسین العزی»، معاون وزیر امور خارجه صنعا با انتشار توئیتی در حساب کاربری خود نوشت: «به دفتر فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن 72 ساعت مهلت می‌دهیم کشتی کانتینربر (لامار) را آزاد کند و دیگر چنین اتفاقی تکرار نشود.»

وی در ادامه تاکید کرده است، اگر سازمان ملل کشتی را آزاد و اجازه ورود کشتی به کشور را ندهد، صنعا مجبور خواهد شد به دفتر نماینده سازمان ملل اطلاع دهد که کشور را ترک و تمام فعالیت‌های خود را تا اطلاع ثانوی تعلیق کند.

معاون وزیر امور خارجه صنعا افزود: «ما نمی‌خواهیم سازمان ملل به نیابت از [عربستان سعودی] مردم ما را محاصره و هر بار برای ما توجیه کند که منتظر دستورات ریاض است.»

خبرگزاری یمنی «الخبر» گزارش داد، « استیون فاگین»، سفیر ایالات متحده در یمن دیروز پنجشنبه از اعضای مکانیسم راستی آزمایی و بازرسی سازمان ملل متحد (UNVIM) در جیبوتی بازدید کرد. این در حالی است که ناظران سفر او را در چارچوب تقویت محاصره تحمیلی علیه یمن می دانند.

ضرب الاجل ۷۲ ساعته صنعا به سازمان ملل درباره کشتی توقیف شده یمنی

خبرگزاری مذکور افزود: مکانیزم «UNVIM» بر اساس دستورالعمل های واشنگتن و ائتلاف عربستان سعودی کار می‌کند و یک میانجی بین‌المللی در جنگ علیه یمن نیست.

عربستان سعودی از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف خود جامه عمل بپوشاند.

دولت نجات ملی یمن طی روزهای اخیر تأکید کرده است که کشورهای متجاوز سعودی و امارات به این کشور باید به تعهدات خود ذیل توافق آتش‌بس عمل کنند؛ قرار بود بر اساس این آتش‌بس، فرودگاه صنعاء بازگشایی شود و موانع ورود کشتی‌ها به بندر الحدیده برداشته شود و حقوق کارمندان دولت که برای سال‌ها به‌دلیل جنگ پرداخت نشده است، پرداخت شود.