طوفان الاقصی؛ معجزه هندسه مقاومت

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پس از آغاز جنایات گسترده در غزه و نسل‌کشی مستمر در این منطقه، مدعی شد که در مدت زمانی کوتاه غزه را اشغال کرده و حماس را از بین خواهد برد. نتانیاهو همچنین مدعی شده بود که اسرای رژیم صهیونیستی را نیز در غزه آزاد خواهد کرد.

اکنون حدود پنج ماه از این نبرد نابرابر سپری شده، اما خبری از دستیابی تل‌آویو و واشنگتن به اهداف‌شان در جنگ غزه نیست. کار به جایی رسیده که آمریکا به رژیم صهیونیستی بابت پذیرش آتش‌بسی اجباری و شش‌هفته‌ای فشار آورده و مذاکرات در این خصوص کماکان در جریان است. در این خصوص گفت‌و‌گویی با دکتر عدنان منصور، وزیر امور خارجه اسبق لبنان صورت داده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد.

نظرسنجی‌های صورت گرفته در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که حتی صهیونیست‌ها، نتانیاهو و رژیم صهیونیستی را بازنده جنگ غزه قلمداد می‌کنند. نظر شما در این خصوص چیست؟

حقایق میدانی جنگ غزه مشخص است؛ این‌که نتانیاهو با وجود کشتار گسترده‌ای که در سایه انفعال برخی کشور‌های منطقه به راه انداخته است، نتوانسته به اهداف اعلامی و مدنظر خود در جنگ دست پیدا کند. حتی این روز‌ها شاهد تعمیم اختلافات در‌خصوص جنگ غزه به داخل کابینه جنگ (کابینه اضطراری در تل‌آویو) هستیم. فراتر از آن، حتی در میان اعضای حزب متبوع نتانیاهو (حزب لیکود) نیز برسر تاکتیک‌های جنگ وحتی بقای نتانیاهو درمسند، قدرت شکاف و اختلاف رخ داده است. درچنین فضایی اعتراضات دوباره در اراضی اشغالی نیز آغازشده وبه نظرمی‌رسد طی هفته‌های آتی تحت تاثیر بلاتکلیفی ناشی از فرسایشی شدن جنگ غزه افزایش پیدا کند. بدیهی است که در چنین شرایطی صهیونیست‌ها نه فقط نمی‌توانند ادعای پیروزی در غزه کنند، بلکه در مواجهه با تبعات و آثار عدم تحقق اهداف میدانی خود در غزه نیز شکننده و ناتوان به نظر می‌رسند. 

طی هفته‌های اخیر رژیم صهیونیستی تهدیداتی را علیه لبنان مطرح ساخته وحتی برای نخستین‌بار پس از آغاز جنگ غزه، شرق لبنان را نیز هدف حمله قرار داده است. پاسخ مقاومت لبنان به رژیم صهیونیستی در صورت گسترش دامنه حملات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مقاومت لبنان به مانند جریان مقاومت در سرتاسر منطقه اکنون به نوعی بلوغ، قاطعیت و قدرت اقدام رسیده و قطعا سخت‌ترین و موثرترین پاسخ ممکن را به دشمن صهیونیستی در صورت تجاوز به خاک کشورمان خواهد داد. در جریان جنگ ۳۳ روزه نیز حزب‌ا... نشان داد که قواعد و تاکتیک رصد میدانی و محیطی بازی دشمن در میدان نبرد را به خوبی می‌داند و طبق همین دانش روز‌افزون، با آن مواجهه می‌کند. بی‌دلیل نیست که حتی برخی اعضای ارتش رژیم صهیونیستی و سازمان‌های امنیتی این رژیم در خصوص ایجاد یک میدان جنگ جدید (جنگ با لبنان) از سوی رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهند. حتی آمریکا نیز نمی‌تواند نگرانی خود را بابت این موضوع پنهان کند. در هر حال، گسترش جنگ در لبنان خط قرمز مقاومت است و اگر دشمن دست به چنین اقدام و حماقتی بزند، با پاسخ غیر‌منتظره و سختی مواجه خواهد شد. 

به پختگی و بلوغ جبهه مقاومت در منطقه و لبنان اشاره کردید. این قاطعیت و قدرت را چگونه تفسیر می‌کنید؟ هم‌افزایی گروه‌های مقاومت در منطقه در شکل‌گیری این روند چه تاثیری داشته است؟

قطعا تاثیر این همبستگی وپیوستگی غیر‌قابل انکار است. جریان مقاومت الان نه فقط درمنطقه، بلکه درجهان فراگیرشده و طرفداران زیادی درسرتاسردنیا پیدا کرده است. ماخیزش ملت‌های مختلف درنقاط گوناگون را درحمایت از ملت فلسطین و مخالفت با موجودیت رژیم صهیونیستی مشاهده می‌کنیم. ازسوی دیگر، مقاومت دربزنگاه‌ها عاقلانه ومدبرانه عمل می‌کند و همواره تلاش می‌کند بهترین و قاطعانه‌ترین پاسخ را در زمان مناسب به دشمن بدهد. پس ما با مقاومتی قاطعانه و در عین حال هوشمند رو به رو هستیم که دشمن قدرت محاسبه تاکتیک‌ها و رفتار آن را ندارد. همین مسأله، تبدیل به رمز موفقیت مقاومت شده است.

در یک نگاه کلی‌تر می‌توانم بگویم که جبهه مقاومت تبدیل به یک ساختار هندسی شده که اجزای آن در هماهنگی و همگامی با یکدیگر تعریف شده‌اند. دشمنان قدرت تحلیل این منظومه و شکل هندسی را ندارند، زیرا بسیاری از مناسبات شکل گرفته در دل این ساختار برای دشمنان غیر‌قابل محاسبه (به لحاظ کمی) است. روندشکل‌گیری این منظومه درطول دهه‌های اخیر روبه جلو بوده ودر آینده نیز رو به جلو خواهد بود. بدیهی است که دشمنان منطقه در مقابل این انسجام و پیوستگی، سرنوشتی جز شکست نخواهند داشت. در این میان هر‌گونه حماقت دشمنان، صرفا سرعت شکست آن‌ها را در برابر قدرت مقاومت تسریع و تسهیل خواهد کرد.