هشدار کشورهای خلیج‌فارس به آمریکا: موشک‌های ایران ویرانگر هستند

مقام‌های رسمی غربی به رسانه آمریکایی گفته‌اند کشورهای حاشیه خلیج فارس هم‌زمان با فشارهای دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران به مقامات آمریکایی هشدار می‌دهند که برنامه موشکی ایران قادر است آسیب قابل توجهی به منافع آمریکا در منطقه وارد کند.

روزنامه واشنگتن پست گزارش داد: این مقامات رسمی به شرط فاش نشدن هویتشان گفتند طبق ارزیابی یکی از متحدان آمریکا در کشورهای حاشیه خلیج فارس، برنامه موشکی ایران به‌رغم وارد آمدن آسیب‌هایی به آن در مدت جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل در ژوئن ۲۰۲۵ هنوز بخش‌های مهمی از آن دست‌نخورده باقی مانده است و توانمندی‌های دیگر آن نیز بازسازی شده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا با شکل‌گیری اعتراضات مسالمت‌آمیز معیشتی مردم و صنوف ایران در دی‌ماه که طبق اعلام تهران، از سوی عناصر تروریستی تحت حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی در ۱۸ و ۱۹ دی ماه به آشوب و تخریب کشانده شد، ادعا کرد که اگر به معترضان شلیک شود، به کمک آن‌ها خواهد آمد. او طی روزهای اخیر با اعلام ارسال ناوگروه هواپیمابر ارتش آمریکا به غرب آسیا، تهدید کرده بود که ایران یا باید از فرصت مذاکراتی استفاده کند یا با حملات نظامی آمریکا مواجه شود.

اگرچه ترامپ روز گذشته در اظهاراتی مدعی شد که ایران به طور جدی در حال مذاکره با آمریکاست و برنامه دولت او مذاکره با ایران است.

رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: یک دیپلمات ایرانی گفت که تهران از مذاکرات مبتنی بر احترام استقبال می‌کند اما با تحت تهدیدهای نظامی آمریکا در آن مشارکت نخواهد کرد.

این دیپمات به واشنگتن‌پست گفت: «هیچ مذاکره‌ای در وضعیت فعلی امکان‌پذیر نیست. شروط ترامپ برای مذاکره غیرواقعی و غیرقابل مذاکره است.»

دولت ترامپ علاوه بر درخواست توقف برنامه هسته‌ای ایران-خواسته‌ای که تهران آن را رد کرده و گفته است طبق پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی(ان‌پی‌تی) که عضوی از آن است حق غنی‌سازی و برخورداری از انرژی هسته‌ای مسالمت‌آمیز را دارد-اکنون خواستار اعمال محدودیت‌هایی بر برنامه موشکی ایران و پایان حمایت‌ها از گروه‌های مقاومت منطقه شده است که آن‌ها را «گروه‌های نیابتی» ایران می‌نامد.

یکی از مقامات غربی گفت که برای ایران ماهیت مقابله با آمریکا از زمانی دچار تغییر قابل توجهی شد که ترامپ پیامی در حمایت از آشوبگران منتشر کرد. به ادعای واشنگتن پست، ایران اکنون درگیری احتمالی با آمریکا را یک تهدید وجودی برای خود می‌داند.

دشورای ارزیابی دقیق آسیب‌های واردآمده به برنامه موشکی ایران

«دس روش» استاد موسسه مارشال تایر با بیان این که «ایرانی‌ها اکنون موشک‌های بیشتری از توانمندی‌های دفاع هوایی(کشورهای شورای همکاری خلیج فارس) دارند»، به واشنگتن پست گفت که سامانه‌های دفاعی شورای همکاری خلیج فارس اکنون در منطقه‌ای گسترده میان چند کشور پراکنده شده‌اند.

به گفته او، این توانمندی‌ها عمدتا بر حفاظت از برخی اهداف بخصوص متمرکز هستند و ممکن است در حملات گسترده‌تر مغلوب شوند.

«فابیان هینز» پژوهشگر تحلیل مسائل دفاعی و نظامی در موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی نیز به رسانه آمریکایی گفت: «زرادخانه مهمات کوتاه‌بردتر و مسلما زرادخانه ضدکشتی باید هنوز دست‌نخورده باقی مانده باشد.»

به نوشته این رسانه، ارزیابی آسیب وارد آمده به پایگاه‌های موشکی ایران به دلیل زیرزمینی بودن آن‌ها دشوارتر است.