جایزه آمریکا به امارات پس از همکاری علیه ایران

روزنامه وال‌استریت ژورنال گزارش داد آمریکا در اقدامی که به‌عنوان پاداش همکاری‌های امنیتی و نظامی امارات ارزیابی شده، دسترسی این کشور به تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

بر اساس این گزارش، امارات پس از حمایت گسترده از عملیات نظامی آمریکا علیه ایران، موسوم به «عملیات خشم حماسی»، این امتیاز را دریافت کرده است. حمایت‌های ابوظبی شامل انجام حملات هوایی علیه اهداف ایرانی، مشارکت در رهگیری موشک‌ها و کمک به حفظ جریان انتقال نفت از تنگه هرمز عنوان شده است.

 در چارچوب توافق جدید، شرکت هوش مصنوعی «G42» امارات می‌تواند بدون دریافت مجوزهای موردی، تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی از شرکت‌هایی مانند انویدیا خریداری کند. این مجوز در مرحله نخست برای 9 ماه در نظر گرفته شده و ارزش نخستین محموله این تراشه‌ها حدود 1 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

این گزارش می‌افزاید امارات همچنین برنامه‌هایی برای تبدیل شرکت G42 به یک شرکت آمریکایی در دستور کار دارد. این اقدام بخشی از تلاش‌های بلندمدت ابوظبی برای توسعه اقتصاد مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی محسوب می‌شود.

به نوشته وال‌استریت ژورنال، تصمیم واشنگتن نشان‌دهنده اهمیت فزاینده تراشه‌های هوش مصنوعی در روابط امنیتی و دیپلماتیک آمریکا با کشورهای خلیج فارس است و یک مقام آمریکایی نیز به‌طور غیرمستقیم این اقدام را مرتبط با نقش امارات به‌عنوان یک «شریک دفاعی عمده» آمریکا دانسته است.