به گزارش افکارنیوزبه نقل از کیهان، فرید زکریا تحلیلگر روزنامه واشنگتن پست و شبکه سی ان ان در تحلیلی خاطر نشان کرد: بحثداغ این روزها در آمریکا این است که آیا دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در نهایت می توانند با کنار گذاشتن اختلاف ها در کنار هم ایستاده و با اوضاع سر و سامانی ببخشند؟ با در نظر گرفتن این بحثاینجا به نکته ای اشاره می کنم که باراک اوباما رئیس جمهوری امروز آمریکا می تواند با توسل به آن موفقیت بزرگی را از آن خود کند؛ «به مبارزه با ترور پایان دهید آقای رئیس جمهور.» این عبارت به زبان ساده تر بدان معناست که زمان آن فرارسیده است که آمریکا با برنامه ریزی کشور را برای خارج شدن از ماجراجویی به نام مبارزه با تروریسم مهیا کند، ایالات متحده از ۱۱ سال پیش تاکنون یعنی از حادثه یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ تا به امروز مجوز استفاده بی حد و حصر از نیروهای نظامی خود را صادر کرده است. یازده سال بازه زمانی طولانی تر از سالهایی است که آمریکا سرگرم جنگ داخلی بود یا در جنگ های اول و دوم جهانی در مجموع گرفتار آمده بود.

به گزارش «دیپلماسی ایرانی» وی اضافه کرد: جنگ با تروریسم در حقیقت به دولت فدرال و البته شخص رئیس جمهور قدرت ویژه ای برای دخالت در تمامی مسائل بخشیده است. دولت هر زمان با مشاهده کوچکترین مورد مشکوک می تواند آزادی های فردی را برای شخصی که دشمن خوانده می شود، محدود کرده و همواره از شرایط جنگی به عنوان یک توجیه استفاده کند. در جلسه سالانه آکسفورد که هفته گذشته برگزار شد، جانسون از ژنرال های فعال در پنتاگون تاکید کرد که آمریکا نمی تواند انتظار داشته باشد که القاعده و تمامی نیروهای وابسته به آن از روی کره زمین حذف شوند، سلاح های خود را تحویل داده و معاهده صلح با آمریکا امضا کنند!

فرید زکریا خاطر نشان کرد: اگر می خواهید نیم نگاهی به خلأ بودجه ای بیندازید که آمریکا در ۱۱ سال گذشته به آن گرفتار بوده می توانید به ۲[۴] هزار میلیارد دلاری فکر کنید که در یک دهه گذشته در این جنگ ها از جیب آمریکا رفت. ما از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون چنین توسعه ای در دولت فدرال نداشتیم که در یک دهه گذشته در آمریکا شاهد آن بودیم. در این سالها آمریکا برای کاغذبازی ها و رسالت های اطلاعاتی اش ۳۳ مجتمع بزرگ اضافه کرده و بر مجموع کارمندان دولتی هم ۲۳۰ هزار نفر افزوده شده است. درست است که آمریکا در سالهای اخیر هزینه های هنگفتی برای افزایش ضریب امنیتی خود متحمل شده است اما قابل توجه است که بدانیم هیچ کدام از دستگاه های اسکنری که در سالهای اخیر با جنجال های فراوان در فرودگاه های آمریکا نصب شد حتی یک تروریست را شناسایی نکرده است. حتی یک مورد!

وی می افزاید: البته که تهدیدهای جدی وجود دارد و باید با آنها مبارزه کرد اما مساله اینجاست که ما قبل از سال ۲۰۰۱ هم این کارها را انجام می دادیم و اکنون هم می توانیم پس از پایان دادن به عملیات پرسروصدا و پرهزینه ای تحت لوای مبارزه با تروریسم همین کار را ادامه دهیم. شاید وقت آن فرا رسیده است که آمریکایی ها چارچوب نرمال تری برای مبارزه با تروریسم بیابند و دست از سر قاعده ای که از سپتامبر ۲۰۰۱ باب شد بردارند. هیچ رئیس جمهوری تمایل به از دست دادن قدرت ندارد. اما رئیس جمهور امروز آمریکا در جایگاه بحثجدی در خصوص بیرون آمدن از جبهه جنگ دایمی کشورش قرار گرفته است.

يادآور مي شود منابع رسمي آمريكايي با اشاره به عبور بدهي هاي اين كشور از مرز ۱۶ هزار ميليارد تومان و جدي تري شدن بحران كسري بودجه، تأكيد مي كنند آمريكا بر لبه پرتگاه مالي قرار گرفته است.