فریبکاری اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس

 روز گذشته هیئت حماس سفر خود به قاهره را با بحث‌هایی که متمرکز بر ورود کمک‌ها به غزه و پایان جنگ در این باریکه بود به پایان رساند؛ در حالی که صهیونیست‌ها همچنان به مانع تراشی و کارشکنی در مسیر مذاکرات آتش بس ادامه می‌دهند و بر اجرای طرح اشغال غزه و گسترش منطقه حائل در این باریکه اصرار دارند.

نرمش حماس و کارشکنی صهیونیست‌ها در پرونده آتش‌بس

روزنامه الاخبار به نقل از منابع آگاه گزارش داد که هیئت حماس در حالی که انعطاف پذیری بالایی در مذاکرات از خود نشان داده بود، بعد از چندین جلسه با مقامات مصری سفر خود را به قاهره به پایان رساند و عمده موضوعی که در مورد آن بحث کرد، پایان دادن به جنگ گرسنگی و قحطی علیه نوار غزه و ورود بی‌وقفه کمک‌ها به این باریکه بود.

منابع آگاه تاکید کردند که طرف مصری درخواست بحث در مورد مسئله ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را داشت و این موضوع محور اصلی جلسات هیئت حماس و مقامات مصری بود. با وجود اهمیتی که این جلسات داشت اما به نتایج اساسی در مورد توافق آتش بس در نوار غزه منجر نشد.

به گفته منابع مذکور، با این حال، جلسات هیئت حماس با مقامات مصری در قاهره، در را برای تلاش سیاسی مشترک به رهبری مصر و همکاری دوحه جهت ترغیب صهیونیست‌ها به از سرگیری مذاکرات باز نگه داشت و مصری‌ها در مورد احتمال رسیدن به موفقیت در مذاکرات دوحه طی هفته آینده حرف می‌زنند.

از سوی دیگر، حماس تمایل خود را برای بازگشت به میز مذاکره همزمان با ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه اعلام و بر آمادگی خود جهت رسیدن به توافقی جامع برای پایان دادن به جنگ تاکید کرد.

اما منابع آگاه گزارش دادند که رژیم صهیونیستی پیشنهاد حماس و میانجی‌ها را رد می‌کند و اصرار دارد که از همان نقطه‌ای که مذاکرات متوقف شده بود به آن برگردد. صهیونیست‌ها همچنین بر ادامه حملات به غزه اصرار دارند و تهدید به حمله به شهر غزه و آواره کردن همه ساکنان آن می‌کنند.

صهیونیست‌ها می‌خواهند از مذاکره به عنوان پوشش جنایاتشان استفاده کنند

منابع وابسته به جنبش حماس اعلام کردند که اشغالگران می‌خواهند از مذاکرات برای پوشش جنایات نسل کشی خود علیه مردم غزه استفاده کنند و انجام مذاکره همزمان با ادامه و تشدید حملات به غزه، مذاکرات را کاملاً از مسیر خود خارج خواهد کرد و به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسد.

یک منبع جنبش حماس تاکید کرد که ما هرگز اجازه نمی‌دهیم، مذاکرات پوششی برای ادامه جنایت صهیونیست‌ها علیه مردم غزه باشد و تاکنون هیچ پیشنهاد رسمی جدیدی برای آتش بس داده نشده است.

یک مقام نظامی مصری هم به روزنامه الاخبار گفت که حماس نرمش زیادی از خود نشان داده که در را برای امکان رسیدن به توافق باز می‌کند، اما طرف اسرائیلی همچنان مواضع سرسختانه‌ای دارد و مانع اصلی رسیدن به توافق است. همچنین تشدید حملات اسرائیل به غزه و تهدید برای حمله گسترده علیه شهر غزه در چارچوب فشار نظامی مداوم با هدف وادار کردن حماس به دادن امتیازات بیشتر است.

منابع آگاه اعلام کردند که رژیم صهیونیستی موضع سختگیرانه‌ای در برابر هرگونه توافق جزئی تبادل اسرا اتخاذ کرده و خواستار انجام توافق جامع برای آزادی همه اسرای صهیونیستی، چه زنده و چه مرده به صورت یکباره است.

 شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم به نقل از یک مقام ارشد سیاسی این رژیم گزارش داد که دیوید بارنیا، رئیس موساد اخیراً در یک ماموریت اطلاعاتی به دوحه رفته است و هرچند که این سفر برای مذاکره در مورد تبادل اسرا نبود، اما او با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر دیدار کرده و به وی گفت که اسرائیل از انجام یک معامله مرحله‌ای برای تبادل اسرا امتناع می‌ورزد.

