پاسخ بان‌کی‌مون به فشارهای اسرائیلی‌ها

 دبیرکل سازمان ملل در یاداشتی ضمن رد ادعاها و انتقادات مقامات اسرائیلی درباره اظهارات اخیرش گفت که او تنها یک حقیقت ساده درباره اشغالگری را بازگو کرد.

دبیرکل سازمان ملل در یادداشتی تاکید کرد: «در اسرائیل و اراضی اشغال شده فلسطینی، ‌سال ۲۰۱۶ تا حد زیادی شبیه به سال ۲۰۱۵ آغاز شد با سطوح غیرقابل قبولی از خشونت و گفتمان عمومی دو قطبی شده. این تضاد و دو قطبی شدن هفته قبل خود را در ساختمان سازمان ملل هم نشان داد وقتی من یک حقیقت ساده را گفتم: تاریخ ثابت کرده که مردم همیشه در برابر اشغالگری مقاومت خواهند کرد».

بان‌کی‌مون در نیویورک تایمز نوشت: «برخی به دنبال تیراندازی به پیغام رسان بودند و اظهارات مرا تحریف کرده و آنرا توجیهی برای خشونت قرار دادند. چاقو زدن‌ها، با خودرو زیر گرفتن‌ها و دیگر حملات فلسطینیان به غیرنظامیان اسرائیلی، سزاوار سرزنش است اما تشویق به خشونت و تجلیل از عاملان قتل‌ها هم سزاوار سرزنش است».

وی ادامه داد: «هیچ چیزی توجیه تروریسم نیست و من قویا آن را محکوم می‌کنم. البته تدابیر امنیتی به تنهایی نمی‌تواند خشونت را متوقف کند. رنجش و نارضایتی‌های فلسطینی به خاطر نزدیک به نیم قرن اشغالگری در حال افزایش است. نادیده گرفتن این موضوع سبب ناپدید شدن آن نمی‌شود. هیچکسی نمی‌تواند این را انکار کند که واقعیت اشغالگری روزانه، خشم و ناامیدی را بر می‌انگیزد و اینها عاملان پیش برنده خشونت و افراطیگری است و هر امیدی برای حصول به راه‌حل مبتنی بر مذاکره برای تشکیل دو دولت را تضعیف می‌کند».

دبیرکل سازمان ملل افزود: «شهرک‌سازی‌های اسرائیلی همچنان توسعه می‌یابد و دولت طرحهایی برای ساخت ۱۵۰ خانه جدید در شهرک‌سازی‌های غیرقانونی در اراضی اشغالی کرانه باختری را تایید کرده است. ماه قبل،‌۳۷۰ هکتار در کرانه باختری به عنوان اراضی دولتی(اسرائیل) اعلام شد».

بان‌کی‌مون در ادامه تصریح کرد: «در همان زمان، هزاران خانه فلسطینی در کرانه باختری با خطر تخریب مواجهند. فلسطینیان به ویژه جوانان به خاطر آنچه به نظر اشغالگری شدید، تحقیرآمیز و بی پایان می‌رسد، دارند امیدشان را از دست می‌دهند. اسرائیلیها هم با واقعیت تقریبا روزانه حملات مواجهند و دارند بینش و نظرشان را درباره احتمال توافق صلح جامع با فلسطینیان از دست می‌دهند».

او همچنین تاکید کرد: «ما به کار با اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین برای بازسازی غزه و جلوگیری از یک درگیری ویرانگر دیگر و همچنین به فشار بر فلسطینیان برای آشتی ملی واقعی ادامه می‌دهیم. البته که این چنین است توافق پایدار بین اسرائیل و فلسطین به سازشهای سخت رهبران و مردم دو طرف نیاز دارد».

وزیر خارچه پیشین کره جنوبی افزود: «فلسطینیان باید با تفاهمات و سازشهای سیاسی غزه و کرانه باختری را تحت حکومت واحد و دموکراتیک که اصول آن توسط سازمان ازادیبخش فلسطین تعیین شده، دربیاورند. این یعنی آنکه به طور قاطع تروریسم تقبیح شود و اقدام پیشگیرانه برای پایان دادن به حملات به اسرائیلی‌ها اتخاذ شود که این موضوع توقف فوری ساخت تونل در غزه را هم شامل می‌شود».

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: «من همیشه در برابر  کسانی که با حق اسرائیل برای موجودیت چالش ایجاد می‌کنند، خواهم ایستاد همانطوری که من همیشه از حق فلسطینیان برای داشتن دولت و کشور خاص خودشان دفاع خواهم کرد. به خاطر همین است که من خیلی نگرانم که ما در حال رسیدن به نقطه بی بازگشت برای حصول به راه‌حل دو دولت هستیم و بیانیه‌های اعضای ارشد دولت اسرائیل درباره اینکه هدف باید رها کردن آن(راه حل دو دولت) باشد، دچار اضطراب و پریشانی می‌شوم».