وعده ترامپ به کسب درآمد نفتی از ونزوئلا

 «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور آمریکا با اعلام جزئیات این عملیات گفت که نیروهای مسلح ایالات متحده حمله‌ای هماهنگ از طریق هوا، زمین و دریا را علیه ونزوئلا اجرا کرده‌اند؛ عملیاتی که به گفته او، یکی از «شگفت‌انگیزترین و مؤثرترین نمایش‌های قدرت و کارایی ارتش آمریکا» بوده است.

ترامپ تأکید کرد که در جریان این عملیات، نیکلاس مادورو و همسرش بازداشت شده و هم‌اکنون بر روی یک کشتی آمریکایی قرار دارند و به نیویورک منتقل می‌شوند تا به اتهام‌های مرتبط با قاچاق مواد مخدر و تروریسم در برابر عدالت قرار گیرند.

وی مادورو را «دیکتاتوری وابسته به یک شبکه غیرقانونی قاچاق مواد مخدر به ایالات متحده» توصیف کرد.رئیس‌جمهور آمریکا افزود که طی این عملیات، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نظامی ونزوئلا به‌طور کامل از کار افتاده و ارتش این کشور «ناتوانی خود را اثبات کرده است». او همچنین گفت: «در این عملیات حتی یک نظامی آمریکایی کشته نشد و هیچ‌گونه تجهیزات نظامی از دست ندادیم.»

ترامپ با اشاره به اهداف گسترده‌تر این اقدام نظامی مدعی شد که ایالات متحده موفق شده ۹۷ درصد از مواد مخدری را که از مسیرهای دریایی وارد آمریکا می‌شد ــ و بخش عمده آن از ونزوئلا سرچشمه می‌گرفت ــ از بین ببرد. وی این موضوع را یکی از دستاوردهای کلیدی عملیات اخیر دانست.در بخش دیگری از سخنانش، ترامپ اعلام کرد که آمریکا قصد دارد نقش مستقیمی در آینده ونزوئلا ایفا کند.

او گفت: «ما اداره ونزوئلا را بر عهده خواهیم گرفت و شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا وارد این کشور می‌شوند.» به گفته ترامپ، شرکت‌های آمریکایی زیرساخت‌های نفتی ونزوئلا را بازسازی خواهند کرد و فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری در این کشور را آغاز می‌کنند.

ترامپ همچنین هشدار داد که در صورت لزوم، ایالات متحده برای اجرای موج دوم حملات علیه ونزوئلا آمادگی کامل دارد، هرچند به گفته او «فرض بر این است که نیازی به حمله دوم نخواهد بود».رئیس‌جمهور آمریکا در پایان تأکید کرد که هدف واشنگتن، «برقراری صلح، آزادی و عدالت برای مردم ونزوئلا» است و گفت: «ما اجازه نخواهیم داد کشوری مانند ونزوئلا توسط فردی اداره شود که در جهت منافع مردمش عمل نمی‌کند.»

دونالد ترامپ در ادامه کنفرانس خبری خود درباره بازداشت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، با طرح اتهاماتی تازه علیه دولت این کشور اعلام کرد که کاراکاس به‌صورت یک‌جانبه اقدام به تصرف دارایی‌ها و سکوهای نفتی متعلق به شرکت‌های آمریکایی کرده بود. او این اقدام را یکی از دلایل اصلی مداخله اخیر واشنگتن عنوان کرد.رئیس‌جمهور آمریکا همچنین فاش کرد که ایالات متحده در جریان عملیات نظامی اخیر، برق پایتخت ونزوئلا، کاراکاس، را قطع کرده است.

ترامپ گفت این اقدام با استفاده از «توانمندی‌ها و تخصص‌هایی که آمریکا در اختیار دارد» انجام شده و بخشی از عملیات گسترده برای فلج‌سازی ساختارهای حاکمیتی ونزوئلا بوده است.ترامپ در ادامه، مادورو را متهم کرد که خاک ونزوئلا را به محلی برای میزبانی «رقبای خارجی و دشمنان آمریکا» تبدیل کرده و تأکید کرد که چنین رفتاری برای واشنگتن غیرقابل‌قبول است. او با اشاره مستقیم به سیاست سنتی آمریکا در نیمکره غربی افزود: «عقیده مونرو بسیار مهم است و ما دیگر هرگز آن را فراموش نخواهیم کرد.»

رئیس‌جمهور آمریکا با تأکید بر بازگشت سیاست قدرت‌محور واشنگتن گفت: «ما بار دیگر قدرت آمریکا را تثبیت می‌کنیم و منطقه ما امروز دیگر شبیه گذشته نزدیک نیست.» او همچنین وعده داد که دولتش مرزهای ایالات متحده را به‌طور کامل تأمین خواهد کرد و «باندهای مواد مخدر را در هم خواهد شکست».ترامپ عملیات نظامی انجام‌شده در کاراکاس را «پیامی روشن» برای تمام بازیگرانی دانست که به گفته او امنیت آمریکا را تهدید می‌کنند.

وی هشدار داد: «افرادی مانند مادورو باید بدانند آنچه برای او رخ داد، می‌تواند برای دیگران نیز اتفاق بیفتد.»در همین کنفرانس خبری، وزیر جنگ آمریکا نیز با تمجید از این اقدام، عملیات نظامی در ونزوئلا را «تاریخی» توصیف کرد و گفت این عملیات «به‌صورت کاملاً دقیق و بی‌نقص» اجرا شده است.این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به اقدام نظامی آمریکا علیه ونزوئلا در حال افزایش است و انتظار می‌رود تحولات اخیر پیامدهای گسترده‌ای برای آینده سیاسی، اقتصادی و امنیتی این کشور و منطقه آمریکای لاتین به همراه داشته باشد.