کارکنان زن مجله واتیکان استعفا دادند

«لوستا اسکارافیا» موسس این مجله (Woman Church World) که هر ماه منتشر می شود، در سرمقاله ای برای وبلاگ خبری ایتالیایی (Il Sismografo) نوشت: ما تسلیم می شویم، زیرا احساس می کنیم که در فضای بی اعتمادی و فقدان حقانیت محاصره شده ایم.

این ماهنامه که به موضوعات مهمی چون سواستفاده جنسی از راهبه ها از سوی کشیشان کلیساها پرداخته است، قدمتی هفت ساله دارد و به عنوان ضمیمه روزنامه رسمی واتیکان تحت عنوان «اوسرواتوره رومانو» منتشر می شود. 

به گفته اسکارافیا، سردبیر جدید روزنامه رسمی واتیکان با وارد کردن نیروهای جدیدی به تحریریه این ماهنامه و اعمال کنترل بر تیم تحریریه آن، درصدد تضعیف مجله برآمده است.

وی افزود: در این راستا، زنانی که از فرمانبرداری بالایی برخوردار باشند و از آزادی بیان مدنظر پاپ فرانسیس چشم پوشی کنند، برای فعالیت در این نشریه گزینش می شوند.

به گزارش ایرنا، کلیسای کاتولیک در سال 2018، سالی مصیبت بار را تجربه کرد. پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در این سال، به دلیل بی توجهی به موارد غیراخلاقی در کلیساها، میراث خود را به ورطه تهدید کشاند. 

فرانسیس دستکم در آغاز دوره تصدی گری اش در منصب پاپ، مایل به چشم پوشی از رسوایی های اخلاقی گذشته یا سرپوش گذاشتن بر ادعاها بود، مشروط بر اینکه افراد متخلف آن را جبران کرده باشند.

فرانسیس در زمان برعهده گرفتن منصب پاپ، این عبارت مشهور را بر زبان آورد: «من که باشم که قضاوت کنم». این عبارت در مورد یک کشیش همجنس باز به کار برده شد که پاپ وی را به رغم متهم شدن به رسوایی اخلاقی، به مقام مشورتی عالی رتبه منصوب کرد. 

چنانچه فرانسیس در آغاز عهده دار شدن منصب پاپ، موارد غیراخلاقی مشاورانش را با دید موشکافانه تری قضاوت می کرد، ممکن بود در سال 2018 از اعتبار بالاتری برخوردار باشد. 

رسوایی های اخلاقی در سال گذشته میلادی گریبان کلیسای شیلی، آمریکا، آلمان و استرالیا را گرفت. لغزش کشیش های کلیسای کاتولیک، مساله حضور کشیش های همجنس باز در میان کشیشان این کلیسا را سر زبان ها انداخت.