به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، "استروان استیونسون" رئیس کمیته روابط با عراق در پارلمان اروپا روز گذشته اعلام کرد: اتحادیه اروپا باید عراق را مجبور کند تا طرح بستن اردوگاه اشرف را در این کشور لغو کند.

بنا بر این گزارش، " نوری المالکی " نخست‌وزیر عراق اعلام کرده است که اردوگاه اشرف که بیش از ۳ هزار نفر از منافقین در آن ساکن هستند، باید تا پایان سال جاری میلادی تعطیل شود.

رئیس کمیته روابط با عراق در پارلمان اروپا اعلام کرد: وزرای خارجه اتحادیه اروپا[که امروز پنج‌شنبه در بروکسل دیدار می‌کنند] باید ضرب الاجل تعیین شده توسط مالکی برای بستن اردوگاه اشرف تا پایان امسال را محکوم کنند. همچنین هر گونه جابه جایی ساکنان اردوگاه اشرف در داخل عراق نیز باید شدیدا محکوم شود.

استیونسون که این اظهارات را در جمع گروهی از طرفداران منافقین اعلام می‌کرد، مدعی شد: دولت عراق به طور پی در پی و بدون وقفه روی طرح‌های خود برای حمله به اردوگاه اشرف و قتل عام ساکنان این اردوگاه کار می‌کند.

نشست رئیس کمیته کلیدی روابط با عراق در پارلمان اروپا با طرفداران منافقین در اردوگاه اشرف درست یک روز پیش از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد.

بنا بر این گزارش، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۹ میلادی منافقین را از فهرست سازمان‌های تروریستی خود خارج کرد، اما این سازمان همچنان توسط دیگر کشورها از جمله آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود.

مقامات اروپایی هفته گذشته اعلام کرده بودند: " کاترین اشتون " رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست اول دسامبر(۱۰ آذر) این اتحادیه از کشورهای عضو خواهد خواست تا به هر تعداد از ساکنان اردوگاه اشرف در عراق که می‌توانند، پناهندگی اعطا کنند.

بنا بر این گزارش، اشتون این درخواست را به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای حل مسئله مربوط به اردوگاه اشرف که محل اقامت منافقین در عراق است مطرح خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، کمیسیونر عالی پناهندگان سازمان ملل در تلاش بوده است تا مصاحبه‌ای را با بیش از ۳ هزار نفر از ساکنان این اردوگاه ترتیب دهد تا مشخص کند که چه تعدادی از آنها واجد شرایط اعطای پناهندگی هستند، اما دولت عراق تا کنون این اجازه را نداده است.

یکی از مقامات عالیرتبه اتحادیه اروپا اعلام کرد: سازمان ملل در حال مذاکره با دولت عراق است تا مشکل لجستیکی که بواسطه مخالفت دولت عراق با انجام مصاحبه‌هایی با ساکنان اردوگاه اشرف بوجود آمده است، برطرف شود.

وی ادامه داد: عراق پیشنهاد داده است که این مصاحبه‌ها در یکی از هتل‌های بغداد انجام شود. همچنین گفت‌وگوهایی نیز در خصوص امکان سکنی دادن آن دسته از کسانی که بلافاصله به کشور سومی منتقل نمی‌شوند در یکی از پایگاه‌های نظامی سابق آمریکا در نزدیکی بغداد برای نهایت ۶ ماه در حال انجام است.

یکی دیگر از مقامات اتحادیه اروپا گفت: ما یک ضرب الاجل داریم که در حال نزدیک شدن است. ما تمام آنچه را که از دستمان بر می‌آید انجام می‌دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که اعضای اتحادیه مسئولیت ‌هایشان را در این زمینه عهده دار می‌شوند.

این مقام عالیرتبه اتحادیه اروپا اعلام نکرد که چه تعداد از ساکنان اردوگاه اشرف احتمال دارد که در فهرست مهاجرت اجباری به کشورهای اروپایی باشند.

این مقام عالیرتبه اتحادیه اروپا گفت: بسیاری ادعا می کنند که فرانسه و آلمان نیز در این زمینه نقش‌هایی را ایفا می‌کنند و ارتباطاتی با این دو کشور وجود دارد اما فرانسه و آلمان برای پذیرفتن ساکنان اردوگاه اشرف عدم تمایل خود را ابراز کرده‌اند.

یکی از مقامات عالیرتبه اتحادیه اروپا که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که عراق برای حدود ۱۲۰ نفر از ساکنان اردوگاه اشرف حکم بازداشت صادر کرده است که البته برخی از آنها به صدام حسین در عملیات نظامی علیه ایران و همچنین اقلیت کرد عراق کمک کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه به اعتقاد وی هیچ کشور اروپایی حاضر به اعطای پناهندگی به این گروه نیست، گفت: من حدس میزنم که عراقیها میخواهند آنها را محاکمه کنند.