ظریف: گفت‌وگوهای رو در رو و پرباری با همتای چینی داشتم

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که دیروز (جمعه) در پاسخ به دعوت همتای چینی خود به منظور گفت‌وگو با وانگ یی در رأس هیأتی وارد استان یون نان شد، پس از رایزنی و گفت‌وگوی امروز (شنبه) با وزیر خارجه چین در توئیتی به زبان چینی این گفت‌وگوها را مفید و سازنده خواند و نوشت: گفت‌وگوهای رو در رو و پرباری با همتای چینی داشتم.

وی گفت‌وگوهای حضوری دو طرف در شرایط ویژه کنونی را به حد کافی نشانگر آن خواند که دو طرف برای روابط بین دو کشور اهمیت زیادی قائل هستند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که ایران و چین در خصوص طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله تقویت روابط دوجانبه، پیشبرد نقشه همکاری ۲۵ ساله، حفاظت از توافق هسته‌ای ( برجام ) و مخالفت با یکجانبه گرایی اجماع نظر دارند.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال ۲۰۲۱ آن را فرصت جدیدی خواند و عنوان کرد: معتقدم مفهوم مشارکت جامع راهبردی بین دو کشور در آینده غنی‌تر خواهد شد.

وی همچنین در توئیتی به زبان انگلیسی در این باره نوشت که دو طرف در این دیدار یکجانبه گرایی و تلاش ایالات متحده برای ایجاد جهان تک قطبی را رد کردند و درباره تقویت روابط در چارچوب نقشه راه همکاری ۲۵ ساله، همکاری منطقه‌ای، حفظ برجام و همکاری در خصوص تولید واکسن کرونا توافق کرده‌اند.

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ظریف را در این سفر همراهی می‌کند.

چانگ هوآ سفیر چین در ایران روز پنجشنبه از سفر ظریف به دعوت همتای چینی خود به چین خبر داد و سعید خطیب‌زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز در این باره گفت که در ادامه رایزنی‌های نزدیک جمهوری اسلامی ایران و چین، وزیر امور خارجه کشورمان به منظور دیدار با «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین روز جمعه ۱۸ مهر عازم این کشور می‌شود. 

خطیب‌زاده دستور کار این سفر را تبادل نظر در مورد تحولات بین‌المللی، منطقه‌ای و گسترش روابط دوجانبه ذکر کرد و افزود: دو کشور در عرصه‌های مهمی مانند مقابله با یکجانبه گرایی و مداخله آمریکا در امور داخلی کشورها اتفاق نظر دارند.

وی همچنین در توئیتی در این باره نوشت: در پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین، دو کشور مصمم به گسترش بیش از پیش مشارکت راهبردی با یکدیگر هستند.با وجود فشار حداکثری ایالات متحده، چین شریک نخست اقتصادی ایران است.

پیش از این محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور از سفر ظریف به چین خبر داده بود. وزیر امور خارجه ایران که اخیرا سفری به مسکو داشت هم در گفت‌وگو با شبکه روسی «راشاتودی» سفرش به پکن را تأیید کرد.

لازم به ذکر است، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اوایل مهر ماه و در سی و یکمین سفرش به مسکو  با سرگئی لاوروف همتای روس خود دیدار و گفت‌وگو کرد.