درخواست آلمان برای آزادی کلیه زندانیان سیاسی

 "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان بار دیگر به "الکساندر لوکاشنکو"، رئیس جمهور بلاروس هشدار داد که اگر رویکرد خود در قبال معترضان را تغییر ندهد اتحادیه اروپا واکنش نشان خواهد داد.

اخبار بین الملل- وی در گفتگویی با نشریه "بیلد" آلمان تاکید کرد: ما بارها از لوکاشنکو برای گفتگو با نیروهای ملی درخواست کرده‌ایم، اما این اتفاق نیفتاده است و برعکس موجی از سرکوب یکی به دنبال دیگری علیه اپوزیسیون آماده برای مذاکره اتفاق می افتد.

ماس تاکید کرد که آلمان همراه با دیگر کشورهای اروپایی با فشار زیاد روی یک بسته تحریمی علیه بلاروس کار می کند. وی تاکید کرد: اگر آقای لوکاشنکو رویکرد خود را تغییر ندهد ما در اتحادیه اروپا واکنش نشان می دهیم.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین از دولت بلاروس درخواست کرد که ماریا کالسنیکاوا، یکی از رهبران جنبش اعتراضی در بلاروس را آزاد کند. وی درباره وضعیت وی ابراز نگرانی کرده و خواستار روشن شدن محل نگهداری او و آزادی کلیه زندانیان سیاسی در بلاروس شد. وی این سرکوبگری ها علیه جنبش های اعتراضی را قابل قبول ندانست.

وزیر امر خارجه آلمان بار دیگر این مسئله را آشکار کد که آلمان در کنار معترضان بلاروسی قرار دارد.

ماریا کولسنیکووا که 38 سال سن دارد، یکی از چهره‌های اصلی اپوزیسیون بلاروس و از معترضان به نتایج انتخابات مناقشه برانگیز ریاست‌جمهوری این کشور است.

کولسنیکووا یکی از اعضای شورای هماهنگی اپوزیسیون بلاروس است و از معدود کسانی است که حاضر به ترک کشور نشده است.

برخی دیگر از اعضای شورای هماهنگی دستگیر شده‌اند و برخی دیگر نیز از جمله سوتلانا تیخانوفسکایا، رقیب آلکساندر لوکاشنکو در کارزار انتخابات ریاست جمهوری، ناگزیر به ترک این کشور شده‌اند. تیخانوفسکایا در حال حاضر در لیتوانی به سر می‌برد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت کشور بلاروس، تا کنون در ارتباط با اعتراضات این کشور 633 نفر دستگیر شده‌اند.

اواخر هفته گذشته، بار دیگر بیش از 100 هزار نفر از مردم بلاروس در اعتراض به لوکاشنکو، به خیابان‌ها آمدند.

ماموران دولتی با ماشین‌های آب‌پاش تلاش در متفرق ساختن آن‌ها داشتند. این در حالی است که مردم به سیم‌های خاردار نصب شده در میادین اصلی مینسک گل و پلاکاردهای اعتراضی نصب کرده بودند. نیروهای انتظامی پشت این سیم‌های خاردار تجمع کرده بودند.