درخواست فوری روسیه درباره حملات به ایران

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت توقف همه اقدامات و جنگ علیه ایران ضروری است.

او همچنین تاکید کرد که هیچ نشانه‌ و مدرکی مبنی بر تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای یا در اختیار داشتن یک کلاهک هسته‌ای در دست نیست.

وی افزود: «تأییدیه‌هایی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین از سوی افسران حرفه‌ای اطلاعاتی آمریکایی وجود دارد که نشان می‌دهد ایران سلاح هسته‌ای تولید نکرده و تلاشی برای تولید آن نداشته است.»

لاوروف با بیان اینکه حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران باید متوقف شود، افزود امیدوار نیست که به دلیل این حملات تحریمی علیه این ۲ دولت اعمال شود.

لاوروف همچنین اعلام کرد که اقدامات ایالات متحده به ونزوئلا، کوبا و ایران محدود نخواهد شد.

او پس از گفت‌وگو با «ایروان یوسف» معاون وزیر امور خارجه برونئی به خبرنگاران گفت: «مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، اخیراً در پاسخ به پرسشی از سوی یک خبرنگار، مطرح کرد که ایالات متحده ایران را همان‌گونه اداره خواهد کرد که پیش‌تر اعلام کرده بود ونزوئلا را اداره خواهد کرد. اکنون طرح مشابهی برای کوبا نیز در حال آزمون است. و احتمالاً این پایان ماجرا نیست.»

وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت گفت‌وگو میان روسیه و ایالات متحده در سطوح و قالب‌های مختلف ادامه دارد و افزود نیاز به یک گفت‌وگوی دوجانبه جامع وجود دارد تا طرفین درباره نحوه نگاه خود به جهان و نقشی که برای دیگران در آن قائل هستند، تبادل نظر کنند.

او گفت که روسیه در مورد دلایلی که ایالات متحده برای توضیح شروع عملیات خود علیه ایران استفاده کرده است، سؤالاتی دارد.

لاوروف تاکید کرد: غیرواقع‌بینانه است که از ایران، تنها کشور در کل جهان، بخواهیم از حق غنی‌سازی اورانیوم صرف نظر کند. احتمالاً خیلی واقع‌بینانه نیست که بگوییم ایران باید تنها کشور در جهان باشد که از این حق که متعلق به همه کشورهای دیگر است، صرف نظر می‌کند.»