مرگ جواد روحی، کاسبی جدید برای آشوب

بر اساس دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب اسلامی ساری جواد روحی تنها یک شهروند ساده نبود که تحت تأثیر فضای حاکم بر آن روز‌ها دست به برخی اقدامات زده باشد، درحالیکه وکیل این فرد در گفتگو با برخی رسانه‌ها ادعا میکرد که روحی سه روز قبل از تاریخ دستگیری برای دیدار با همسر سابقش به نوشهر آمده بوده، اما تحقیقات نشان میدهد که این فرد بااطلاع قبلی و علم بر شرایط سیاسی و امنیتی حاکم بر شهر نوشهر به این منطقه سفرکرده و در طی سه روز حضور تمامی مناطق حساس را رصد کرده است!

طومار جرایم

جواد روحی ۳۵ ساله، لیسانس حقوق و اهل یکی از روستا‌های آمل بوده و بررسی پرونده او نشان میدهد براساس دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب اسلامی ساری، اتهامات متهم دایر است بر افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور، احتراق و تخریب اموال به گونه‌های که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور و ناامنی و ورود خسارت عمده به اموال عمومی شده است، تخریب، ایجاد حریق و خرابکاری در اموال و تاسیسات مورد استفاده عمومی به منظور اخلال در نظم و امنیت جامعه، تحریک برخی از شهروندان به ایجاد ناامنی و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی کشور و ارتداد از طریق هتک حرمت به قرآن از طریق آتش.

روحی در حمله به اماکن دولتی، نظامی، بانک‌ها و شهرداری حضور داشته و به اتفاق چند نفر وارد مقر راهنمایی رانندگی در مرکز شهر شده و لوازم موجود در آن را به بیرون پرتاب و سپس به این موضوع که مقر را تخریب و به آتش کشیده، اقرار کرده است.

روحی که با حکم قانونی در زندان به سر میبرد، ساعت ۳:۴۵ بامداد پنجشنبه ۹ شهریور ماه در زندان به دلیل تشنج به بیمارستان شهید بهشتی نوشهر منتقل شد. پس از انتقال جواد روحی به بیمارستان متأسفانه با وجود اقدامات کادر پزشکی این فرد فوت میکند.

اما پروژه کشته سازی وی از روز گذشته در ساعات اولیه فوت او آغاز شد، رسانه‌های معاند همزمان با انتشار تصاویر این فرد به دنبال فضاسازی بودند، در این زمینه ادعا‌هایی نیز در فضای مجازی منتشر شد که این فرد به جرم رقصیدن در خیابان بازداشت و محاکمه شده است و سپس با همین عنوان اتهامی به اعدام محکوم میشود.

جواد روحی

البته که پس از انتشار خبرمرگ جواد روحی، برخی رسانه‌های لندن نشین با وارونه نمایی خاص سعی کردند؛ تا پرونده مرگ این شخص را به «پروژه کشته سازی» تغییر جهت بدهند. اما گروه دیگری از رسانه‌ها با تلاششان برای قهرمان سازی از این مجرم مانعی در مسیر دو گروه اول شدند.

قهرمان سازی

جواد روحی صراحتا نسبت به اقدامات خود و نقش آفرینی جدی در اغتشاشات اعتراف کرده و حادثه را اینگونه شرح داده است: چند روز قبل از اغتشاشات از شهرستان آمل به نوشهر آمدم. در روز ۲۰ آذرماه ۱۴۰۱ متوجه شدم جمعیت به سمت میدان آزادی نوشهر میآیند. در آن لحظه من داخل مغازه موبایل فروشی بودم که به جمع پیوستم.

یکی از خانم‌های حاضر در صحنه، قرآن کریم را به من داده بود، من هم قرآن را داخل آتش انداختم و سوزاندم. جواد روحی درباره آتش زدن مقر پلیس راهنمایی و رانندگی گفته است: به اتفاق چند نفر وارد مقر مامورین راهنمایی و رانندگی که در مرکز شهر قرار داشت شدیم و لوازم موجود در آن را به پایین پرتاب کردیم و پس از آن مقر ماموران راهنمایی و رانندگی آتش زده شد.

افساد فی الارض

براساس این گزارش، در حوادث و اغتشاشات شهرستان نوشهر که جواد روحی لیدری گروهی از اغتشاشاگران و افراد حاضر در تجمع را برعهده داشته و شهروندان را تحریک و تشویق به آشوب میکرده است، متاسفانه ۵ نفر جان خود را از دست دادهاند و تعدادی از ماموران تامین امنیت نیز مجروح شدهاند.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری رئیس کل دادگستری مازندران در همین راستا از برگزاری جلسات دادگاه واخذ دفاعیات متهم و وکیل وی خبر داد و گفت: جواد روحی به اتهام افساد فی الارض در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده است.

