در سال های گذشته طی این دوره دست کم قریب به ۱۰۰ هزار نفر از زائران ایرانی به منظور شرکت در مراسم حج تمتع، به عربستان سعودی سفر می کردند. اما امسال به دلیل اتفاقاتی که در حج گذشته رخ داد و همچنین برای حفظ عزت ایرانیان، تقریبا هیچ یک از ایرانیان مایل به شرکت در حج امسال نبودند.

 آنان معتقدند ایران بهتر است با توجه به اتفاقاتی که افتاده، اعزام حجاج برای حج را متوقف و تحریم کند تا کشور عربستان در سیاست های خود و عملکردش نسبت به ایران تجدید نظر کند.گزارش ها نشان می دهد عدم حضور زائران ایران در مناسک حج امسال به اقتصاد عربستان سعودی آسیب وارد می کند زیرا عربستان سعودی از مسیر جهانگردی مذهبی حدود 18 میلیارد دلار در سال درآمد دارد و ایرانیان نیز یکی از بزرگ ترین گروه های زائران را با جمعیتی حدود 60 هزار نفر شکل می دهند.

براساس گزارش های بین المللی، تحریم حج از طرف ایران، میلیاردها دلار برای عربستان خسارت به بار می آورد. نشریه فوربس در گزارشی در این باره نوشت: «اگر زوار ایرانی به مکه نروند، قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران میلیاردها دلار برای ریاض ضرر به همراه خواهد داشت.» علاوه بر این مبلغ که به طور مستقیم صرف بلیت هواپیما و هزینه های مربوط به اقامت و هتل می شود، زائران ایرانی هر ساله مبلغ زیادی هم بابت خرید سوغات و تبرکات در عربستان خرج می کنند. اگر در نظر بگیریم هر زائر ایرانی که به حج تمتع یا عمره می رود، به عبارت دیگرعربستان سعودی به دلیل قطع ارتباط با ایران، سالانه بیشتر از یک میلیارد دلار زیان مالی متحمل می شود.

فوربس همچنین نوشت: هر سال 100هزار ایرانی برای حج تمتع و 500هزار ایرانی برای حج عمره به عربستان می روند. حجاج ایرانی بیش از 5درصد از 2میلیون مسلمانی را تشکیل می دهند که در سال 2015 برای حج به این کشور رفته اند.

به گزارش این مجله، حج یک مزیت بزرگ اقتصادی برای عربستان سعودی است. این مجله همچنین طی گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی در سال ۲۰۱۴ بالغ بر18/6 میلیارد دلار درآمد ارزی از محل برگزاری مراسم حج کسب کرده است. مبلغی که به نوشته این نشریه برابر با ۱۰درصد از درآمد ارزی این کشور از محل صادرات نفت طی آن سال بوده است.

صادرات نفت عربستان سعودی بالغ بر ۱۰میلیون بشکه در روز است که با قیمت ۳۰ تا ۴۰ دلار در هر بشکه، این کشور روزانه از این محل بالغ بر ۳۵۰میلیون دلار درآمد ارزی کسب می کند که این مبلغ طی یک سال بالغ بر ۱۲۷میلیارد و ۷۵۰میلیون دلار می شود. در واقع درآمد موسم حج برای عربستان طی یک ماه تقریبا برابر با دو ماه فروش مداوم نفت با نرخ متوسط ۳۵ دلار در هر بشکه می شود.