به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری "ایلاف"، "آلخو ویدال کوادراس" نایب رئیس پارلمان اروپا با ارسال نامهای به "بان کی مون" دبیرکل سازمان ملل بدون توجه به توافقهای صورت گرفته با دولت بغداد، قضیه کمپ اشرف را بار دیگر مطرح کرد و بار دیگر حمایت ویژه خود از عناصر گروهک تروریستی منافقین را به نمایش گذاشت.

کوادراس چندی پیش پس از توافق بغداد و سازمان ملل درباره انتقال موقت عناصر منافقین به مکانی غیر از اردوگاه اشرف و تخلیه این کمپ و تحویل اراضی آن به صاحبان اصلی‌اش، و تعیین ضرب الاجل دولت عراق برای تخلیه این اردوگاه، بیانیه‌ای صادر کرد و تمام تضمین‌هایی که بغداد به سازمان ملل داده بود تا امنیت منافقین را تامین کند،

نادیده گرفت و به صراحت گفت: به طور مکرر از تضمینهای ارائه شده به مقامات ملل متحد و آمریکا توسط دولت عراق می شنویم که می‌گویند با ساکنان اشرف در هر مکان جدیدی که به آن منتقل شوند به صورت مناسبی رفتار خواهد شد. دولت عراق قول می دهد ناظران ملل متحد قادر به انجام نظارتهای منظم خواهند بود. چنین قولهایی توسط دولت عراق کاملاً بی ارزش است.

وی در نامه‌اش به بان کی مون از نگرانی اعضای پارلمان اروپا درباره سرنوشت عناصر منافقین حاضر در کمپ اشرف خبر داده و مدعی شده است که نگران است مبادا بغداد آن دسته از منافقانی را که حکم بازداشتشان بدلیل انجام جنایت و همکاری با رژیم صدام در کشتار مردم بیگناه عراق صادر شده، راهی زندان کند.

کوادراس در این نامه از دبیرکل سازمان ملل خواسته است تا فرستاده ویژه خود در عراق را مامور گرفتن تضمین‌هایی مکتوب از دولت عراق مبنی بر عدم انتقال هیچ یک از ساکنان کمپ اشرف به زندان کند.

در این نامه آمده است: به عنوان نایب رئیس پارلمان اروپا و رئیس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت که بیش از ۴۰۰۰ نماینده در ۲سوی آتلانتیک عضو آن هستند، می خواهم نگرانیهای فزاینده و جدیدی را که در رابطه با ساکنان کمپ اشرف در عراق وجود دارد با شما در میان بگذارم و خواستار موضع صریح و قاطع شما برای جلوگیری از جنایت و نقض حقوق بشر شوم.

وی در این نامه از دبیرکل سازمان ملل خواسته که اجازه ندهد بغداد تحت تاثیر دولت ایران اعضای گروهک تروریستی منافقین را به زندان منتقل کند.

سازمان ملل و بغداد چندی پیش یادداشت تفاهمی را برای انتقال منافقین ساکن اردوگاه اشرف به مکان دیگری در عراق برای اسکان موقت چندماهه آنها و سپس انتقال آنها به کشور سوم امضا کردند که انتقال داوطلبانه ۳۲۶نفر از ساکنان اشرف به پایگاه لیبرتی در چارچوب یادداشت تفاهم امضا شده میان دولت عراق و سازمان ملل صورت گرفت و بغداد متعهد به تامین امنیت این افراد تا انتقال نهایی آنها به یک کشور ثالثاست.

در این یادداشت تفاهم سازوکاری را ایجاد شده تا به موجب آن ساکنان اردوگاه اشرف به طور موقت به یک مکان دیگر در عراق انتقال یابند. در این فرصت انتقالی، کمیساریای امور پناهندگان سازمان ملل ابتدا اقدامات لازم برای پذیرفتن این افراد بعنوان «پناهنده» را فراهم کند و پس از این گام، این افراد به خارج از عراق اسکان داده شوند.

در اردوگاه اشرف حدود ۳ هزار و ۴۰۰ نفر وجود دارند. این اردوگاه در فاصله ۸۰ کیلومتری شمال بغداد و در استان دیالی عراق قرار دارد.

از سال ۲۰۰۳ و پس از اشغال عراق توسط آمریکا، نیروهای آمریکایی حفظ امنیت این اردوگاه را بر عهده گرفتند اما پس از سال ۲۰۱۰ نیروهای عراقی این مسئولیت را بر عهده گرفتند. بر اساس اسناد و مدارک، گروهک تروریستی منافقین علاوه بر اقدامات تروریستی علیه ملت ایران، ضمن همکاری با رژیم دیکتاتوری بعث سابق و القاعده جنایتهای فراوانی نیز علیه ملت عراق مرتکب شده است.