به گزارش روزنامه عبری اسرائیل هیوم، ران درمر، وزیر امور استراتژیک رژیم اسرائیل هم به میانجی‌ها گفت که تل آویو تنها مایل به بحث در مورد یک معامله جامع برای تبادل اسراست و معاملات جزئی را رد می‌کند.

از طرف دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر همچنان بر رسیدن به 5 هدف خود در غزه و سپس پایان دادن به جنگ تاکید می‌کند که عبارتند از خلع سلاح حماس، بازگشت همه اسرای صهیونیستی چه زنده و چه مرده، غیرنظامی کردن کامل نوار غزه، سیطره امنیتی اسرائیل بر غزه، گسترش مناطق حائل و تشکیل یک دولت غیرنظامی که هیچ گونه وابستگی به حماس و تشکیلات خودگردان نداشته باشد.

تحرکات صهیونیست‌ها برای اشغال شهر غزه

این صحبت‌های نتانیاهو در حالی منتشر شد که اسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم اشغالگر با ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش این رژیم که به شدت تحت فشارهای نتانیاهو قرار دارد، در جلسه‌ای طرح اشغال شهر غزه را تصویب کردند که شامل سه مرحله اصلی است: بیرون کردن حدود 800 هزار غیرنظامی از شهر غزه طی دو هفته، محاصره شهر و جداسازی آن از مناطق مرکزی و سپس انجام یک حمله زمینی گسترده همراه با بمباران شدید.

در همین زمینه روزنامه عبری معاریو با استناد به برآوردهای ارتش رژیم اشغالگر گزارش داد که با توجه به آماده سازی میدانی برای طرح حمله به غزه، احتمالاً در روزهای آینده فراخوان اضطراری برای جذب هزاران نیروی جدید صادر خواهد شد.

علاوه بر آن شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که در حال حاضر تماس‌های اولیه میان تل‌آویو و واشنگتن برای زمینه سازی جهت انجام سفر احتمالی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه در ماه آینده در حال انجام است‌. البته زمان دقیق این سفر همچنان وابسته به تحولات نظامی و روند مذاکرات در مورد غزه است.

این در حالی است که ارتش رژیم اشغالگر دیروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که اخیرا یک عملیات نظامی را در محله الزیتون در حومه شهر غزه آغاز کرده و نیروهای ارتش اسرائیل فعالیت‌هایی در این منطقه داشته‌اند.

برخی معتقدند که حمله رژیم صهیونیستی به محله الزیتون مقدمه‌ای برای اجرای طرح جنایتکارانه اشغال شهر غزه و سپس اشغال کامل نوار غزه است.

این اتفاقات زمانی می‌افتد که میانجی‌ها در دوحه، قاهره و آنکارا به دنبال فشار بر حماس جهت پذیرش پیشنهاد جدیدی بر اساس طرح موسوم به ایده «توافق جامع» هستند که به جنگ پایان می‌دهد و در نهایت منجر به خلع سلاح مقاومت در نوار غزه می‌شود؛ یعنی همان چیزی که خواسته طرف صهیونیستی است.

در همین زمینه هفته قبل، نتانیاهو علناً گفت که تلاش‌ها اکنون بر روی یک توافق جامع متمرکز شده و هیچ امکانی برای توافق جزئی وجود ندارد و ما به عقب بر نخواهیم گشت. منظور نتانیاهو از توافق جامع، توافقی بود که منجر به خلع سلاح مقاومت شود.

یک مقام مصری آگاه که در جریان گفتگوها مشارکت داشته، به روزنامه الاخبار گفت: نرمش و انعطاف پذیری که هیئت حماس، چه در مورد احتمال حضور نیروهای بین‌المللی عربی در غزه با وظایف خاص تا زمان تجهیز پلیس و برقراری امنیت، و چه تشکیل یک دولت انتقالی به رهبری سمیر حلیله، تاجر فلسطینی از خود نشان داده، بیانگر یک تفاهم اولیه و فضای مثبت است.

با این حال، یک مقام مصری آگاه از روند مذاکرات اظهار داشت: طرف آمریکایی معتقد است که حماس با پیشنهاد جدید موافقت نخواهد کرد و همین موضوع، اسرائیل را به اجرای تهدیدات خود برای آغاز یک عملیات نظامی گسترده برای اشغال شهر غزه سوق می‌دهد.