واکنش لاوروف به تهدید ۵۰ روزه ترامپ/ ایران از ما بعد از جنگ کمک نخواسته است

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در یک نشست خبری در حاشیه نشست وزرای خارجه سازمان شانگهای در چین در واکنش به تهدید ۵۰ روزه دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق بر سر جنگ اوکراین گفت، «پنجاه روز؟ پیشتر گفته بودند ۲۴ ساعت، بعد شد صد روز.. ما همه این حرف‌ها را شنیده‌ایم. مسکو می‌خواهد بداند واقعاً پشت این بیانیه‌ها چه چیزی نهفته است.»

وی با اشاره به تلاشهای اروپا برای کشاندن آمریکا به گرداب تحریمها افزود: «اتحادیه اروپا به‌طور وسواس‌گونه‌ای می‌کوشد آمریکا را بیشتر و بیشتر وارد گرداب تحریم‌های ضدروسی کند. اما در نهایت، تنها کسانی که از این جنگ اقتصادی آسیب خواهند دید، همان طراحان آن هستند.»

او تأکید کرد، «برای کسی چاله نکنید وگرنه خودتان در آن خواهید افتاد»، تحریم‌ها بیشتر از روسیه به اروپا آسیب می‌رساند.

لاوروف در واکنش به تهدید رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه‌های سنگین، تاکید کرد، «ما پیشتر هم تحریم‌ها را مدیریت کرده‌ایم، این یکی را هم پشت سر خواهیم گذاشت. شرکای تجاری ما از تعامل سودمند دوجانبه دست نخواهند کشید.»

وی با اشاره به اینکه نگرانی ای درباره تهدیدات ترامپ علیه روسیه نداریم افزود، همه از جمله ترامپ می‌دانند که روند دلارزدایی «قابل توقف نیست».

هیچ مدرکی دال بر توسعه سلاحهای هسته‌ای در ایران وجود ندارد

وزیر خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره نقش روسیه در تنش‌های فزاینده میان ایران و اسرائیل، نیز گفت: «تهران از ما درخواست کمک برای بازسازی پس از حملات آمریکا و اسرائیل نکرده است. ما با وزیر خارجه ایران درباره راه‌حل‌های صلح‌آمیز برای برنامه هسته‌ای این کشور گفت‌وگو کرده‌ایم.»

وزیر خارجه روسیه همچنین درباره دیدارش با عباس عراقچی وزیر خارجه ایران افزود، وزرای خارجه روسیه و ایران «راه‌های مختلفی را برای رسیدن به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز که به توافقات حاصل شده با ایران احترام بگذارد» مورد بحث قرار دادند.

لاوروف افزود: «ایران سال‌ها پیش رسماً موافقت کرده است که از توسعه سلاح‌های هسته‌ای دست بکشد» و حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ مدرکی دال بر چنین برنامه‌ای ارائه نکرده است.