متهم جواد روحی در دادگاه اولیه به اتهام افساد فی الارض و محاربه به اعدام محکوم شد، اما پس از فرجامخواهی در دیوان عالی کشور، رای دادگاه نقض و پرونده به شعبه هم عرض ارجاع شد.

رئیس کل دادگستری استان مازندران بیان کرد: برای جواد روحی به دلیل عدم معرفی وکیل در مرحله دادسرا و دادگاه، وکیل تسخیری انتخاب شد که این وکیل در دادگاه دفاعیات کاملی از موکلش انجام داد. متهم جواد روحی در مرحله تجدید نظرخواهی وکیل تعیینی به دادگاه معرفی کرده است.

اسناد

سند

جواد روحی پیش از بازداشت، چندین نوبت با سابقه تشنج در بیمارستان بستری شده است. در اولین مورد جواد روحی در تاریخ ۲۵ اسفند سال ۹۵ به علت کاهش سطح هوشیاری به دنبال تشنج در بیمارستان بستری میشود.

در نمونه‌های دیگر در تاریخ ۱۰ آبان سال ۹۶ وی با سابقه تشنج در بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان آمل بستری میشود. سابقه بعدی روحی در تشنج و بستری در مرکز درمانی به سال ۹۹ برمیگردد. جواد روحی در ۲۲ بهمن سال ۹۹ در پی مسمومیت با ترامادول و در پی آن تشنج، در بیمارستان بستری شده است.

در تاریخ ۶ شهریور ۱۴۰۰ جواد روحی برای درمان بیماری به بیمارستان مراجعه میکند و در سوابق بیماری و دارویی اعلام شده از سوی خود و خانوادهاش عنوان شده وی سابقه تشنج داشته است. همچنین مرحوم روحی در سابقه پزشکی و شرح حال خود در بیمارستان اقدام به خودکشی را عنوان کرده است.

تصاویر لباس شخصی وی هم گویای همین موضوع است. طبق اعلام بهداری زندان، روحی قبل از بازداشت و ورود به زندان در سال‌های گذشته چند بار سابقه تشنج و بستری در بیمارستان را داشته است.

طبق اعلام بهداری زندان، روحی قبل از بازداشت و ورود به زندان در سال‌های گذشته چند بار سابقه تشنج و بستری در بیمارستان را داشته است. در همین رابطه نیز وکیل جواد روحی در تاریخ ۳۰ بهمن سال گذشته در گفتگو با روزنامه شرق بیان کرده که «موکلم به دلیل بیماری اعصاب و روان قرص مصرف میکرد»

توضیحات بهداری زندان نوشهر 

بهداری زندان نوشهر همچنین اعلام کرده: جواد روحی به علت اعتیاد سابقه مصرف متادون با تجویز پزشک را داشته است که البته طی ماه‌های اخیر در تلاش برای ترک متادون و پایین آوردن مقدار مصرف خود بوده است. بررسی پرونده پزشکی مرحوم روحی نشان میدهد وی در طی سال‌های مختلف قبل از بازداشت سابقه تشنج و بستری در بیمارستان داشته است.

تصویری از روحی در فضای مجازی منتشر شده و ادعا شده که این تصویر مرتبط به بستری شدن اخیر وی در بیمارستان است که منجر به فوت متهم شد. این در حالی است که تصویر منتشر شده هرچند متعلق به جواد روحی است، اما عکسی قدیمی و مربوط به زمان قبل از بازداشت این فرد و خارج از زندان است. اما رسانه‌های لندن نشین در اقدامی سو گیرانه عکس جواد روحی و مهسا امینی سعی در القای شبیه سازی مرگ این دو نفر دارند.

بر اساس اعلام روابط عمومی زندان نوشهر درباره فوت جواد روحی دستور قضائی، پرونده تشکیل و به شعبه اول بازپرسی ارجاع شده و دادستان نوشهر به همراه بازپرس، با حضور در زندان از هم بندیان متوفی در مورد وی سوال کردهاند. با دستور قضایی مقرر شده است دوربین‌های مدار بسته زندان بازبینی و بررسی شوند و وسایل شخصی متوفی از جمله یادداشت‌ها و دارو‌های وی مستندسازی شود. جسد متوفی برای بررسی علت تامه فوت و معاینات سم شناسی به پزشکی قانونی ارسال شده و نسبت به کالبدشکافی و نمونه گیری اقدام شده است.