پاسخ تند هند به آمریکا

سخنان وزیر خزانه‌داری آمریکا اسکات بِسِنت علیه هند باعث تشدید بیش از پیش تنش‌های دهلی نو و واشنگتن شده است.

در شرایطی که فشارهای آمریکا علیه هند ادامه دارد، وزیر خارجه این کشور سوبرامانیام جایشانکار بار دیگر از روابط با روسیه و مراودات انرژی دو کشور دفاع کرد.

دیپلمات ارشد هند روز شنبه اظهارات اخیر وزیر خزانه‌داری آمریکا اسکات بسنت را رد کرد. بسنت گفته بود: «هند صرفا در حال سودجویی است؛ آنها در حال فروش مجدد (نفت روسیه) هستند...یعنی خرید نفت ارزان روسیه و فروش دوباره آن به شکل فرآورده، پدیده‌ای است که در طول جنگ (اوکراین) ایجاد شده و غیرقابل قبول است.»

وزیر خارجه هند در یک نشست در دهلی نو گفت: «خنده‌دار است که افرادی که برای یک دولت طرفدار تجارت در آمریکا کار می‌کنند، دیگران را به تجارت متهم کنند... اگر در خرید نفت یا محصولات پالایش شده از هند مشکلی دارید، آن را نخرید. هیچ کس شما را مجبور به خرید آن نمی‌کند. اروپا می‌خرد، آمریکا می‌خرد، بنابراین اگر آن را دوست ندارید، آن را نخرید.»

این اظهارنظر در حالی مطرح شده که تهدیدهای جنگ تعرفه‌ای دولت ترامپ، باعث بهبود روابط هند با چین شده است. آمریکا با فشارهای شدید در تلاش است که بخش‌های مختلف اقتصاد هند شامل بخش کشاورزی را به روی شرکت‌ها و کالاهای آمریکایی باز کند.

جایشانکار، امروز با بیان اینکه مذاکرات تجاری با واشنگتن ادامه دارد، هشدار داد: «از نظر ما، خطوط قرمز در درجه اول منافع کشاورزانمان و تا حدودی تولیدکنندگان کوچکمان هستند.»