قاضی‌زاده هاشمی: امروز وقت جراحی‌های بزرگ رسیده است

سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم از شبکه اول سیما اظهار کرد: بنده یک نانوا زاده از شهرستان فریمان امروز به عنوان یک سیاستمدار در خدمت مردم هستم.

وی افزود: نگاه امام خمینی (ره) حکمیت اسلام از طریق حاکم سازی مردم بود. حاکمیت اسلام به معنای این است که سازوکار‌ها و کارکرد‌های دستگا‌های مختلف رنگ و بوی اسلامی بگیرد. در فصل اول زندگی جمهوری اسلامی نظام تثبیت شد و برخی مولفه‌های قدرت برای مردم ایجاد شد، اما اساس ما انقلاب آرمان‌هاست.

قاضی زاده خاطرنشان کرد: بر همین مبنا بیانیه گام دوم ابلاغ شد. فصل دوم زندگی انقلاب برخاسته از تجارب ۴۰ ساله است، اما باید رویکرد نوین داشته باشیم.

وی بر همین اساس اضافه کرد: رهبری از این دوره به عنوان پیچ تاریخی یاد می‌کنند. ما توفیقات زیادی داشتیم، اما امروز نقطه سرخط است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اگر گذشته را درست نشناسیم محکوم به اشتباه هستیم، یادآور شد: اولین موضوعی که هدف انقلاب و قیام پیامبران بود عدالت است. اما در حال حاضر شاهد دو طبقه ضد مردم به معنای طبقه اشراف و مرفه هستیم.

وی افزود: یک جمعی از مردم به استضعاف کشیده شده‌اند. طبقه بالای جامعه وقتی موفق می‌شود که طبقه پایین را شکست دهد. ریشه بی عدالتی ایجاد طبقه برنده قانونی ضد مردمی است. اساس این تفکر نظام سرمایه داری است که فقر تولید می‌کند تا حرکت ایجاد کنند.

قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: متاسفانه دولت اعتدال در این زمینه کارنامه خوبی ندارد. بدترین وضع شکاف طبقاتی را شاهد هستیم و به مراتب وضع ما بدتر شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه عزت، حکمت و مصلحت فراموش شد و دوگانه عزت معیشت درست کردند و معیشت مردم را قربانی کردند.کار به جایی رسید با یک تصمیم رئیس جمهور در یک کشور دیگر، نرخ ارز ما در کشور بهم می‌ریزد و جابجا می‌شود.

قاضی‌زاده آرمان حاکمیت مردم را از دیگر آرمان‌های انقلاب خواند وگفت: قرار این بود که اراده مردم در همه شئون برقرار باشد، اما هر گاه دولت‌ها گرفتار بلایایی مثل سیل می‌شوند می‌گویند مردم به ما کمک کنید. وقتی صحبت از مردم می‌کنیم می‌گوییم مردم باید به ما کمک کنند، اما هر گاه منابع و منافع هست آن‌ها را فراموش می‌کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنانش بیان کرد: زحمات زیادی توسط دولت‌ها کشیده شده، اما قدرت خرید و مسکن دار شدن و ازدواج ساده یا شغل پایدار ایجاد نشد. هیچ موضوع اساسی حل نشد و بیشتر عملکرد‌ها برخورد با بحران‌ها بوده نه پایه‌ای و اساسی.

وی تاکید کرد: با مُسکن نمی‌شود بیماران را درمان کرد، این تومور‌های بزرگ کشور با مُسکن حل نمی‌شود.

قاضی‌زاده در ادامه با بیان اینکه امروز وقت جراحی‌های بزرگ رسیده است، گفت: مهم‌تر از تصمیمات، مسئله ما در مدل حکمفرمایی ماست.

وی در همین رابطه بیان کرد: امام خمینی (ره) در زمانی که جهان به شرق و غرب تقسیم شده بود با انگیزه‌های اعتقادی و با چارچوب احکام اسلام این دین را برای برانگیختن وجدان‌های بیدار و ایجاد روشی جدید در اداره زندگی مردم به میدان آورد.

