روایت تازه فرمانده کل سپاه از حمله به پایگاه آمریکا

 سرلشکر محمد پاکپور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه، ۱۶ آذر) در همایش «سربازان عصر ظهور» که به‌مناسبت بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس طراحی دشمن، قرار بود که جنگ سخت ۱۲ روزه به یک جنگ ترکیبی تبدیل شود؛ اما به برکت شهدایی که در طی دو دهه گذشته از شمال‌غرب و جنوب‌شرق تقدیم کردیم و با رهبری مدبرانه حضرت آقا، عملاً طرح دشمن شکست خورد.

وی ادامه داد: طراحی جنگ ترکیبی دشمن این‌گونه بود که در روز سوم جنگ و بعد از بمباران مراکز نظامی و شهادت فرماندهان، همزمان عناصر مسلح از مرزها وارد کشور شوند و عناصر داخلی دشمن هم با ایجاد شورش، کشور را دچار مخاطره و فروپاشی کنند.

فرمانده کل سپاه گفت: روز سوم جنگ، نتانیاهو عملاً اعلام کرد که ما کار را شروع کرده‌ایم و مردم ایران باید تکلیف را مشخص کنند؛ اما مردم با انسجام خود و حمایت از نیروهای مسلح، تکلیف او را مشخص کردند.
سرلشکر پاکپور اضافه کرد: وقتی جنگ آغاز شد، دشمن چهار هدف را زد تا فروپاشی در میدان عملیاتی اتفاق بیفتد؛ شهیدان سلامی، رشید، باقری و حاجی‌زاده اگر شهید نمی‌شدند، قطعاً در خط مقدم عملیات موشکی و دفاعی بودند و دشمن تصورش این بود که شهادت آنان باعث فروپاشی دفاعی می‌شود.

وی عنوان کرد: فرمانده معظم کل قوا بلافاصله و ظرف چند ساعت جانشین‌ فرماندهان شهید را تعیین و دستور فرمودند که آنان وظیفه خود را انجام دهند. به این ترتیب، کارها زیر نظر این فرماندهان شروع شد. در واقع، خلأ به‌وجودآمده، با تدبیر رهبری بلافاصله ترمیم شد و هرکس در حیطه وظایف خود، اداره جنگ را بر عهده گرفت.
فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: قبل از اینکه در سِمت جدید انجام وظیفه کنم، با سردار «موسوی» در تماس بودم؛ چون به‌عنوان فرمانده نیروی زمینی سپاه نیاز به هماهنگی با او داشتم؛ سردار موسوی کاملاً آماده عملیات بود.

پایگاه العدید با ۱۴ موشک مورد اصابت قرار گرفت

سرلشکر پاکپور در ادامه تصریح کرد: دو ساعت بعد از انتصاب به‌عنوان فرمانده کل سپاه، عملیات مقابله‌ای سنگین را شروع کردیم، در عملیات روز اول، تصور رژیم صهیونی پاسخ ایران با کمتر از ۱۰ موشک بود؛ زیرا تصور می‌کرد که شیرازه کار در ایران به‌هم ریخته است؛ اما غروب روز اول، موج‌های مختلف پهپاد و موشک شلیک شد و روزهای بعد سنگین‌تر و دقیق‌تر به مصاف دشمن رفتیم.

وی افزود: روز ماقبل آخر جنگ که آمریکایی به نطنز و فردو حمله کردند، پیش از اینکه ما پایگاه آمریکایی‌ها را بزنیم، کشورهای زیادی میانجی‌گری کردند تا از این کار منصرف شویم؛ اما گفتیم که قطعاً به تعداد بمب‌های ریخته‌شده در ایران، به پایگاه آمریکا موشک می‌زنیم و زدیم.

فرمانده کل سپاه تأکید کرد: پایگاه العدید که مهم‌ترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه است با ۱۴ موشک مورد اصابت قرار گرفت و آن‌ها چند ساعت بعد اعلام کردند که اگر نزنید، ما هم دیگر نمی‌زنیم. به این شکل بود که فضا برای دشمن به‌هم ریخت و هدف و برنامه‌ریزی آمریکا و رژیم صهیونی محقق نشد.

۴ عنصر عامل موفقیت ما در جنگ اخیر بود

سرلشکر پاکپور ادامه داد: دشمنان در برآوردهای خود اشتباه بزرگی کردند؛ آنها فکر کردند با به شهادت رساندن تعدادی از فرماندهان نظامی ما و همچنین مورد اصابت قرار دادن پایگاه‌ها و مراکز ما، همه به خیابان‌ها می‌ریزند و بلوایی ایجاد می‌شود اما دیدیم که انسجام و اتحاد مردم هر روز نسبت به قبل بیشتر شد.

