به گزارش افکارنیوزکیهان نوشت: روزنامه ینی شفق چاپ ترکیه با انتشار این تحلیل از مقامات آنکارا پرسیده است آیا ما می خواهیم با اسرائیل سازش کنیم و وارد درگیری با ایران شویم؟ اسرائیلی ها در حادثه کشتی مرمره ۹ تبعه ما را کشتند.
این روزنامه خاطرنشان می کند: ترکیه پس از آغاز بحران سوریه، اسرائیل را فراموش کرده است در حالی که اسرائیل از تروریست های پ ک ک علیه ما حمایت می کند و آنها اتباع ترکیه را می کشند.

ینی شفق می نویسد: از زمانی که ترکیه اجازه داد ناتو سامانه رادار موشکی خود را در مالاتیا مستقر کند، روابط ایران با ترکیه دچار تنش شد زیرا این اقدام عملاً کمک به اسرائیل در مقابل ایران بود.

نویسنده این روزنامه با شگفتی پرسیده است: چه حکمتی است که ایران که بعد از انقلاب اسلامی با حمله عراق مواجه گشت و بعد از آن جنگ تا به امروز به هیچ یک از همسایگان خود تعرض نکرده را به جای اسرائیل هدف قرار می دهند؛ اسرائیلی که از زمان تأسیس تاکنون به مرزهای تمامی همسایگان خود تعرض کرده و در برخی مواقع درصدد اشغال لبنان و اکنون سوریه بوده و با اقدامات وحشیانه خود در فلسطین مردم این کشور را مورد ظلم خود قرار داده است.

نویسنده روزنامه ینی شفق می نویسد: من با برخی سیاست های ایران مخالفم. اما این را نیز بدانیم اگر می خواهیم در جبهه مقابل ایران جای گیریم، دشمن اسرائیل بودن نیز غیرممکن است. ما باید در اندیشه اتحاد امت اسلامی باشیم. رئیس سازمان سیا که در مدت شش ماه برای دومین بار به ترکیه سفر کرد بعد از استانبول به تل آویو سفر کرد.

در همین حال یک پژوهشگر مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل در تحلیلی خاطرنشان کرد سازمان سیا از اقدامات ترکیه در حمایت از ناآرامی های سوریه پشتیبانی می کند اما هرگز حاضر نیست خود وارد باتلاق سوریه شود.

پروفسور زاکی شالوم در وبسایت خود نوشته است: آمریکا در اتخاذ مواضع علیه حکومت سوریه با ترکیه و عربستان هماهنگی می کند. اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که مردان سازمان جاسوسی آمریکا در مرزهای سوریه - ترکیه مستقر شده و به کمک های اطلاعاتی، ارسال سلاح و آموزش به مخالفان اسد می پردازند.

این تحلیلگر صهیونیست نوشت: در داخل آمریکا افرادی هستند که از کاخ سفید می خواهند که فعالیت بیشتری در سوریه داشته باشد و حتی اقدام به حمله نظامی کند. با این حال تا پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اوباما به هیچ وجه به سمت عملیات نظامی در سوریه حتی اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز آن نخواهد رفت.

شالوم مي گويد: در حال حاضر تصميم به دخالت نظامي ضعيف ترين تصميمي است كه دولتمردان آمريكا ممكن است اتخاذ كنند، چرا كه خوب مي دانند كه چنين دخالتي باعث مي شود تا آمريكا وارد يك درگيري بسيار خونين و سخت شود كه نتايج آن قابل پيش بيني است، حداقل آن اين است كه عواقب خطرناكي بر اقتصاد آمريكا و نتايج انتخابات آن خواهد گذاشت.