تحریم‌ها، عامل وخامت اوضاع انسانی در کره شمالی

توماس کوئینتانا، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور کره شمالی، به کمیته حقوق بشر مجمع عمومی این سازمان اعلام کرد تحریم‌های موشکی و هسته‌ای سازمان ملل علیه پیونگ‌یانگ باعث آسیب دیدن شهروندان عادی کره شمالی و وخامت بیشتر شرایط نامناسب حقوق بشر در این کشور می‌شود.

بر اساس این گزارش، کوئینتانا به کمیته حقوق بشر سازمان ملل گفت به دلیل تحریم‌ها، ارسال هرگونه دارو‌های مورد استفاده بیماران سرطانی، صندلی چرخدار و دیگر تجهیزات مخصوص افراد دارای ناتوانی‌های حرکتی خاص هستند به کره شمالی متوقف شده است.

او گفت: داوطلبانی که برای بهبود شرایط انسانی در کره شمالی به سر می‌برند به علت تحریم‌های تازه علیه این کشور بر سر آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی آن با مشکلات فزاینده‌ای برای دسترسی به منابع مورد نیاز و انجام دادن تراکنش‌های مالی روبرو شده اند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور کره شمالی گفت: «نگرانی من این است که دور تازه تحریم‌ها تاثیراتی مخرب بر فعالیت‌های حیاتی اقتصادی داشته باشد و در نتیجه آن شرایط حقوق بشری در کره شمالی به مراتب بدتر شود.»

شورای امنیت سازمان ملل در تازه‌ترین دور تحریم‌ها علیه کره شمالی ممنوعیت‌های صادراتی شدیدی علیه برخی محصولات پیونگ‌یانگ مانند زغال‌سنگ، آهن، قلع، پارچه، غذا‌های دریایی و سرمایه گذاری‌های مشترک با کره شمالی وضع کرد و برخی شرکت‌های این کشور را نیز در فهرست سیاه خود قرار داد.

هدف این تحریم قطع درآمد‌های کره شمالی است که عمدتا در برنامه‌های نظامی این کشور به کار گرفته می‌شود، اما کوئینتانا گفت این تحریم‌ها بیشتر از هر کسی به شهروندان عادی کره شمالی آسیب می‌رسانند.

این دیپلمات آرژانتینی گفت: «تجریه تاریخی نشان می‌دهد که تحریم‌های این چنینی آثار مخربی بر مردم عادی دارند.»

او  خواستار ارزیابی کامل رژیم تحریم‌های سازمان ملل به منظور اطمینان از شکل نگرفتن نوعی تنبیه جمعی علیه شهروندان معمولی به واسطه اعمال این تحریم‌ها شد.

کوئینتانا در گزارشی مکتوب به کمیته حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد ۴۱ درصد جمعیت کره شمالی دچار سوءتغذیه هستند و این کشور با کمبود شدید مواد غذایی روبرو است که بر اثر سیل و خشکسالی نیز تشدید شده است.