ترامپ: اجازه غنی‌سازی را به تهران نخواهم داد

دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه امروز خود با فاکس نیوز به گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا اشاره کرد و مدعی شد: «در طول مذاکرات، ایران خواستار ادامه یافتن برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود شد. واژه غنی‌سازی اورانیوم، واژه بدی است. من اجازه آن را ندادم و نخواهم داد».

او در ادامه به تجاوزات ۱۲ روزه رژیم اسرائیل علیه ایران اشاره کرد و گفت: «۶۰ روز مذاکره کردیم و در آخر تصمیم گرفتم اقدام کنیم».

ترامپ همچنین مدعی شد که ایران قبل از حملات هفته گذشته واشنگتن به تأسیسات هسته‌ای نطنز، اصفهان و فردو اورانیوم غنی‌شده خود را جابجا نکرده، زیرا فرصت انجام این کار را نداشته است. او ادعا کرد که دولت وی قبل از حملات به ایران، اطلاعی نداده تا تهران بتواند اورانیوم غنی‌شده را جابجا کند. ترامپ گفت که این مواد بسیار سنگین و خطرناک هستند و نمی‌توان به سرعت آنها را جابجا کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «ایران از تصمیم ما برای حمله به این تأسیسات اطلاعی نداشت. هیچ‌کس نمی‌دانست. حتی اگر می‌دانستند، کسی فکر نمی‌کرد به آن تأسیسات (فردو) حمله کنیم، زیرا بسیاری با اشاره به عمق این تأسیسات فکر می‌کردند هرگونه حمله‌ای با شکست مواجه شود». 

ترامپ در ادامه به گزارش‌هایی اشاره کرد که در روز‌های اخیر منتشر شده و نشان می‌دهد آمریکا در دستیابی به اهداف حملات خود در ایران موفق نبوده است. او دموکرات‌ها را از این بابت مقصر دانست و گفت افرادی که این اطلاعات را منتشر کردند باید محاکمه شوند.

پس از حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد این تاسیسات دچار خسارات شدید و جدی شده است. با این حال، او تاکید کرد که ایران توان بازیابی آن‌ها را دارد. دونالد ترامپ و اعضای دولت او در روز‌های اخیر اصرار داشته‌اند که بمباران مراکز هسته‌ای ایران «موفقیت‌آمیز» بوده است. 

 رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس در خصوص این موضوع گفت: واضح است که خسارت زیادی وارد شده، اما ایران توانایی‌های صنعتی و فنی برای بازسازی تاسیسات را دارد. اگر بخواهد، می‌تواند دوباره این روند را آغاز کند.