شهادت بیش از هفت هزار دانش‌آموز در فلسطین اشغالی در سال ۲۰۲۵

 این آمار نشان‌دهنده ابعاد فاجعه‌بار تجاوزات علیه نظام آموزشی و هدف‌گیری برنامه ریزی شده مدارس و دانشگاه‌های فلسطینی است.

بر اساس جزئیات ارائه شده در این گزارش، بیشترین آمار قربانیان متعلق به نوار غزه است که تعداد شهدای دانش‌آموز در آن به بیش از هفت هزار و ۴۴۸ نفر می‌رسد، در حالیکه در کرانه باختری نیز ۳۸ دانش‌آموز شهید و ۳۲۴ تن دیگر توسط نیروهای نظامی بازداشت شده‌اند.

علاوه بر محصلان، کادر آموزشی نیز هدف این حملات بوده‌اند؛ به‌طوری که تاکنون ۴۱۵ معلم و کارمند اداری در نوار غزه و کرانه باختری به شهادت رسیده، ۹۱۲ نفر زخمی شده و بیش از ۴۸ نفر از آنها در کرانه باختری بازداشت شده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش تأکید شده است که ارتش اشغالگر در سال جاری میلادی به‌طور هدفمند مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه‌های بیرزیت، قدس، الخلیل و پلی‌تکنیک فلسطین را مورد هجوم قرار داده است.

همچنین تعدادی از مدارس موسوم به «مدارس ایستادگی» (تحدی) از جمله مدارس «شلال العوجا»، «خلة عمیره»، «بدو الکعابنه»، «خله الضبع» و «یانون» نیز از تخریب و حملات نظامیان در امان نمانده و هدف تجاوزات قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران روی بیاورد.

جنبش حماس روز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد.

ارتش رژیم اسرائیل نیز ظهر جمعه ۱۸ مهر ۱۴۰۴ به صورت رسمی از اجرایی شدن آتش‌بس در نوار غزه خبر داد و اعلام کرد: براساس توافق، نیروهای اسرائیلی در مناطق خاصی از نوار غزه مستقر خواهند ماند و رفت و آمد از جنوب به شمال نوار غزه از طریق خیابان الرشید و جاده صلاح الدین مجاز خواهد بود.

با وجود اجرای آتش‌بس در ۱۰ اکتبر گذشته (۱۸ مهر ۱۴۰۴)، شرایط زندگی فلسطینیان غزه بهبود نیافته است، زیرا رژیم اسرائیل همچنان با نقض پروتکل انسانی توافق آتش‌بس مانع از ورود کامیون‌های کمک‌های بشردوستانه به غزه می‌شود.