سرخوردگی صهیونیستهای افراطی با برباد رفتن رویای شهرک‌سازی در غزه

 شالوم یروشالمی، سردبیر امور حزبی وب‌سایت «زمان اسرائیل»، گزارش داد که «صدها فعال راست‌گرا، از جمله بسیاری از خانواده‌های جوان، اخیراً در سرمای شدید به سمت نوار غزه حرکت کردند و تلاش داشتند تا از نزدیکی کیبوتس بئری، از مرز عبور کرده و زیرساخت‌های یک شهرک جدید را ایجاد کنند، اما آن‌ها در خط مرزی متوقف شدند و تنها تعداد اندکی توانستند نفوذ کرده و درخت بکارند؛ اما ارتش آن‌ها را متوقف کرده و وادار به عقب‌نشینی کرد.»به نقل از عربی ۲۱، یروشالمی در مقاله‌ای افزود: «شهرک‌نشینان اواخر شب به خانه‌های خود بازگشتند و گروه بزرگی از آن‌ها، از جمله ساکنان شهرک تخلیه‌شده «کفار داروم» در سال 2005، به محل پارک کاروان‌هایی که نزدیک شهرک «سدروت» برپا کرده بودند، بازگشتند و منتظر فرصتی دیگر ماندند. اگرچه این رویداد در ظاهر برای ناظر بیرونی یک جشن به نظر می‌رسد، اما در واقع سرخوردگی عناصر راست افراطی را افزایش می‌دهد؛ چرا که آن‌ها می‌بینند نقشه آن‌ها برای سرازیر کردن شهرک‌نشینان یهودی به غزه، بیش از پیش دور از دسترس می‌شود.»یروشالمی اشاره کرد که «این سرخوردگی در میان شهرک‌نشینان منجر به شکاف داخلی در جنبش صهیونیسم دینی شده است و فردی که در حال حاضر بابت شکست شهرک‌سازی‌ها سرزنش می‌شود، سرکرده آن‌ها، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی است. دانیلا وایس، رئیس جنبش شهرک‌سازی «نحلات»، به شدت به اسموتریچ حمله کرده است.

این حملات همزمان با نظرسنجی‌هایی بود که توسط چندین رسانه اسرائیلی منتشر شد و شکست مجدد اسموتریچ در عبور از آستانه انتخاباتی را نشان می‌داد، امری که شهرک‌نشینان آن را این‌گونه تفسیر می‌کنند که او به دلیل عدم تمایل در ساخت شهرک در غزه، به عنوان دلیل اصلی تمام مشکلاتش، از این امر سرباز زده است.»وی توضیح داد: «با وجود اینکه اسموتریچ دگرگونی تاریخی را در کرانه باختری از نظر شهرک‌سازی رقم زد، اما نتوانست حداقل درصد لازم برای عبور از حد نصاب رأی در انتخابات را کسب کند. دلیل این امر، به ادعای شهرک‌نشینان، این است که او غزه را «رها کرده» و مرتکب گناه جاسوسی شده است. او به این اظهارات تند پاسخی نداد، با اینکه یکی از سخنرانان در مراسم «غزه یهودی» بود که در ژانویه 2024 در کنست و با حضور هزاران نفر و وزرا و اعضای کنست از جناح راست برگزار شد.»او تأکید کرد که «پروژه یهودی‌سازی غزه و شهرک‌سازی در آن، امروز با یک واقعیت سیاسی کاملاً متفاوت روبرو شده است که مانع از تأسیس شهرک‌ها می‌شود. برخلاف تمام نقشه‌ها و نفوذ جناح راست در کابینه، از 7 اکتبر 2023 هیچ نقطه کانونی شهرک‌نشینی در نوار غزه ایجاد نشده است، و طرح‌های تشویق مهاجرت داوطلبانه فلسطینیان نیز تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده است. درست است که طرح صلح مطرح شده توسط رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در مورد بازسازی این منطقه صحبت می‌کند، اما این طرح در نهایت شامل تحویل غزه به اسرائیل نمی‌شود.»

نویسنده در پایان خاطرنشان کرد: «سرخوردگی شهرک‌نشینان افزایش یافته است؛ زیرا ارتش در حال حاضر بر مساحت وسیعی از این نوار، تا خط زرد، کنترل دارد، اما وزرای دولت راست‌گرا، حتی اگر اراده کنند، نمی‌توانند شهرک‌سازی را از سر بگیرند و این امر اساساً به دلیل مخالفت بین‌المللی است. هر از چند گاهی اظهاراتی در مورد موضوع شهرک‌سازی مطرح می‌شود؛ یک ماه پیش، هزار خانواده از شهرک‌نشینان با کابینه تماس گرفتند و خواستار شهرک‌سازی فوری در مرز شمالی نوار غزه، به‌ویژه بر ویرانه‌های شهرک‌های «إیلی سیناء» و «نیسانت»، و همچنین در رفح شدند.»