روزی که شاه عربستان دردادگاه آمریکایی ها بنشیند!

خشم و نارضایتی در مورد این قانون فقط منحصر به عربستان نیست بلکه بسیاری از کشورهای همپیمان آمریکا نسبت به تجدیدنظر در اصل شبه مقدس بودن قانون بین المللی مصونیت دولت ها ابراز نگرانی کرده اند.

شبکه تلویزیونی فرنس 24 ضمن اعلام این مطلب افزود: برخی از کشورهای اتحادیه اروپا مانند فرانسه و هلند تهدید کرده اند که در واکنش به این قانون آمریکایی قوانینی وضع خواهند کرد که به موجب آنها آمریکا و نمایندگان دیپلمات و نظامی اش در خارج در سطح بین الملل تحت پیگردهای قضایی قرار خواهند گرفت.

برنار هیکل پرفسور دانشگاه برنستون فرانسه گفت: به طور نظری قانون جاستا در بردارنده یک سناریوی فاجعه آمیز است که بر اساس آن خود شاه عربستان ممکن است در یکی از دادگاه های نیویورک احضار شده و از سوی دادستان کل مورد بازجویی قرار گیرد و در صورت عدم حضور حکم علیه عربستان صادر خواهد شد. 

هیکل افزود: این قانون به رهبران عربستان ثابت می کند که دولت باراک اوباما بخاطر سیاست نزدیک شدن به ایران به گونه ای از همپیمانانش در منطقه دست برداشته است.

روابط میان ریاض و واشنگتن ظرف سه سال گذشته به ویژه به دلیل سیاست بسیار تردیدآمیز اوباما در مورد سوریه و نزدیک شدن واشنگتن به تهران به شدت سست شده است. ریاض به شدت هر گونه ارتباط داشتن با حملات یازدهم سپتامبر را رد می کند و کمیته تحقیق آمریکا در سال 2004 عربستان را از هر گونه ارتباط داشتن با این حملات مبرا دانسته است.