شکنجه و تعرض نیروهای اسرائیلی علیه فعالان اروپایی ناوگان صمود

 روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی تکان‌دهنده، جزئیات تازه‌ای از برخورد خشونت‌آمیز نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی با فعالان بین‌المللی سازمان «ناوگان آزادی غزه» را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، فعالانی که پس از توقیف کشتی‌هایشان توسط ارتش رژیم اخراج و به کشورهای خود بازگشته‌اند، از شکنجه‌های سازمان‌یافته، ضرب‌وشتم، تحقیر و تعرض جنسی در دوران بازداشت پرده برداشته‌اند.

افشای واقعیتِ «کانتینرهای مرگ»

لوموند با اشاره به روایت‌ شاهدان عینی، فضای بازداشتگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی روی دریا را «فضایی بدون قانون» توصیف کرده است. یکی از فعالان در گفت‌وگو با این روزنامه، شرح می‌دهد که چگونه سربازان نقاب‌دار در حالی که با شوکر و ضربات دست‌وپای خود بازداشت‌شدگان را هدف قرار می‌دادند، با تمسخر خود را «پزشک» معرفی می‌کردند.

تعرض جنسی؛ رویه‌ای سیستماتیک

در بخش مهمی از گزارش لوموند، به شهادت مارتینا کومپارلی، فعال ایتالیایی، پرداخته شده است. او تأیید کرده است که خود و ۱۲ تن از همراهانش در ناوگان، مورد تعرض جنسی قرار گرفته‌اند؛ اقدامی که به گفته لوموند، پیش‌تر به عنوان یک رویه معمول علیه زندانیان فلسطینی گزارش شده بود، اما اکنون شهروندان اروپایی را نیز در بر گرفته است.

انتقاد از سیاست‌های دوگانه دولت‌های غربی

این روزنامه فرانسوی در پایان، به نقل از فعالان این ناوگان، به رویکرد دوگانه دولت‌های اروپایی اشاره می‌کند که مورد انتقاد شدید بازداشت‌شدگان قرار گرفته است. یکی از این فعالان به لوموند گفته است: دولت‌های ما وقتی نوبت به فلسطینی‌ها می‌رسد، نگاهشان را برمی‌گردانند؛ اما وقتی نوبت به خودمان می‌رسد، چشم‌هایشان باز می‌شود.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که پیش‌تر، ویدئوی جنجالی ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، از لحظه بازداشت این فعالان منتشر شده بود، اما اکنون روایت‌های لوموند نشان می‌دهد که واقعیت‌های پشت آن تصاویر، بسیار تاریک‌تر و خشن‌تر از آن چیزی بوده که در ویدئوهای تبلیغاتی مقامات رژیم اسرائیلی به تصویر کشیده شده است.

شهادت‌های چند تن از فعالانی که عضو کاروان جهانی «صمود» بودند:

ایهاب لطایف (Ehab Lotayef) نویسنده کانادایی، می‌گوید یک سرباز اسرائیلی وقتی او در حال کمک به دیگر ربوده‌شدگانِ عضو این کاروان بوده، چاقو را در دستش فرو کرد.

این فعال غربی ناوگان آزادی می‌گوید: یک سرباز اسرائیلی از این‌که من به مردم آب می‌دادم خوشش نیامد. جلو آمد و با چاقو به دستم زد. ریه‌هایمان آسیب دید، دنده‌ها شکست. ما را به‌طرز وحشیانه‌ای، به‌عنوان تنبیه، کتک زدند.

پیتر رامبو (Pieter Rambaud) می‌گوید: از میان ۱۸۰ نفر، ۳۵ نفر دچار شکستگی شدند، ۱۲ نفر قربانی سوءاستفاده/تعرض جنسی شدند، ۵ نفر دچار ضربه مغزی شدند، به ۳ نفر تزریقاتی با مایعی ناشناس انجام شد و ۱ نفر هم با گلوله زخمی شد.

یکی دیگر از فعالان زن نیز می‌گوید: این هیولاها (اسرائیلی‌ها) از کتک زدن و تعرض جنسی لذت می‌بردند…

پیشتر نیز رادیو فرانسه گزارش داد: فعالان فرانسوی آخرین ناوگان غزه که توسط اسرائیل در آب‌های بین‌المللی توقیف شده بودند روز جمعه با چهره‌های گرفته و نگاه‌های خالی، در حالی که لباس‌های خاکستری زندان اسرائیل را به تن داشتند، مورد استقبال یک کمیته پشتیبانی در پاریس قرار گرفتند. ویدیوهایی که در روزهای اخیر در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است، روایت‌های آنان را از بازداشت و خشونت تأیید می‌کند.

 بن‌گویر وزیر امنیت داخلی اسرائیل روز چهارشنبه(۳۰ اردیبهشت) ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد که در آن با فعالان حامی فلسطین که دست‌بسته مجبور به زانو زدن شده بودند و پس از بازداشت توسط نیروهای اسرائیلی در آب‌های بین‌المللی نگهداری می‌شدند، رفتار تمسخرآمیز نشان می‌داد.

انتشار این ویدیوی یک‌دقیقه‌ای واکنش‌های گسترده و خشم داخلی و بین‌المللی را برانگیخت. نیروهای اسرائیلی روز دوشنبه(۲۸ اردیبهشت) این ماموریت امدادی را در آب‌های بین‌المللی متوقف کرده و تمام فعالان حاضر در آن را بازداشت کردند

افزایش خشم در سراسر اروپا نسبت به نحوه برخورد اسرائیل با فعالان بازداشت‌شده در ناوگان جهانی صمود به مقصد غزه، موج تازه‌ای از درخواست‌ها در میان قانون‌گذاران اروپایی برای اعمال تحریم‌ها و تعلیق توافق اتحادیه اروپا و رژیم اسرائیل ایجاد کرده است.

شماری از اعضای پارلمان اروپا در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کردند این رویداد نه‌تنها نشان‌دهنده بدرفتاری با فعالان انسانی و شهروندان اتحادیه اروپا است، بلکه بازتاب‌دهنده الگویی گسترده‌تر از مصونیت رژیم اسرائیل است که اکنون نیازمند واکنش سیاسی از سوی بروکسل است.