دمشق، مذاکره با اسرائیل را تأیید کرد

یک منبع دولتی امروز دوشنبه اعلام کرد، هیئتی از جمهوری عربی سوریه به ریاست اسعد حسن الشیبانی، وزیر امور خارجه و حسین السلامه، رئیس اداره کل اطلاعات، در دور فعلی مذاکرات با طرف اسرائیلی که با هماهنگی و میانجی‌گری ایالات متحده انجام می‌شود، شرکت دارند.

خبرگزاری سانا تحت کنترل دولت جولانی به نقل از این منبع دولتی گزارش داد که این مذاکرات عمدتاً بر فعال‌سازی مجدد توافق‌نامه پایان درگیری در سال ۱۹۷۴، تضمین عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی به مواضع خود قبل از ۸ دسامبر ۲۰۱۴، متمرکز است.

این مذاکرات در حالی در جریان است که از دسامبر ۲۰۲۴، اشغالگران اسرائیلی بیش از هزار حمله هوایی و ۴۰۰ حمله زمینی به خاک سوریه انجام داده‌اند و در این حملات غیرنظامیان و زیرساخت‌ها را هدف قرار داده‌اند، در حالی که دولت جولانی در مقابل این تجاوزات سکوت اختیار کرده است.

تحلیلگران معتقدند که این مذاکرات به دنبال تثبیت حضور نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه و تضعیف هرگونه نقش مقاومت حقیقی در میدان است، که بخشی از طرح آمریکا برای تسلط بر منطقه است و شرایطی را بر دمشق تحمیل می‌کند تا سوریه را گروگانی برای باج‌گیری سیاسی و اقتصادی تبدیل کند.