وی با تاکید بر اینکه ۴ عنصر عامل موفقیت ما بود، گفت: نخستین عامل، عنایت الهی و عامل دوم، حکمت و درایت رهبری بود؛ در روز نخست وقتی خدمت ایشان رسیدیم ایشان با یک آرامش مثال زدنی نشسته بودند و کشور و جنگ را اداره می‌کردند. سومین عامل پیروزی ما در جنگ ۱۲ روزه نیز انسجام مردم بود؛ من هیچ‌گاه چنین انسجامی در میان مردم ندیده بودم.

فرمانده کل سپاه پاسخ موشکی نیروهای مسلح را چهارمین عامل موفقیت ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه عنوان کرد و گفت: شلیک موشک در این فضا خیلی سخت بود ولی هیچ زمانی نبود که اگر دشمن جایی را بمباران می‌کرد، بلافاصله پاسخ ندهیم و پاسخ ما نیز سنگین بود به گونه‌ای که طی روزهای آخر بر اساس اطلاعاتی که ما داشتیم، زمانی که موشک‌ها به اهداف در رژیم صهیونی اصابت می‌کرد، فشار مردم بر رژیم برای قطع حملات به ایران، چندین برابر روزهای نخست بود و در نهایت به جایی رسیدند که درخواست آتش بس کردند.

هوش مصنوعی یک رکن اساسی در میدان‌های اطلاعاتی است

سرلشکر پاکپور با بیان اینکه ما جنگ تحمیلی ۱۲ روزه را آسیب شناسی و نقاط قوت و ضعف خود را بررسی کرده‌ایم، اظهار کرد: این جنگ، جنگ تکنولوژی و فناوری بود. در میدان ما، تکنولوژی و فناوری توام با ایمان بچه‌های بود؛ ما قطعاً با طرف مقابل خود در این زمینه فاصله داشتیم؛ چرا که در جنگ ۱۲ روزه فقط رژیم صهیونیستی مقابل ما نبود بلکه آمریکایی‌ها اروپایی‌ها و بسیاری از کشورهای دیگر در این جنگ علیه ما پای کار آمدند و ما با تکنولوژی دنیا جنگیدیم.

وی افزود: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در میدان‌های اطلاعاتی دیدیم که هوش مصنوعی برای ما و طرف مقابل موضوعی اساسی بود و از هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلفی اعم از پایش، رصد و تعیین هدف بکارگیری می‌شد.

فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه مراکز علمی‌ سپاه به‌ویژه دانشگاه امام حسین(ع) می‌توانند در ابزار تجهیزات و سلاح کمک‌های بسیاری کنند، گفت: سازمان‌های تحقیقات و مراکز علمی و فرماندهان میدانی باید با همدیگر تنیدگی خاصی پیدا کنند تا نیازها احصا شود و از طرف دیگر مراکز علمی و تحقیقاتی این نیازها را برطرف کنند. در این زمینه اقداماتی آغاز شده است و ان شاءالله نیازهایی که ما در آسیب‌شناسی‌هایی که از جنگ ۱۲ روزه داشتیم احصا کردیم، در فرصت کوتاه‌تری تامین کنیم.

سرلشکر پاکپور با بیان اینکه ما الان در وضعیت قطع درگیری هستیم، تصریح کرد: قطعاً دشمن می‌داند که اگر خدای نخواسته بخواهند اقدامی علیه جمهوری اسلامی انجام دهند، حتماً پاسخی سخت‌تر و کوبنده‌تر از دوره قبل خواهند گرفت و آنها در برآوردهای خود به این موضوع رسیده‌اند که هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند.

باید موشک‌های خود را به فناوری پنهان‌کاری مجهز کنیم

وی ادامه داد: در این شرایط ما باید آمادگی خودمان را حفظ کنیم و حتماً باید بدانیم که دشمن نیز در مدتی که از جنگ گذشته است، در حال برطرف کردن ضعف‌های خود است و ما هم باید علاوه برطرف کردن ضعف‌های خود بررسی کنیم که دشمن در جهت ضعف‌های خود چه کارهایی می‌خواهد انجام دهد. ما همچنین باید در خصوص تکنولوژی و هم در زمینه تکنیک و تاکتیک باید فکر کنیم و دانشگاه امام حسین (ع) در این زمینه می‌تواند خیلی تاثیرگذار باشد.

فرمانده کل سپاه بیان کرد: در حوزه‌هایی نظیر پدافند هوایی و فناوری پنهان‌کاری باید در دانشگاه امام حسین (ع) اقدامات بیشتری انجام شود. اگر ما بتوانیم موشک‌های خود را به فناوری پنهان‌کاری مجهز کنیم، حتماً می‌توانیم ضریب عبور موشک‌های خود از سپر دفاعی رژیم صهیونیستی را افزایش بیشتری دهیم.

فرمانده کل سپاه در پایان خطاب به خانواده شهدا تاکید کرد: ما به عنوان سربازان نظام و سربازان شما قطعاً نمی‌گذاریم هیچ اتفاقی برای نظام بیفتد و تا خون و جان در بدن داریم، راه شهدا را ادامه می‌دهیم و پای این نظام ایستاده‌ایم.