وی اضافه کرد: اگر به مقدمه قانون اساسی مراجعه کنیم به دو حاکمیت الله و مردم در کنار هم می‌رسیم، که این دو در اصل یکی است و انگار یکی جان و دیگری جسم است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین تاکید کرد: باید اشتباهات قبل را پیدا و آن‌ها را اصلاح کنیم. در این مسیر جوانان، پیشتازان حرکت جدید خواهند بود و شروع جدید خواهند داشت.

قاضی‌زاده با اشاره به اینکه برای آنکه گام‌های استوار در آینده برداریم باید گذشته را به درستی بشناسیم گفت: در غیر این صورت محکوم به تکرار اشتباهات تاریخ هستیم. باید نکات قوت و ضعف را بشناسیم و به دنبال رفع آن‌ها بر بیاییم.

وی اضافه کرد: باید وضع موجود را بررسی کنیم. اگر آرمان‌های سال ۵۷ را مرور کنیم به عدالت به عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها می‌رسیم.

قاضی‌زاده گفت: فصل دوم انقلاب برخاسته از تجارب فصل قبل است. اما باید رویکردی نوین داشته باشیم. این به این معنا نیست که عده‌ای بیایند و عده‌ای دیگر بروند بلکه به یک دگردیسی نیاز داریم همانطور که مقام معظم رهبری از این مرحله به عنوان پیچ تاریخی یاد می‌کنند.

وی بیان کرد: متاسفانه گرفتار این شدیم که تمام امور داخلی را به درخواست بیگانگان پیوند زده اند و امور کشور شرطی شده است، درست است که به لحاظ سیاسی استقلال داریم، اما تصمیم گیری‌های ما را منوط به تصمیم گیری‌های دیگران کرده اند.

قاضی زاده هاشمی افزود: ما با بداخلاقی در جامعه بین الملل، قهر و انزوا مخالفیم ما با مسلوب الاختیار شدن مخالفیم و بگوییم با خواست خودمان تصمیم گرفته ایم دستورات بیگانگان را اجرا کنیم و ۳ اصل عزت، حکمت و مصلحت فراموش شد و دوگانه عزت و معیشت را ایجاد کردند و به بهانه معیشت، عزت فروشی کردند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: استقلال اقتصادی خواستیم و با ساخت درون اقتصاد قدرت خلق کنیم و مردمان را آقای جهان کنیم تا تلاطم‌های جهانی اثری بر روی آن نگذارد، اما متاسفانه محقق نشد و نه تنها محقق نشد بلکه وابستگی‌های ما را بیشتر کرد به طوری که دیگران تصمیم می‌گیرند و تاثیر آن بر بازار ما دیده می‌شود.

وی گفت: روش اداره کشور ما غلط بوده است این سوال را باید بپرسیم که چرا دولت‌های ما تقریبا به صورت ناموفق دوره خود را به اتمام رسانند، بعضا با محبوبیت‌های بسیاری پا به عرصه گذاشتن، بعضا با کار‌هایی کردند که در ایام کوتاهی هم محبوبیت‌های بزرگی ایجاد کردند و رضایت عمومی را بالا بردند. اما توانستند آن محبوبیت را نگه دارند چراکه زیر ساخت را درست نکرده بود.

وی ادامه داد: باید به سمتی برویم که مسائل کشور را به صورت پایدار حل کنیم البته مسائل اظطراری در کشور داریم که باید به صورت حاد به آن برسیم، مانند نرخ تورم بالا، بیکاری، وضعیت بد مسکن و... در کنار این برنامه‌ها باید برنامه‌های اصلاحی دراز مدت و میان مدت طراحی شود.

قاضی زاده هاشمی گفت:، اما موضوعاتی که به صورت نرم افزاری باید اصلاح شود تا فرآیند اصلاح اقدامات اجرایی باید فراهم شود چیست؟ دولت‌های ما دولت‌های سکولار است با اینکه انقلاب اسلامی شده است، اما نظام اداری ما، باقی مانده از دوران قبل است، بانک، کنکور، تامین اجتماعی و... براساس نظام اداری سکولار است.