بورل اروپا را رعیت آمریکا خواند

​«جوزپ بورل» رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، پس از آنکه اروپا در زمینه‌های دفاعی و تجاری به «دونالد ترامپ » رئیس جمهور آمریکا امتیازات غیر متقابل داد و نقشی فرعی در حل و فصل بحران اوکراین پذیرفت، اکنون «به طرز خطرناکی تکه‌تکه و ضعیف به نظر می‌رسد و در یک محیط خصمانه داخلی و خارجی گرفتار شده است.»

وی ادامه داد: «اروپا با داشتن پنج درصد از جمعیت جهان و یک شکاف اقتصادی گسترده با دیگر قدرت‌ها، در خطر واقعی تبدیل شدن به یک رعیت و بنده آمریکا قرار دارد.»

بورل همچنین اذعان کرد،‌ نقش جهانی اتحادیه اروپا به شدت کم‌رنگ شده و به دلیل فقدان اعتبار و وحدت، تضعیف شده است و همچنین اتحادی از هواداران ترامپ و آتلانتیک‌گرایان بر شورا و کمیسیون اروپا حکومت می‌کنند.

رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود، استراتژی آنها «چاپلوسی و دلجویی از رئیس جمهور آمریکا به امید کنترل خسارت» است که باعث افزایش وابستگی سیاسی، استراتژیک و اقتصادی به ایالات متحده می‌شود و به طرز چشمگیری شکست می‌خورد.

ماه گذشته میلادی بورل گفته بود که ادعای اروپا برای یک «خودمختاری استراتژیک»، در بهترین حالت ممکن توافق تجاری بین واشنگتن و بروکسل، به نظر متزلزل است.

وی همچنین گفت: «از نقطه‌نظر سیاسی، نتیجه بسیار بد است. این نتیجه، حس ضعف و تسلیم در برابر خواسته‌های دونالد ترامپ را القا می‌کند و نشان می‌دهد که اروپا را به سختی می‌توان یک بازیگر مستقل استراتژیک در نظر گرفت.»