زلزله؛ کابوس جدید صهیونیست‌ها

  رژیم صهیونیستی که با تهدیدات امنیتی و نظامی متعددی از همه جبهه‌ها مواجه است، اخیرا یک هشدار شدید درباره یک تهدید خطرناک برای موجودیت خود، بویژه در سایه وقوع زلزله در منطقه بحرالمیت دریافت کرده است.به نوشته روزنامه یدیعوت آحارانوت، درست است که خسارات مادی این امر روشن نیست، اما سوال وحشتناکی که هیچ کس در کابینه اسرائیل تمایلی ندارد به آن پاسخ دهد، این است که در صورت تحقق سناریوی وحشتناک وقوع زلزله، دولت نتانیاهو چگونه عمل خواهد کرد؟سرهنگ تالیا لانکاری رئیس سابق شورای امنیت داخلی و عضو انجمن امنیتی دبورا اظهار داشت که «در مدیریت ریسک ملی، زلزله اخیر در منطقه بحرالمیت یک فرار معجزه‌آسا تلقی می‌شود. این رویدادی بود که سیستم با تمام ظرفیت خود آزمایش نشد، بلکه یک هشدار شدید دریافت کرد. سوال جدی که باید اسرائیلی‌ها را نگران کند این نیست که ما چگونه به یک زلزله ۴.۲ ریشتری واکنش نشان دادیم؟ بلکه این است که اگر به ۷.۵ ریشتر می‌رسید چه اتفاقی می‌افتاد؟».وبگاه عربی‌21 با بازنشر این گزارش، به نقل از لانکاری نوشت که «با توجه به عدم اجرای طرح تقویت تأسیسات در مناطق آسیب‌پذیر از سوی تل‌آویو،، چنین زلزله‌ای با چنین شدتی، طبق همه سناریوها، باعث مرگ صدها نفر، اختلال شدید ملی، فروپاشی هزاران ساختمان، بسته شدن مسیرهای حمل و نقل و از دست دادن کنترل بر زیرساخت‌ها می‌شد».

لانکاری توضیح داد: «به عنوان کسی که با مدیریت اضطراری سروکار داشته و به نفتالی بنت نخست وزیر سابق، یک مدل ساختار یافته برای یک تیم مدیریت بحران ملی ارائه داده و برنامه‌ریزی آن را ادامه داده است، متاسفم که بگویم بین سناریوی مرجع و آمادگی واقعی شکاف وجود دارد».وی بر این باور است که پیامدهای سهل‌انگاری اداری گسترده است و این پاسخ به این سوال است که اسرائیل چگونه بر اساس تحلیل خود از گذشته عمل می‌کردیم. اکراه در تشکیل کمیسیون تحقیق دولتی در مورد حمله حماس در ۷ اکتبر و بی‌توجهی به درس‌های گرفته شده از مدیریت بحران ویروس کرونا، گواه این است که اسرائیل عملاً چیزی نیاموخته است. این سرهنگ افزود: «اسرائیل که از بررسی مستقل و بی‌طرفانه شکست‌های خود امتناع می‌کند، محکوم به تکرار آنهاست، اما با قدرتی بیشتر. ما به خوبی می‌دانیم که وقتی لحظه حقیقت فرا برسد چه اتفاقی خواهد افتاد: دولت یک مدیر اجرایی جدید خلق خواهد کرد یا یک مدیر جدید با نامی جذاب منصوب خواهد کرد. این یک راه حل ظاهری است که با هدف ایجاد تصور کاذب از کنترل انجام می‌شود، زیرا مدیرانی که فاقد اختیارات قانونی، توانایی واقعی برای مدیریت منابع ملی و قدرت واقعی بر وزارتخانه‌های دولتی هستند، هرج و مرج مطلق را در لحظه‌ای که هر ثانیه مهم است، پیش‌بینی می‌کنند».

وی افزود که «در صورت تحقق سناریوی وحشتناک وقوع زلزله، صدها نفر کشته خواهند شد و تقریباًکل دولت فلج خواهد شد که و این صرفاً یک پیش‌بینی بدبینانه نیست. بلکه نتیجه مورد انتظار غفلت و اهمال رایج و فقدان زیرساخت‌های اداری لازم است».عضو انجمن امنیتی دبورا تصریح کرد: «این در حالی است که دولت اخیراً هشدار بدون هزینه‌ای دریافت کرده است، لذا اگر نتوانیم یک ستاد ملی با اختیارات لازم ایجاد کنیم، در زلزله بعدی کسی نخواهد بود که سؤال بپرسد».