ناکامی واشنگتن در جلب حمایت 21 کشور برای پیشبرد اهداف این کشور در سوریه

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» با مقدمه بالا نوشت که موانع دولت آمریکا برای گردآوری نیروهای همپیمان در سوریه، طرح ترامپ برای خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را پیچیده کرده است.

بنا به گفته چندین نفر از مقامات آمریکایی و خارجی، دولت ترامپ دستکم دو دور نشست رسمی برای ارائه مواضع رسمی واشنگتن در خصوص سوریه برگزار کرده است به امید آنکه همپیمانان واشنگتن در پیشبرد اهداف آمریکا در سوریه مشارکت کنند.

بنا به گفته دو منبع آگاه، واشنگتن در نشست‌هایی که با همپیمانان خود داشته است، لیستی از قابلیت‌های مورد نیاز برای سوریه را ارائه کرده است.

این گزارش به نقل از یکی از مقامات خارجی می‌افزاید، یکسری از نشست‌ها در ماه ژانویه برگزار شد و در آن زمان آمریکا دیدارهایی را در پایتخت‌های هفت کشور همپیمان خود برگزار کرد و برخی از این کشورها بخشی از ائتلاف بین‌المللی تحت رهبری آمریکا علیه داعش بودند و شامل بریتانیا، فرانسه،‌آلمان، دانمار، نروژ، استرالیا و بلژیک می‌شدند.

طبق این گزارش، انگلیس، آلمان و فرانسه حاضر به اظهارنظر درباره نتیجه این نشست‌ها نشدند و دانمارک، استرالیا، نروژ و بلژیک به درخواست‌ها برای اظهارنظر درباره این گزارش پاسخی ندادند.

در زمان نشست‌های ماه ژانویه، دولت ترامپ از قبل، طرح خروج کامل بیش از دو هزار نظامی آمریکایی از سوریه را اعلام کرده بود و پس از اعلام مخالفت همپیمانان آمریکا از این طرح، رئیس‌جمهور آمریکا مجبور به عقب‌نشینی از اظهاراتش شد.

بنا به گفته مقامات آگاه، دور دوم نشست‌های واشنگتن با همپیمانانش، بهار امسال با هدف جلب کمک از 14 کشور اروپایی دیگر برای پیشبرد هدف ترامپ در سوریه برگزار شد. برخی از این کشورها از اروپای شرقی بودند.

این گزارش می‌افزاید، آمریکا از این همپیمانان خود درخواست کرده است که در مناطقی از سوریه که حضور آمریکا کمرنگ‌تر است، حمایت‌هایی از جمله لجستیک هوایی، آموزش و حمایت مالی ارائه دهند.

طبق این گزارش، آمریکا همچنین از همپیمانان عرب خود نیز درخواست کرده است بودجه یا دیگر اشکال حمایت‌های غیررزمی ارائه دهند.

طبق گزارش وال استریت ژورنال، کمپین درخواست دولت آمریکا از همپیمانانش برای مشارکت بیشتر در سوریه درست بعد از آن شروع شد که ترامپ  در ماه دسامبر سال گذشته اعلام کرد که تمامی نیروهای آمریکا از سوریه خارج می‌شوند و سپس در ماه بهار نیز ادامه داشت که دولت ترامپ اعلام کرد که بخشی از نظامیان آمریکایی همچنان در سوریه باقی خواهند ماند.

آمریکا مدعی است که ادامه حضور نظامیان ائتلاف تحت رهبری آمریکا در منطقه، تنها راه جلوگیری از شورش مجدد تکفیری‌های داعش در سوریه است.

مقامات دفاعی آمریکا قصد دارند یکهزار نظامی آمریکایی را همچنان در سوریه حفظ کنند.