احتیاط و تجربه برجام، کلید موفقیت در مذاکره/خط قرمز ایران در مذاکرات حفط منافع و عزت ملی کشور است

احمد عجم نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با افکار نیوز، با تاکید بر اینکه اهمیت بحث مذاکرات ایران و امریکا،گفت: با تدبیر مسئولان جمهوری اسلامی، موضوع مذاکرات که پیش‌تر در کشور تابو تلقی می‌شد، در حال حاضر شکسته شده است و درک منافع ملی هر دو کشور در این مذاکرات اجتناب‌ناپذیر است.

نماینده مردم شاهرود در مجلس دوازدهم با اشاره به تجربه تلخ برجام، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بود، اما متاسفانه طرف مقابل نه تنها به تعهداتش عمل نکرد، بلکه از مفاد قرارداد خارج شد و به ضوابط آن بی‌اعتنا ماند. این اتفاق در دوران ریاست جمهوری آقای ترامپ در آمریکا رخ داد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: طبیعتاً باید احتیاط‌های بیشتری نسبت به گذشته داشته باشیم. تیم مذاکره‌کننده ما بسیار توانمند است و وزیر محترم امور خارجه، آقای عراقچی، مورد اعتماد و تایید بوده و از سوی مجلس و نمایندگان و سایر مسئولان کشور حمایت می‌شود. توضیحات ارائه شده در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی توسط ایشان و معاونین ایشان، قانع‌کننده بوده و مسیر حرکت آن‌ها درست است.

این نماینده مجلس در ادامه افزود: دلایل عمده‌ای برای طرح پیشنهاد فراتر از برجام وجود دارد. نخست اینکه آمریکا تضمینی که در گذشته داده بود را به سادگی نقض کرد.ماامروزبدنبال تضمین‌های قویتروقابل اعتمادترازگذشته هستیم وبه امضاءجان کری وامثال آنهااکتفا نخواهیم کرد.

وی با بیان اینکه این تضمین ابعاد مختلفی دارد که باید به‌صورت فنی و در جای خود بررسی شود، گفت: سخنان وزیر امورخارجه و رئیس هیئت مذاکره‌کننده صحیح است و مورد حمایت حاکمیت و مسئولان جمهوری اسلامی در همه قوا قرار خواهد گرفت.

عضو کمیسیون امنیت ملی در خصوص نتیجه مذاکرات خاطرنشان کرد:بنده معتقدم، خوش‌بینی بی‌حد و بدبینی مطلق، هر دو، در معادلات بین‌الملل نکوهیده هستند. باید مرحله به مرحله پیش برویم و در هر مرحله، تعهدات طرف مقابل را به دقت بررسی کنیم. اگر امریکا به تعهداتی که در توافق دو هیئت آمده پایبند باشد، می‌توانیم مسائل غیرمرتبط با مذاکره را کنار بگذاریم.

عجم در پایان تاکید کرد: اگر مجددا دچار خوش‌باوری‌های مشابه برجام شویم، احتمال دارد فریبی در کار باشد. به همین دلیل، تیم مذاکره‌کننده ما باید هوشمندانه عمل کند و مجلس شورای اسلامی نیز موضوع را از طریق دیپلماسی پارلمانی پیگیری می‌کند. ما باید یک تضمین محکم‌تر و با ابعاد مشخص‌تر در مذاکرات به دست آوریم.