سناریوی محبوبیت‌زدایی از نظام چگونه نقش بر آب شد؟

 شکست پروژه محبوبیت‌زدایی از نظام البته خود را درتعطیلی برای شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان نیز نشان می‌دهد. با این حال سه رویداد مهم در هفته‌های اخیر همه رشته‌های سال پیش دستگاه تبلیغاتی اپوزیسیون خارج‌نشین را پنبه کرد و نشان داد که افکار عمومی در ایران توجهی به سناریو‌های مبتنی بر بی‌ثبات‌سازی کشور ندارد.

اولین این نشانه‌ها، شکست محبوبیت‌زدایی از تیم ملی فوتبال کشورمان در رقابت‌های بین‌المللی بود. سال پیش و در مسابقات جام‌جهانی تلاش شد تیم ملی از بدنه اجتماعی حامی خود جدا شده و فوتبالیست‌های کشورمان تحت فشار قرار بگیرند. یک سال پس از این سناریو که منتهی به نتایج نسبتا نامناسب تیم ملی شد، در رقابت‌های اخیر جام ملت‌های آسیا، تیم ملی دوباره به اوج محبوبیت بازگشت و در شبکه‌های اجتماعی نشانه‌ای از دوقطبی‌های سابق نبود.

حمایت‌ها از تیم ملی، ایران را تا آستانه رکوردشکنی ۵۰ ساله و قهرمانی پیش برد، اما بخت، یار ملی‌پوشان نبود. با وجود این، عدم حاشیه‌سازی، باعث شد مردم ایران یک بار دیگر از فوتبال ایرانی لذت ببرند و بی‌دغدغه دعوا‌های سیاسی و مجازی، یکصدا، ایران را تشویق کنند.

در هفته‌های اخیر دست‌کم سه رخداد نشان داد که پروژه شبهه‌افکنی که از سال پیش در خصوص محبوبیت جمهوری اسلامی در داخل ایران آغاز شده بود، شکست خورده است.

سناریوی محبوبیت‌زدایی از نظام چگونه نقش بر آب شد؟

نشانه بعدی، برگزاری جشنواره فیلم فجر و حضور سینماگران بود؛ اتفاقی که دوباره نشان داد هنر هفتم چقدر بین مردم محبوب است و بازیگران و فیلمسازان توانستند بدون ترس از تهدید لمپن‌های مجازی، آثار خود را عرضه کنند.

سال پیش، مدعیان تحریم جشنواره، هنرمندان را منزوی کرده و هنردوستان را از لذت تماشای برخی آثار محروم کرده بودند، اما امسال فضایی دیگر رقم خورد؛ و نشانه سوم نیز حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲‌بهمن بود؛ حماسه‌ای که نشان داد برخلاف تصور اپوزیسیون برانداز، مردم از نظام در برابر دشمنان بیگانه حمایت کرده و همچنان به شعار‌های انقلاب اسلامی پایبندند.

با این نشانه‌ها از هم‌اکنون می‌توان پیش‌بینی‌کرد که برگزاری با شکوه انتخابات اسفندماه، خط بطلان نهایی بر آرزوی بی‌ثبات‌سازی ایران خواهد کشید و افزایش مشارکت انتخاباتی، پروژه حامیان تحریم را به شکست خواهد‌ کشانید.