راز مخالفت اسرائیل با فروش F-۳۵ به ترکیه

سفیر رژیم صهیونیستی در ایالات متحده، طی اظهاراتی با بیان اینکه معاملات تسلیحاتی میان آمریکا و کشورهای عربی آسیبی به برتری نظامی تل‌آویو وارد نمی‌کند، تاکید کرد: با این حال، ترکیه نباید جنگنده‌های اف-۳۵ دریافت کند.

یخیل لیتر با اشاره به اهمیت راهبردی ترکیه برای ایالات متحده، گفت: ما این اهمیت را درک می‌کنیم و ضمن اینکه، ترکیه عضو ناتو است و ارتشی بزرگ و در عین حال موقعیت جغرافیای کلیدی نیز دارد.

وی همچنین با بیان اینکه رژیم صهیونیستی نمی‌تواند حضور نیروهای ترکیه را در غزه یا سوریه بپذیرد، افزود: این خواسته ما با مخالفت ایالات متحده روبرو نشده بلکه واشنگتن آن را پذیرفته است.

سفیر رژیم صهیونیستی در ایالات متحده در ادامه نگرانی این رژیم درباره توافق احتمالی آمریکا و عربستان سعودی برای خرید جنگنده‌های اف-۳۵ و سایر معامله‌های تسلیحاتی بین واشنگتن و کشورهای عربی را رد و تاکید کرد: هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که برتری کیفی (رژیم) اسرائیل به خطر افتاده باشد.

 رسانه‌ها گزارش دادند که سران رژیم صهیونیستی به شدت در تلاش هستند تا مقامات کاخ سفید و مشخصا دونالد ترامپ را قانع کنند تا واشنگتن از تحویل جنگنده‌های نسل پنجم اف ۳۵ به ترکیه خودداری کند.

وب سایت صهیونیستی Nziv.net پیشتر نوشت: یک مقام ارشد اسرائیلی با هشدار در مورد اینکه جاه‌طلبی‌ها و رفتار منطقه‌ای آنکارا تهدیدی بلندمدت برای امنیت این رژیم است، گفت: «ما از کنگره ایالات متحده می‌خواهیم که هرگونه فروش آتی جنگنده‌های رادارگریز F-۳۵ به ترکیه را مسدود کند.»

بنا بر اعلام این‌ وب سایت، این مقام صهیونیست گفت: هواپیمای پیشرفته آمریکایی که در اسرائیل با نام «آدیر» شناخته می‌شود، نقش محوری در قدرت این رژیم ایفا کرده است.