شمخانی: توان دفاعی کشور ربطی به برجام ندارد

علی شمخانی نماینده ولی فقیه و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان صبح امروز (سه‌شنبه) در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی آخرین تحولات سیاسی، دفاعی، امنیتی و همچنین ضرورت‌های تحقق اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را برای نمایندگان مجلس تشریح کرد.

شمخانی در ابتدای این جلسه با تبیین نقش تاثیرگذار مجلس شورای اسلامی در ارتقاء ساز و کارهای مبتنی بر تامین امنیت ملی بر ضرورت فعال سازی مجموعه ظرفیت‌های مجلس در این خصوص تاکید کرد.

وی با تشریح مولفه‌های اصلی تهدید در حوزه پیرامونی کشور و نقش نیروهای فرامنطقه‌ای در این زمینه عنوان کرد: ساماندهی حوزه های سیاسی و امنیتی منطقه‌ای از سوی جمهوری اسلامی، میزان اثرگذاری و بازیگری کشورها و عناصر بی ثبات کننده را به حداقل رسانده است.

شمخانی با ابراز نگرانی از توسعه عوامل بی نظمی و تضعیف شاخص‌های ثبات آفرین در منطقه افزود: افزایش توانمندی‌های سیاسی، اقتصادی و دفاعی و استحکام ساخت درونی قدرت و افزایش انسجام ملی، راهبرد اصلی جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت تهدیدات فزاینده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت اجرای برجام به تلاش آمریکا برای حفظ ساختار تحریم‌ها و محدودسازی توانمندی‌های دفاعی و قدرت منطقه ای جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: مجموعه اقدامات لازم الاجرا از سوی دستگاه‌های مسئول بر اساس راهبردهای تعیین شده در نامه 29 مهر مقام معظم رهبری با جدیت پیگیری می‌شود.

شمخانی گفت: اجرای بدون نقض برجام با حفظ و تداوم سیاست‌های راهبردهای جمهوری اسلامی بدون تاثیرپذیری از تلاش آمریکا برای گروگان‌گیری سیاست‌های انقلابی ایران در منطقه ادامه خواهد یافت.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به برگزاری 4 جلسه تخصصی کمیته نظارت بر برجام و بررسی دقیق روند اجرای برجام افزود: گشایش‌های ایجاد شده در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل، بانک و بیمه و سرمایه گذاری و همچنین آسیب شناسی چالش‌های موجود در زمینه باقی ماندن برخی از تحریم‌ها و تاثیر‌گذاری تحریم‌های اولیه و عوامل غیربرجامی در این روند از محورهای فعالیت کمیته نظارت بر برجام بوده است.

وی با ارائه گزارشی از آخرین تحولات سیاسی،دفاعی و امنیتی در عراق، جریان تروریسم تکفیری را در سراشیبی سقوط قرار داده است، اظهار داشت: عملیات فلوجه که شرایط بسیار مناسبی از هماهنگی و توانمندی ارتش و نیروهای مردمی را به نمایش گذارد ضمن افزایش ابتکار عمل دولت عراق در عرصه نظامی هماهنگی‌های سیاسی در این کشور را نیز افزایش داد.

شمخانی با اشاره به پیچیدگی شرایط سیاسی و امنیتی در سوریه، هماهنگی‌های سیاسی و نظامی سه کشور ایران،روسیه و سوریه را مهمترین مولفه تاثیرگذار بر معادلات جاری بر این کشور عنوان کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تحولات یمن،بحرین و نقش مخرب برخی کشورهای منطقه در توسعه تنش در کشورهای ذکر شده را یادآور شد و گفت: موضع جمهوری اسلامی، محکومیت مداخله و استفاده از ابزارهای نظامی برای پیگیری اهداف سیاسی توسعه طلبانه علیه همسایگان بوده و پیگیری این روند از سوی دولت سعودی موجب افزایش بی ثباتی و خشونت در منطقه می‌شود.

شمخانی در ادامه این جلسه به سوالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طیف‌های مختلف سیاسی در زمینه های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی پاسخ داد.