واکنش سازمان ملل به تهدیدات جدید ترامپ علیه ایران

 «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی درباره تهدیدات تازه رئیس جمهوری آمریکا به خبرنگاران در مقر سازمان ملل افزود : «آنچه را که قبلاً گفته‌ایم تکرار می‌کنم. هیچ هدف نظامی وجود ندارد که تخریب کامل زیرساخت‌های غیرنظامی یا تحمیل عمدی درد و رنج به جمعیت غیرنظامی را توجیه کند.»

سخنگوی سازمان ملل درباره وضعیت تنگه هرمز نیز افزود: ما شاهد فعالیت‌های زیادی و صادقانه بگویم، سردرگمی زیادی در مورد وضعیت تنگه هرمز بوده‌ایم.

دوجاریک اضافه کرد: «آنچه برای ما روشن است این است که دبیرکل همچنان نگران محدودیت‌های اعمال شده و حوادث دریایی است که در ۴۸ ساعت گذشته شاهد آن بوده‌ایم. »

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: «موضع ما همچنان روشن است که باید شاهد احیای کامل حقوق دریانوردی بین‌المللی و آزادی دریانوردی در تنگه هرمز باشیم و این باید توسط همه طرف‌ها رعایت شود.»

دوجاریک درباره پیامدهای جنگ آمریکا علیه ایران و تنگه هرمز گفت: اگر اشتباه نکنم، حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد از منابع کود جهان مسدود شده است. ما شاهد افزایش قیمت کود و اوره بوده‌ایم.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: قیمت نفت نه تنها افزایش یافت، بلکه این افزایش بدون هیچ‌گونه ثباتی بوده است.

این مقام ارشد سازمان ملل گفت: همه این مسایل، بر آژانس‌های سازمان ملل و ظرفیت و توانایی آنها برای برنامه‌ریزی و خرید تأثیر می‌گذارد.